Skocz do zawartości

GScraper - najszybszy harvester i dodawarka.

Paweł Sokołowski - Eline

Rekomendowane odpowiedzi

lece blasta na te setki tysięcy WP'ków.

:D

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

• Odpowiedzi 515
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

ma ktos pojecie przez co to moze zamulac?

mial ktos taki problem za a) zzera cholernie duzo zasobow

b.) mimo tego dziala co najwyzej kilkadziesiat polaczen - a wszedzie czytam o wartosciach powyzej 300...

i jeszcze ponowie pytanie: jak wyglada aktualnie sytuacja z odpinaniem? kiedy sie chce czy raz na 30dni?

Zrobiłem kilka testów postera, to samo puszczałem na GSc i SB.

Na dosyć sporych listach, za każdym razem skuteczniejszy był SB.

M

Bo to nie jest program do postowania tylko do parsowania danych ;)

Jestem tego samego zdania.

Parser jest szybki i wydajny (dużo wyników), ale mało precyzyjny.

Idealnie nadaje się do "podładowywania" baz w takich programach jak GSA.

M

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Ap_seo nie chcę wymieniać programów tutaj promowanych jako dodawarki a nie nadających się do niczego za swoje ceny. Gscraper w połączeniu z ich proxy jest naprawdę wydajnym harvesterem. Można im wybaczyć jakieś niedociągniecia. Pozatym dla mnie używanie go jako dodawarka to strata czasu. Wole niech mi zbiera listy:)

Kod rabatowy -25% w Bieznes-Host B11U-9YNF-H12Y

@djurek - to zalezy od maszyny i typu captcha. Im dluzej rozwiazuje (co daje coraz wieksze zaleglosci) i im szybciej musi to robic (co zwieksza istniejace zaleglosci o nowe captcha) tym latwiej przestaje odpowiadac. Ja uzywam GS do dodawania w trybie 300 watkow i mam ustawiona jako OCR kombinacje CB/CS. Maszyna na jakiej dodaje do list zawierajacych okolo 1mln unikow to 2x3,4 + 4gb ramu.

BTW sa typy captcha i ustawien gdzie kilkadziesiat kolejkujacych sie dodan wywala OCR ;( Np dla ustawionego rozwiazywania recaptcha w CB mam sredni czas okolo 30sek.

search_auditor_500x80_bf.png

nie wiem czy juz bylo, ale potrzebowalbym szybko wytlumaczenia opcji w Expand: Max links chceck count?

@wydajnosc mi sie zdarzalo na serwerze >3ghz , 2gb ramu ze mi dochodzilo zuzycie do 1,8gb mimo ze watkow mialem na pewno max 30, a raz chyba blizej 10... podejrzewam ze to wina zaspamowanego bloga byla ale mimo wszystko fajnie jakby zostalo to poprawione

Wszystko jest pakowane do pamieci wiec pomysl o tym zanim zaczniesz dodawac. Ja robie tak ze przygotowuje listy z niskim OBL, ustawiam niskie timouty i w OCRach wylaczam wszystkie captcha ktore maja mala skutecznopsc a powoduja duze zuzycie zasobow. Ponawianie captcha mam ustawione na 0. Captcha ustawione do rozpoznania w CB/CS w zaleznosci od szybkosci OCRu dla danego typu.

Glowny problem pracy np z CS to zaznaczanie wszystkich typow captcha przez uzytkownikow i niech sie soft meczy, a wykorzytywana jest pewnie 1/50 typow dla postu ;)

search_auditor_500x80_bf.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności