Skocz do zawartości

Update pingwina 16-17 stycznia 2013

vaterop

Rekomendowane odpowiedzi

To też napisałem - że profil linków przychodzących dochodzi do Pandy jako jeden z głównych jej elementów i to się klei w zasadzie na wszystkich moich stronach - zarówno na tych co poszły do góry jak i w dół.

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

• Odpowiedzi 590
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Kto przetrwa te updaty ($), nie mówie już o samym pozycjnowaniu (trafic) - bhs dopali swoje na miesiąc i sa na swoim po 100kroć nawet jak ich dopadnie sqt to i tak robią pętle na nowo, ty zrobisz raz bhs 1x podpieprza cie i leżysz i kwiczysz a oni dalej jadą masówki, i ci którzy to czytają wiedzą o tym doskonale. Jestem za whs , oczywiscie, kazdy kto juz siedzi w tym umei robic spam, umie go rozroznic, jestem za tym aby faktycznie content trafial na te miejsca gdzie mial, a koszt inwestowania sie zwracal z nawiazka, ale jak tu przebic sie przez to co juz jest DUŻE i to co jest dopalane milionami linków z różnych źródeł.\

Ja myślę że jak google nie podejmie jakiegoś działąnia w kierunku (małych twórców) , tak aby zasady były klarowne, to zatrzymamy internet na poziomie gigantów wydawców z kolortera

Podaruj 1% Oli Borwik

Wspieraj charytatywnie na SEO forum PIO

Moje wnioski:

czym więcej słabych linków (swl itp. tym większa szansa na spadek)

Nie zgodzę się. Poleciały strony bez swl'i - natomiast te linkowane rumaczkami i swl'ami mają sie doskonale - a linki do nich prowadzą z tak słabych stron że strach tam wchodzić. Choć wydaje mi się że duże znaczenie miał profil linków przychodzących (dlatego swlowcy przetrwali - łatwość w różnicowaniu anchorów).

Chodź wydaje mi się to śmieszne i nie logiczne to zauważam u siebie jedną ceche wspólną stron które u mnie poleciały, mam takich 2-3:

Każda z tych stron ma Fanpage z dużą ilością aktywnych fanów, natomiast nie ma konta na google +.

Strony które nie poleciały nie mają Fanpage.

Zauważacie coś takiego u siebie, czy to tylko u mnie zbieg okoliczności?

Przepraszam, że się wtrące :gafa:

Ale ktoś zauważył coś takiego jak powyżej, czy nie?

Nie, bo to śmieszne i nie logiczne...

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Chodź wydaje mi się to śmieszne i nie logiczne to zauważam u siebie jedną ceche wspólną stron które u mnie poleciały, mam takich 2-3:

Każda z tych stron ma Fanpage z dużą ilością aktywnych fanów, natomiast nie ma konta na google +.

Strony które nie poleciały nie mają Fanpage.

Zauważacie coś takiego u siebie, czy to tylko u mnie zbieg okoliczności?

Na jednej ze stron która spadła na kilka fraz - warto wspomnieć, że to mój najważniejszy i najbardziej dochodowy klient - jest zarówno fanpage na Facebook (aktualizowany, z dużą ilością aktywnych, realnych fanów) oraz zadbana, aktualizowana strona na Google+. Aktywność na niej jest oczywiście mniejsza niż na Fejsie, ale jest. Do tego Narzędzia, Analytics no i... AdWords. Pełen pakiet - bez kitu. I tak mnie wydymali.

Witam, u mnie wszystkie frazy (!) wróciły z niebytu (!) w topy. Linkuje głównie zapleczem i mam bardzo zróżnicowany profil linków (fora,komentarze). W pierwszym momencie po du*e dostaly bardzo mocno slowa kluczowe linkowane mocno na anchor (wypad poza 100), ale wszystko wrocilo. Już jest spokój. Dodam, że świeża konkurencja (projektowanie stron www),która szybko wskoczyła na topy samymi katalogami w dużej ilości też wysoko sie trzyma.

"(!) wróciły z niebytu (!)" :)

Wracają i wypadają to jest taktyka która googlowi przynosi to co jego analitycy załozyli.

Białe seło czarne seło "sranie w banie a babka kulki lepiła" strony firmowe, sprzedażowe, idealnie zoptymalizowane, zadbane będą leciały albo skakały jak pajac na choince bo to ogromne zródlo dochodu z adwordsa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności