Skocz do zawartości

Update pingwina 16-17 stycznia 2013

vaterop

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 590
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Moim zdaniem:

a) nie była to panda

B) poleciały strony o przewadze słabych linków znajdujące się wysoko w serpach

Zauwazyłem, że większość serwisów które uzyskały pozycje dzieki małemu dopaleniu trzyma sie bardzo dobrze. Serwisy w których większość linków to swl itp. poleciały w dół.

A czy waszym zdaniem ten update się już skończył? Ja od początku stycznia nie robię praktycznie nic (tzn. jakies minimalne przyrosty na seomatik i parę precli), a mam dzienne różnice jak w najlepszych okresach Google Dance, tzn. niektóre frazy potrafią w ciągu dnia spaść i skoczyć np. o 40 pozycji. Kilka dni temu mialem wrazenie, że już się uspokoiło, ale od wczoraj znowu "wpłynąłem na suchego przestwór ocenu" i buja mi wynikami w te i we wte. (Sprawdzane przez FreeMonitor for Google). Rano euforia, wieczorem smutek.

Wprowadzają korektę, albo cofnęli ostatni update, mi pozycje wróciły do stanu sprzed tego updatu

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Może ma spersonalizowane wyniki i zapomniał, bo to co widze przed swoimi stronami, to wnioskuję, że SWLe nie przeszkadzają okupywac topki :)

Nie mam personalizacji.

Widze że strony mające swl-e i stabilne pozycje od miesięcy poleciały. W topach są serwisy pchane swl-ami ale świeże.

Wnioski:

poleciały serwisy które:

a) miały zbyt dużo nie naturalnych linków (chodzi po prostu o ilość linków nie %)

B) były tymi linkami pchane od miesięcy

G. w 5 minut może rozpykać wszystkie swl-e. Z ekonomicznego punktu widzenia jeśli masz swl-e to nie oznacza że to Ty je kupiłeś (może konkurencja Cie spamuje?). Jeśli masz te linki od roku to na pewno są Twoje linki bo długo je utrzymujesz.

Jest tak czy inaczej nie mam pomysłu jak z tego wyjść.

Google wystrzela nas jak kaczki

Eeee tam, najwyżej zmusi agencje seo do zmiany w salony sprzedaży Adwords :)

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności