Skocz do zawartości

Update pingwina 16-17 stycznia 2013

vaterop

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 590
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ja widzę, że to mieszanie to po prostu 2 wersje wyników. Nie ma znaczenia przeglądarka i to czy jestem zalogowany w google. Wystarczy wcisnąć F5 i już są inne wyniki. Ciekawe czy tak zostanie bo tak na dobrą sprawę to nie wiadomo, które są prawidłowe (może obie....?). Mamy własny skrypt do sprawdzania pozycji i to jest duży problem bo zależy, na którą wersję trafi. Zastanawiam się jak działają serwisy typu webpozycja.pl bo pokazują jakby połączone wyniki z 2 wersji. Sprawdzają każdą frazę kilka razy i wyciągają najwyższą pozycje?

Najlepszy stomatolog i ortodonta w Katowicach - Freshmed - piękny uśmiech to zdrowy uśmiech :)

EE. Idąc pewnym tokiem rozumowania, jeśli google chciałoby zarobić powinno:

- ujea..ć strony firm pozycjonerskich (głównie strony firmowe) - to oni kupią adwords w razie czego.

- wyciąć duże serwisy (firmynet, wp, porównywarki, itp. - te też kupią)

- zostawić spamerów z lepsiejszymi stronami, które zaczną oblegać TOPy, którzy i tak nie kupią AdWords!, a będa stanowić główne źródła zysku dla G.

Update pokaże czy to dla $$, czy nie :D

Nawiasem mówiąc, żeby pojechać po stronach pozycjonerów wystarczy zmniejszyć wpływ linków z precli i katalogów. Obstawiam, że efekt trafi to w 50% stron.

O_o

A czemu się dziwisz? Ma przecież mocnego linka tematycznego:

https://vizards.info/showthread.php?tid=1138&pid=10702

Zero spamu, zero nienaturalnego linkowania, żadnych katalogów. Przecież o to chodzi w pozycjonowaniu!

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

OFF: u mnie chomikuj jest top1 na frazę windows 7 i przegonił w tym momencie wikipedie i oficjalną stronę microsoftu. Robię screena dla potomnych

Tak, tak :) zrób screena dla potomnych i rozsiej po sieci bo to piękny przykład na cudowność nowych algorytmów Google i kolejny krok w promowaniu stron wysokiej jakości :brawa:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności