Skocz do zawartości

Czy da się pozycjonować wszystko ręcznie?

Ojciec_Pio

Rekomendowane odpowiedzi

Pytam z ciekawości, bo temat frapuje mnie od dawna po tym jak niegdyś na rozmowie kwalifikacyjnej starając się o posadę soewca przedstawiono mi ofertę pracy. Młody byłem wtedy i głupi więc się nawet nad nią zastanawiałem, ale ostatecznie zrezygnowalem

Dlaczego?

Otóż okazało się, że właściciel chciał aby pozycjonować mu sklep i parę serwisów ręcznie: bez narzędzi, zaplecza, no dosłownie niczego. Na zdrowe oko, wyszłoby klepania ręcznego na miliony stron tekstu do darmowych precli, katów i for.

Sądzicie, że da się w ten sposób pozycjonować i osiągnąć efekty? Wtedy stwierdziłem, że takiej pracy nie podołam. A właściciel uznał, że automatów nie użyje "cokolwiek dla niego znaczyły" bo woli jak wszystkie linki dodawane są ręcznie.

Dzisiaj widzę, że większość "małych" właścicieli myśli dokładnie w ten sam sposób. I jak tu pracować na tym stanowisku na etacie?

Nie cierpię spamerów!

• Odpowiedzi 42
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jeżeli masz wypracowaną listę mocnych precli, to można robić ręcznie, jeszcze rok, temu wypozycjonowałem ręcznie firmę z branży ubezpieczeniowej, na kilkanaście fraz typu ubezpieczenia mieszkań, tanie oc itp.

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

Automatami, również można bardzo dobrze zarządzać linkami, lepiej niż ręcznie, można przykładowo hurtowo wrzucić do pingowania, SWLi, itp.

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

Pewnie, że się da. Jest to tylko kwestia opłacalności.

Ręczna robota = czas poświęcony na pracę * stawka za rbg

Jeżeli się to kalkuluje, to można działać, szczególnie jeżeli robisz jedną stronę firmową.

Jakbyś chciał z tego żyć, to od automatów nie uciekniesz.

No tak, ale ciężko o dobre listy darmowych katów i precli szczególnie gdy myślimy o long tail

Nie ma takich. Darmowe katalogi które akceptują wpisy w miarę na bieżąco były

z dwa lata temu. Teraz na topie są katalogi na multikody - tanie multikody :)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Ręczne robótki jak w życiu, działają tylko na krótką metę :)

Twój ksiądz proboszcz ma o tym inne zdanie ;)

Spokojnie można zrobić nawet trudne topy bez automatów, kwestia chęci i czasu. Inna sprawa czy o się pracodawcy opłaca, chyba ze chcesz tyrać 16 godzin za najniższą krajową

Ręczne robótki jak w życiu, działają tylko na krótką metę

Abstrahując od SEO to bardzo , ale to bardzo kiepskie porównanie https://pl.wikipedia.org/wiki/Piramida :paker:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności