Skocz do zawartości

Update pingwina 16-17 stycznia 2013

vaterop

Rekomendowane odpowiedzi

@Dark sam oceń czy to dobrze, czy źle :D

Te zmiany są inne jak w poprzednich updatach, nie mam skoków fraz z topów "na zero" raczej przetasowania wyników. Faktem jest, że mocno zabezpieczyliśmy się przed Pandą i Pingwinem i może stąd brak takich gwałtownych spadków.

Czy ktoś zaobserwował takie mocne oberwanie na frazach jak ostatnio lub powroty z niebytu?

...czyli co zaraz będziesz kolejnym, który molestuje jakimś cudownym szkoleniem ?

Nie wiem ile ty pozycjonujesz stron,ale ja nie pamiętam dnia, żeby był spokój. Wczoraj, przedwczoraj, tydzień temu ja mam codziennie "updat-y"

• Odpowiedzi 590
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Tak jest, już proponuję :D

https://www.forum.optymalizacja.com/topic/172176-szkolenie-semspot-panda-i-pingwin-jak-pozycjonowac-po-zmianach/

Ale nie chodziło mi tu o zareklamowanie swojego szkolenia.

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

Koko -> i tak już większość tych co robiła testy wie jak powyciągać strony, więc szkolenia dla reszty "niewiedzących" to tylko kwestia czasu.

A gdy już każdy będzie wiedział to samo to znowu będzie nowy update i znowu pół roku rozjazdów :D

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

kurka, moj web dalej poza top50, napchane słowa kluczowe usunięte, linki słabe tyż, lekko dodana treść, meta i co ?

nic,

dodana do lepszych katalogów, i co ?

nic

czy to moze byc jakies filtrowanie ze nie wejdzie w top50 ?

kara za linki czy upchanie słow ? ale to na co drugiej stronie widze :)

agencja interaktywna hauerpower.com - masz dość braku terminowości i rzetelności usług tworzenia stron www ? nie chcesz tracić czasu na wyjaśnienia i pilnowanie wykonawcy - zapraszamy do nas !

nic

zaraz zjawi się kilku "fachowców" którzy napiszą, że "jeszcze do tego nie doszedłeś?" i że jesteś "cienki" i że "oni wiedzą", ale "nie powiedzą"

moim zdaniem te domeny które z TOP10 poleciały poza TOP100 a nawet TOP1000 nie mają już szans na powrót przez wiele miesięcy jeśli nie lat

chyba sensownie ruszać z nową domeną

@Castor-fiber nie chcę pisać że wiem, ale nie powiem, natomiast przeniesienie domeny na inną domenę może zakończyć się za 2-3 miesiące dokładnie tym samym (choć nie zawsze musi zależy od witryny a nie od szczęścia) - lepiej jednak zdecydowanie wyprowadzić domenę i da się to zrobić w przeciągu 1-2 miesięcy.

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

@radek a jak? dowiem się na szkoleniu? ;)

zakończyć się nie zakończy tym samym bo nową domenę pozycjonować trzeba inaczej niż poprzednią, wyciągając wnioski z tego dlaczego tamta wcześniejsza poleciała

mniej czasu i energii zajmie praca z nową domeną niż wyciąganie starej zafiltrowanej

takie jest moje zdanie, ale ja przecież nie wiem jak wyciągnąć taką domenę z kosmosu na TOP10 ;)

kurka, moj web dalej poza top50, napchane słowa kluczowe usunięte, linki słabe tyż, lekko dodana treść, meta i co ?

nic,

nic

czy to moze byc jakies filtrowanie ze nie wejdzie w top50 ?

kara za linki czy upchanie słow ? ale to na co drugiej stronie widze :)

Miałem podobny problem, który trwał od listopada/grudnia. Z treścią na stronie nic nie robiłem, wszystkie meta i tak dalej i treść zostawiłem tak jak była. Jedynie co to częściej newsy zacząłem dodawać. Tyle jeżeli chodzi o stronę optymalizacji. Stworzyłem kilkanaście stron dobrej jakości traktującej o danej branży, które linkowałem z swl'a. Z każdej strony wychodził link do strony pozycjonowanej. Co do anchorów to postawiłem na silną dywersyfikację fraz. Dodatkowo dla tych stron stworzyłem shitowskie preacle które były tez linkowane z swl'a i linkowały do nich z również zróżnicowanymi anchorami. Efekt tego był taki, że strona wróciła tydzień temu do pierwszej dziesiątki i jest tam już od tygodnia. Jest to co prawda krótki okres by być pewnym, że tak już zostanie, ale lepsze to niż nic.

Z katalogów już dawno zrezygnowałem. Poza tym stronę docelową również linkowałem swl'em, tylko wszystko z głową i strona wróci.

o widzisz jest to myśl.,

ja sie skupiłem na zrobywaniu dobrych, mocnych linków - zgodnie z teorią że mocny link to lepszy niż naście śmiecowych,

niestety nic to nie dało.

kompletnie nic

czyli linki z onet, gazeta, wp - > nie dają nic ???

zaplecze na swl"

jeżeli mi strona poleciała właśnie za słabe linki - to jak ma wrócić na słabych linkach zapleczu z swli ? chyba że te zapleczówki to pożądne robiłeś.

tylko znowu zanim zaplecze będzie mogło być porządne i gdzie kolwiek dodane żeby miało moc to zejdzie trochu... ale chyba wyjścia nie ma.

tego zaplecza nie katalogujesz nic ?

agencja interaktywna hauerpower.com - masz dość braku terminowości i rzetelności usług tworzenia stron www ? nie chcesz tracić czasu na wyjaśnienia i pilnowanie wykonawcy - zapraszamy do nas !

czyli linki z onet, gazeta, wp - > nie dają nic ???

To szaleństwo wydawać tyle kasy za linka w tych głupich portalach, około 10 zł za jeden link - rozbój w biały dzień. Wolę dodać do 10 katalogów po 1 zł lub wydać 10 zł na jakiś multikod - więcej będzie z tego pożytku.

Dziś dość duże skoki (powroty) po dodaniu stron do około 500 katów, wpkat i seoki dla fraz ogolnopolskich, a także regionalnych - 4 FIRMY (każda ze stron skoki dla większości fraz), a reszta rusza się powoli również w górę.

A potem ludzie pisza ze im strony wyleciały.

Na 100% przy nastepnym upie strony ci polecą

właśnie o to chodzi. śmiecowe linkowania w większych ilościach. teraz chyba trzeba nastawić się na jakość, i powolne jakościowe zdobywanie linki.

castor - 10katalogów po 1zł wpis ? chętnie przejże te katy, podaj namiary , moze byc prv :)

o dzieki :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności