Skocz do zawartości

Update pingwina 16-17 stycznia 2013

vaterop

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 590
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nie! Pewnie ma linka na facebooku, a Google nie lubi linków z facebooka.

Możesz rozwinąć? Też uważam, ze przyjdzie taki moment, ale póki co większość ludzi twierdzi, że rzekomo pomagają.

Z innej beczki

Case: Blog zapleczowy - 1 pozycja od ponad pół roku (średnia/łatwa branża), pojawił się z nikąd, dziś się pokusiłem o przeanalizowanie.

Treść: zdjęcia + nieco tekstu, ale praktycznie sama promocja produktów ze sklepu

BL: (tu ciekawostka):

-6ooo linków z 6 domen.

-W tym 99% na jedną dokładną frazę - właśnie tą kluczową

-Do tego wzajemnie linkuje ze skepem

a sklep gdzie, a w d... ;). Nie ma :)

Wniosek: Dzięki pingwinowi wszystko się może zdarzyć ;)

Z innej beczki

Case: Blog zapleczowy - 1 pozycja od ponad pół roku (średnia/łatwa branża), pojawił się z nikąd, dziś się pokusiłem o przeanalizowanie.

Jaki adres? Jaka fraza? Co to z case, jak nic nie podałeś.

Gwarantowany efekt. 100% satysfakcji lub zwrot gotówki. Tylko teraz profesjonalne pozycjonowanie książek na Twojej półce. 20% zniżki jeżeli masz różową i prostą (wypozycjonowaną) ścianę. Nie pozycjonujemy stron w Google.

Pewnie używa google chrome...

pozycji nie mierzę chromem. Pozycje na prawdę zmianiają się tak często. Optymalizacja strony do tego nic nie ma. Linków z fb nie mam a gdyby było to i tak nic nie zmienia.

podlinkuj stronę bez anchorów z mocnych stron

imo. raczej jako też nazwa domeny czy cała ścieżka do podstrony..

agencja interaktywna hauerpower.com - masz dość braku terminowości i rzetelności usług tworzenia stron www ? nie chcesz tracić czasu na wyjaśnienia i pilnowanie wykonawcy - zapraszamy do nas !

Link w postaci URL jako anchor jest chyba najczęściej spotykanym w przypadku, kiedy ktoś spontanicznie dodaje linka do strony, więc wydaje się naturalny. Ale niezbadane są ścieżki wielkiego G ;)

Tu miała być sygnatura...

Ja nie odczułem niczego od bodaj października czy listopada, gdy był rzekomy pingwin 2.0, mam raptem 6 domen, wszystkie w prywatnej mojej branży, po 1 pingwinie strony linkowane głównie przez katalogi na stronę główną pospadały i to dość znacznie, po drugim o kilka miejsc, np z 5 na 10 (frazy regionalne jak u mnie w sygnaturze). Zmieniłem sposób likowania o tyle, że ciągnę przynajmniej 2-3 podstrony, używam bardziej zróżnicowanego linkowania i ogólnie jest ok. Podaczas pierwszego pingwina miałem 2 strony, jedną obecnie ratuje pozycjoner z naszego forum (mimo mocnego linkowania, ktorego przyznam nie analizuję jakoś nadmiernie) strona wskoczyła z ok 30 miejsca na 6-7, na drugą ważną frazę na 10, teraz się utrzymuje a minęło już ok 3 miesięcy. Druga strona, dodana chociażby do takich katalogów jak Mcporlat, Onet, Wp, generalnie prawie wszystkich uważanych za wartościowe {ok 30-40) oraz wielu innych, bez swl itp spadła początkowo na około 20 miejsce, obecnie jest na ok 250 pozycji, jest to bezsensowne, gdyż wchodzi nowa stronka w mojej branży, doda się do 2 wartościowych katalogów i już jest w 100. Generalne w pierwszej żeby być w 30 wystarczy mieć nową domenę i dodać ją do 5 dobrych katalogów.

Polecam firmę odAdoZ Przeprowadzki Gdańsk.

podaj frazy i domeny

agencja interaktywna hauerpower.com - masz dość braku terminowości i rzetelności usług tworzenia stron www ? nie chcesz tracić czasu na wyjaśnienia i pilnowanie wykonawcy - zapraszamy do nas !

Bartek C. Mam te same wnioski. Strony które postawiłem pod przyszłe zaplecze, lekko podlinkowane, wręcz minimalnie wyskoczyły do topów po paru katalogach i stoją od 2 miesięcy. Mam sezonową branże, chrzanie wielki G i stawiam właśnie 3 strony które będą alternatywą dla starej i wychuchanej najważniejszej strony. Jak mam patrzeć jak zapleczówki wyskakują do topów, które kiedyś ciężko było zdobyć miesiącami, to ja dziękuje i będe miał kilka stron dla klienta zamiast walczyć o to jak dogodzić wyszukiwarce na siłę. Mówie o frazach lokalnych, ale dość obleganych.

Od wczoraj całkiem spore tańce na kilku DC, dziś się nasiliło. Mi to wygląda na powtórkę z 17/18 stycznia, choć na nieco mniejszą skalę (pewnie to co miało być uwalone, zostało w większości już miesiąc temu uwalone a teraz obrywają niedobitki).

Ktoś potwierdzi?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności