Skocz do zawartości

Update pingwina 16-17 stycznia 2013

vaterop

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 590
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Coś czuję że dużo takich wątków się namnoży z datami... W grudniu były 3 updaty przynajmniej: 7 grudnia, 13 grudnia i 21 grudnia. W sobotę pewnie będzie następny wątek (po korekcie).

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

Kto ucierpiał 17-18 stycznia:

Z tego co obserwuje strony niektórych Klientów to oberwali Ci którzy jakieś 3-4 miesiące temu dodali strony do katalogów/precli, linki sitewide i zdobyli co prawda pozycje, ale teraz spadli dlaczego? Brak przyrostu linków w ostatnim miesiącu.

Recepta wg. mnie? Trzeba stale kupować linki, z różnych źródeł, konkurencja nie śpi, algorytm wykrywa braki.

Ja też oberwałem z kilkoma domenami, właśnie te na które zabrakło mi funduszy, linków i chęci w ostatnim miesiącu.

Coraz gorzej się opłaca pozycjonowanie fraz Klientów na umowę, nie oszukujmy się do tej pory było tak że zrobiliśmy robotę i na pół roku był spokój - ostatnio trzeba się więcej starać, mi już się chyba nie opłaca pozycjonować Klientów na umowę, mam kilka swoich samograjów i przy nich zostanę...

Inaczej musiał bym przejść na masówkę... Dajemy reklame na PIO, łapiemy jak najwięcej Klientów, nie przesadzamy z linkami, idziemy do top 10 i to nam wystarczy, żadne top 5 - nie opłaca się i za bardzo ryzykowne - Albo kuj żelazo póki gorące...

A w wolnej chwili forum-budowa.pl ew. praktycznie Uwaga awaria!

A to: portal branży budowlanej

New Panda data refresh rolling out today: 1.2% of English queries affected. Background: https://twitter.com/google

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

No własnie, zawsze piszą po fakcie, ale przynajmniej wiadomo, że to nie pingwin

Hmm, mówiłem, że Panda https://www.forum.opt...65#entry1170856

Latent Semantic Engineering

Ja to napisałem jako pierwszy 10 stron wcześniej ;)

https://www.forum.optymalizacja.com/topic/163136-update-pingwina-56102012/page__st__915#entry1169922

Że to Panda od razu było widać min po tak znacznych roszadach jednego dnia oraz po tym, że w e-webie i gotlinku nie było widać ubytku domen.

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

Zauważyłem u siebie spadek w pozycjach, dodaję stronę w zasadzie tylko do katalogów od ponad 7 m-cy i w grudniu na większość fraz byłem w top 3, top 5, a w zeszłym tygodniu 5 fraz poleciało poza 18 pozycję.

W tym czasie przenosiłem domenę i stronę na inny hosting i myślałem że to przez to poleciały mi niektóre frazy, a to jednak kolejny update, podczas poprzednich zmian nie zauważyłem spadków, strona szła do góry, a teraz parę fraz poleciało i wróciło, ale 5 z nich spadło i już dwa dni siedzą z top 5 w top 25.

Druk ulotek cennik - PrintExPress lider wśród drukarni w Łodzi tanie ulotki druk wizytówek • plakaty cena druk

Kto ucierpiał 17-18 stycznia:

Z tego co obserwuje strony niektórych Klientów to oberwali Ci którzy jakieś 3-4 miesiące temu dodali strony do katalogów/precli, linki sitewide i zdobyli co prawda pozycje, ale teraz spadli dlaczego? Brak przyrostu linków w ostatnim miesiącu.

Zaobserwowałem dokładnie to samo.

Zgadza się lecą na drugą dziesiątkę strony linkowane głównie z katalogów. Albo z samego seomatika np. Te co mają zróżnicowany profil linków bez zmian. Dodać trochę innych linków i wracają powoli.

E-INFONET - projektotowanie stron, sklepy internetowe, reklama w Toruniu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności