Skocz do zawartości

GScraper - najszybszy harvester i dodawarka.

Paweł Sokołowski - Eline

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 515
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Zmiany w ostatniej wersji 1167:

- dodano/usprawniono kilka funkcji fiitrujacych

- zoptymalizowano zuzycie procesora/pamieci przy postowaniu

- dodano harvester wychodzacych linkow przy sprawdzaniu OBL

- dodano usuwanie duplikatow dla domen "top-level" przy harvescie oraz zoptymalizowano uzycie zasobow dla tej funkcji

- wprowadzono pokazywanie szybkosci przy sprawdzaniu OBL, PR, etc

- rozbudowano funkcje "keyword scraper" o dodatkowe filtry

Wersja free GScrapera do harvestu dziala podobnie jak wersja PRO, mozecie ja pobrac i przetestowac. Ograiczenie 100k harvestowanych URLi mozna dosc skutecznie obejsc zaznaczajac opcje usuwania duplikatow. Wtedy lista bedzie miala 100k unikalnych domen, co dla czesci z was moze byc wystarczajace :)

Pobieranie obu wersji: https://gscraper.pl/dl/

search_auditor_500x80_bf.png

No skąd, free nie jest aktualizowany w nowe funkcje ;)

Ostatni aktualizacja free to byla tylko zmiana komponentu zeby na win8 dzialal i nie spodziewajcie sie zadnych innych aktualizacji.

Free jako harvester przy wlaczonej opcji usuwania zduplikowanych domen sciaga wyniki z Googla zupelnie przyzwoicie i te 100k nie jest jakim strasznym ograniczeniem dla kogosc kto chce czasami sobie "zrobic liste". Takze jak na soft za darmo to i tak super ;)

A jakie ilości wątków osiągacie, bo mam GScrapera na dedyku, procek 8 x 3.6GHz i 8GB RAMu i mam ustawione np. teraz 715 wątków, a wyciąga maksymalnie 500 - procek obciążony tylko na 20%, RAM też wolny i mam wrażenie, że to coś od nich, bo wczoraj pod wieczór przyspieszył chyba do 700 wątków, ba mam wrażenie, że on lepiej chodził w tej wersji noworocznej na jakimś VPSiku.

Watki nie maja nic wspolnego z iloscia proxy pobierana z Chin. To optymalizacja zwiazana z CPU i pamiecia, ktora ma zapobiegac restartowi VPSow. Jesli puscicie przy tych samych ustawienia na prywatnych proxy bedzie to samo, czyli falujaca ilosc watkow. W tej chwili na testach publicznych proxy po 20 minutach mam 750 watkow przy ustawieniu max 1500 na VPSie 3.4, 1GB co wczesniej wieszalo VPSa w pare minut. Jesli ktos chce wersje ze stabilna iloscia watkow (1166), prosze pisac na PM - podesle.

dziś kupiłem wersje pro i muszę przyznać ze scraper zapierd... jak zły :-)

Co do postaowania to ma większa skuteczność niż SB? nawet na większych wątkach?

Można scrapować i postawowc rownocześnie?

@djurek

skutecznosc zalezy od listy ;)

teoretycznie mowiac skutecznosc powinien miec wieksza nz SB na standardowych ustawianieniach (bez learning mode), ale ja tego nie testowalem

Gscraper dziala tak jak SB czyli mozesz go kopiowac i odpalic wiele instancji, a co za tym idzie harvest i postowanie sa mozliwe w tym samym czasie. Proxy sa przypisane do instancji.

@entropia - raczej polityka wobec proxy uzytkownika sie nie zmieni ;( Ten program ma sprzedawac proxy i pare dyskusji sie juz w tym temacie odbylo z Chinczykami. Dodane zostaly PRV proxy oraz usuwanie zuzytych prosiakow. Nie widze opcji w tej chwili zeby byla wprowadzona automatyzacja pobierania proxy z zewnetrznych URL.

BTW Proxy w dowolnym momencie mozna uzupelnic o nowa paczke, wklejajac ja w dzialajacym GScraperze w okienko z proxy ;) Jak zredukujesz ilosc watkow przy tej operacji to w sumie mozna taka paczke bardzo skutecznie podmienic.

@entropia - raczej polityka wobec proxy uzytkownika sie nie zmieni ;( Ten program ma sprzedawac proxy i pare dyskusji sie juz w tym temacie odbylo z Chinczykami. Dodane zostaly PRV proxy oraz usuwanie zuzytych prosiakow. Nie widze opcji w tej chwili zeby byla wprowadzona automatyzacja pobierania proxy z zewnetrznych URL.

BTW Proxy w dowolnym momencie mozna uzupelnic o nowa paczke, wklejajac ja w dzialajacym GScraperze w okienko z proxy ;) Jak zredukujesz ilosc watkow przy tej operacji to w sumie mozna taka paczke bardzo skutecznie podmienic.

dzięki za odpowiedź. trzeba sobie poradzić ;)

Dodał bym:

-link czeker ( co z tego ze skutecznośc ma 50 %, jak tak naprawde znalezionych linków mam 1 %-ręcznie sprawdzałem )

-pobieranie proxie z linka zew ( proxie market )

Co do harvestu to na publicznych bazach proxie dziala to mega wolno, na priv 80 moich z Az dostały bana po 20 minutach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności