Skocz do zawartości

Czy da się pozycjonować wszystko ręcznie?

Ojciec_Pio

Rekomendowane odpowiedzi

.. ale jak opadnie , to już się nigdy nie podniesie, a to tylko kwestia czasu
... wiesz ziemie kiedyś wchłonie słońce - to też tylko kwestia czasu :wacko:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

• Odpowiedzi 42
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Pozycjonuję obecnie duże serwisy a jedyne linki które prowadzą to linki użytkowników typu nofollow, nazwa domeny albo kliknij tutaj. Przede mną nikt nawet się nie zajmował ruchem z wyszukiwarek, a milion userów można było osiągnąć z czego 80% to ruch z wyszukiwarek. Jak widać nie tylko linkowanie daje rezultaty - chociaż ono tez by się przydało aby wzmocnić konkretne frazy.

A katalogami sporo fraz wypozycjonowałem - choć przeważnie średnie/łatwe. Skutkowało, a jakże, choć jak wbił się filtr to tylko 301 pomogło. Pozycjonować więc w taki sposób można marną stronkę, która ma się pojawić w top na 3-4 frazy ale zawsze istnieje ryzyko filtru i spadków (wystarczy poczytać komentarze w stylu: tyle lat pozycjonowałem na katach a tu nagle spadki - pomóżcie). Natomiast w dużych poważnych serwisach nikt nie oprze linkowania na katach - chyba że tych sprawdzonych i pewnych indeksacji, ale ich nie ma tysiące, góra parę setek.

Nie cierpię spamerów!

Natomiast w dużych poważnych serwisach nikt nie oprze linkowania na katach - chyba że tych sprawdzonych i pewnych indeksacji, ale ich nie ma tysiące, góra parę setek.
Ha,ha - mało kolego wiesz "skąd są linkowane" duże serwisy...

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Ha,ha - mało kolego wiesz "skąd są linkowane" duże serwisy...

Wiem, że linkują z katalogów bo łatwe frazy na long tail łatwo się wbije - czasami wystarczy parę linków. Też linkuję z katalogów ale to nie jest jedyne źródło linkowani. Mi chodzi o strategię typu 90% linków to katalogi a przecież wielu tak postępuje. Przy dywersyfikacji naprawdę trudno o filtr. Jednak istnieje ryzyko... szczególnie gdy łączy sie katalogi z swlami i tylko na tym jedzie. I wtedy zaczynają się problemy. A o historii takich problemów już nawet nie chce przypominać kto i gdzie ucierpiał

Nie cierpię spamerów!

Zaczynasz na temat "Czy da się pozycjonować wszystko ręcznie?" teraz przechodzisz do jakiegoś tam linkowania - zdecyduję się o czym jest ten twój topic!

@Pozycjonuję obecnie duże serwisy

To jakie według ciebie są te "duże serwisu" jakimi kryteriami się kierujesz oceniając ich "wielkość", bo wiesz kolego "wielkość" to jest pojęcie całkowicie subiektywne :dirol:

@Ojciec_Pio - bardzo szczegółowo się wyraziłęś... dziennie/miesięcznie/rocznie a może od początku istnienia internetu?

Skoro masz takie problemy z linkowaniem z katów, to oznacza że coś źle robiłeś. Znam wiele stron linkowanych z katalogów i precli i mają się dobrze.

BlackPress.pl - Automatyczna dodawarka do precli [Najtańsza na rynku - wystawiamy FV]

BlackPress.pl na forum PiO

Darmowa mieszarka synonimów

oczywiście mięsięcznie - przyzwyczajenie zawodowe:)

Nie mam problemów linkowania z katów, tylko obawiam się ryzyka, że moze coś dziwnego się wydarzyć w przyszłości i nie bylbym wtedy odosobnionym przypadkiem

Nie cierpię spamerów!

Nie mam problemów linkowania z katów, tylko obawiam się ryzyka, że moze coś dziwnego się wydarzyć w przyszłości i nie bylbym wtedy odosobnionym przypadkiem

Zawsze coś złego się może przydarzyć i to dotyczy każdej metody linkowania. Google zmienia zasady podczas gry i nie masz pewności czy linki np. ze stopki nie będą odbierane jako spam jutro.

Moja strona ze stopki to już tylko zaplecze na darmowym manifo:) Szkoda kasować bo jest już ze 3 lata i jakąś tam wartość ma. A nie mam czasu na stworzenie nowej stronki pod usługi freelancerskie, takiej reprezentatywnej. Niestety, szewc bez butów chodzi.

Nie cierpię spamerów!

Jasne, że sie da - większa kontrola przy założeniu ze sobie to jakos dokumentujemy np. plikami w excelu :)

Ja swojego bloga turystycznego (link wakacje w stopce) wypozycjonowalem ręcznie (blog turystyczny, produkty samsung, wyszukiwarka wczasów/wakacji) - mam na dysku sekbohatera, miałem addera8 na beta testy i nie używałem, omni Ping ewentualnie czasem.

Zapleczem są moje inne blogi prywatne (szczególnie te stare co maja juz z 4-5 lat na Wordpressy.pl albo bloggera czy ovh jak było za darmo) - generalnie zależy od podejścia

Tutaj jednak sprawa rozbija sie o długi ogon wiec stawka z ręczne robotki przynajmniej +50%, jezeli rozliczasz sie za pozycje co nie jest najlepszym pomysłem to nie podejmuj zlecenia bo ręczne roboty są fajne i skuteczne ale potrzeba czasu i cierpliwości...

Jakub Jaworowicz

Zobacz mój Blog o WordPress i Marketingu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności