Skocz do zawartości

Update pingwina 16-17 stycznia 2013

vaterop

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 590
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Pandy srandy i dupandy i ja oberwałem , przedewszystkim dostały serwisy zadbane, niektóre zaplecza równiez ale gdybanie dlaczego bo swl, bo xrmer, bo precle jest bezsensowne. Mały przyklad: na początku listopada popełniłem "stronę" powiedzmy bardzo bardzo delikatnie w pełni nie zgodną z zaleceniami naszego wielkiego google, moje "popełnienie" trwało mniej więcej pół godziny, następnie uruchomiłem wszystko co było możliwe do uruchomienia, dzienny przyrost linków ... chyba brak licznika, a fraza jedna z najtrudniejszych finansowych. Zaindeksowała się odrazu i sobie siedziała bez ruchu. W połowie grudnia już był top i jest dalej. Całość od konstrukcji strony, poprzez linkowanie zostało przeprowadzone tak jak "nie powinno być". Strona powinna dostać banana od razu, pewnie dostanie jak tylko ją przejżą ale cała prawda jest taka że wszystko to to "gó**o prawda" :).

(...) nastepnym krokiem będzie eliminacja katalogów i powielanych baz firm stawianych masowo:

"With directories like that, I always worry that it's very easy to create a ton of content that doesn't have a lot of value yet. For example, I clicked through to a number of businesses, and apart from the general information such as the address and occasionally some keywords, I am missing anything unique, compelling, and of high quality" - JohnMu

Nie chce mi się wierzyć, że np. Google uderzy w zumi, którego teraz sztucznie generowanymi podstronami zapycha wyniki i dziury. Przecież Google i Onet to przyjaciele. Poza tym czym zapchają te wyniki? Zaplecza, blogspoty o du**e Marynie już teraz są na 1wszysch miejscach, to co ten użytkownik ma dostać jak wpisze jakiś produkt - dostanie definicje z wiki co to jest stół - oczywistość oczywistości, zamkniętą aukcję allegro z przed 2 miesięcy i blog o stolarce dachów z drewna, który nijak ma się do tematu, kolejny o potrawach na wigilijny stół, kilka zapleczówek i ukradziony/skopiowany artykuł na bloga Kazika, który robi remont i nie ma o czym pisać, ale wszyscy mają bloga więc on też. Teraz zapychają te dziury właśnie sztucznie generowanymi podstronami katalogów i porównywarek. Najśmieszniejsze jest to, że piszą o poprawie jakości wyników i dbaniu o użytkownika wycinając wartościowe strony i wciskając śmieci do top10, kompromitacja...

Co do swli to puki co widzę swlowane strony i linkowane masowym spamem idą w górę jak burza albo przynajmniej są stabilne. Obrywają najbardziej Ci, którzy mają mniej linków, za to wartościowe i tematyczne - tak Google nagradza za słuchanie ich wskazówek...

Czytając opinie w tematach dotyczących ostatnich zmian trudno określić jednoznacznie jakie strony oberwały a jakie zyskały, gdyż opinii mamy bardzo dużo. Postanowiłem utworzyć krótką ankietę na ten temat, która być może dostarczy nam ciekawych informacji, a raczej zsumuje nasze obserwacje. Wiem, że w takiej ankiecie można by mnożyć kolejne pytania a wyniki i tak nie będą doskonałe ale liczę na to, że statystycznie jednak coś tam osiągniemy.

Tutaj ankieta: https://moje-ankiety.pl/respond-37361.html

Tutaj można sprawdzać wyniki: https://moje-ankiety.pl/ankieta-wyniki/id-37361/ankieta-update-algorytmu-google.html

PS. W razie czego odpowiadam na pytanie: Nie, nie reklamuję serwisu https://moje-ankiety.pl, po prostu taki mi wyskoczył na zapytanie o ankietę online;)

brakuje w ankiecie pytań o:

- disavaw links

- hoindex

- regionalizacja linków

- linki brandowe

- emisja linków

to tak na szybko. W aktualnej zaznaczyłem prawie wszystkie opcje :D I wyjdzie z tego że nie ma reguły :D

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

Wprowadzają korektę, albo cofnęli ostatni update, mi pozycje wróciły do stanu sprzed tego updatu

Mam podobne wrażenie.

U mnie to samo 18 stycznia prawie wszystkie frazy wróciły do poprzednich pozycji, czyli filtr jednodniówka:) coś nowego?

multikonto SeoPilot.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności