Skocz do zawartości

Update pingwina 16-17 stycznia 2013

vaterop

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 590
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Problemem jest to, że zwykły Kowalski czasami nie wie czym się różni przeglądarka od wyszukiwarki, także to czy w Google panuje syf i na jaką skalę, powiedzmy że żyje sobie dalej, mimo, że nam Seowcom to przeszkadza...

i to jest dobra puenta do dyskusji o jakości wyników

Od kilku dni wracają mi lekko najważniejsze strony, ruch góra dół jest na niektóre frazy spory. Pytanie czy to nie efekt tego, że po zmianach wszyscy dopiero teraz ruszyli na ostro z linkowaniem.

Co do użytkowników, to mam okazje patrzeć w biurze na dwie nowozatrudnione osoby o zerowym poziomie wiedzy dotyczącej internetu. Dla relaksu zadaje im troche pytań i dowiedziałem się, że np. wysoka pozycja to pewnie zasługa dużej ilości odwiedzających, albo tego że strona jest najlepsza ( cokolwiek to znaczy ). Reklamy wyświetlają się im takie dopasowane, bo to pewnie zbieg okoliczności, a w ogóle wujek G jest super i prawde Ci powie. Jakie jest prawdopodobieństwo, że tacy użytkownicy wkurzą się na G o jakość wyników itp.? Zadne. Stwierdzą, że nie ma w necie nic ciekawego na hasło i tyle. O Bingu nikt nie słyszał. Zeby nie było, to ludzie mega ogarnięci w innych sprawach, po dobrych studiach itp, nie jakieś ciemniaki.

Ja też jum mam wszystkie linki zliczone poprawnie, plus kilkanaście nowych domen i trochę linków górką. Może to jednak był jakiś błąd z ich strony a nie zamierzone działanie związane z jakimś nowym algo. Pożyjemy, zobaczymy.

U mnie również od jakiegoś czasu młynek. Jako raczej hobbysta niż seowiec nie kontroluję tego za często ale powoli się chyba stabilizuje to wszystko... Może się uwali w końcu.

50% kod rabatowy na Hosting WWW, SSD, SEO lub serwer VPS - tylko do 28 listopada - info pw (seohost.pl)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności