Skocz do zawartości

GScraper - najszybszy harvester i dodawarka.

Paweł Sokołowski - Eline

Rekomendowane odpowiedzi

Testy predkosci proxy nalezalo by prowadzic na jakis ujednoliconych "fotoprintach", np "powered by wordpress". I taki test wykonac zarowno na chinskich jak i jakis publicznych i po godzinie sprawdzic ile mamy wynikow. Napewno proxy w zwiazku z rosnaca liczba uzytkownikow, a moze przede wszystkim zmianami w Google sa banowane znacznie szybciej - jednak wartosci typu 20-30 URL na minute raczej wskazuja na zwiazek /proxy/antywirus/firewall/footprint niz same proxy.

"powered by wordpress" czy "trackback URL http" to żaden footprint. Niech sobie developer zapuści harvest na coś w stylu:

"Eintrag hinzufügen" + "Herkunft:" +"Sicherheitscode" inurl:"book/addentry.php" czyli coś wykorzystującego operatory.

Testy były prowadzone na paru maszynach harvest na gscraperze zarówno z ich proxy jak i innych i ewidentnie widać, że wina leży w ich proxy. A działały jeszcze dobrze. jakieś 2-3 tyg temu jak to kupiłem działało wtedy pięknie.

• Odpowiedzi 515
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Rozumiem idee, ale ten footprint to nie najlepszy przyklad na testy predkosci proxy

"Eintrag hinzufügen" + "Herkunft:" +"Sicherheitscode" inurl:"book/addentry.php" - na tym masz 30 wynikow,

"Eintrag hinzufügen" + "inurl:"book/addentry.php" - 140

"inurl:"book/addentry.php" - 608

Rozumiem ze na innych proxy dziala lepiej i tez mam takie zdanie. Proxy leci w tej chwili wiecej na ten sam harvest i co za tym idzie jest wiecej zbanowanych w tym co dostaje GS do harvestu, ale 20-30 URLi na minute to nie jest problem wylacznie z proxy.

Zebyśmy nie toczyli dalej tej akademickiej dyskusji jak szybko można harvestować, male przypomnienie z mojej ulubionej dziedziny. Prędkość maksymalna Fiata 125p produkowanego po 73 byla określana przez FSO na 155 km/h ;)

search_auditor_500x80_bf.png

tamten footprint to tylko przykład. Nie o liczbę wyników mi chodzi.

ale 20-30 URLi na minute to nie jest problem wylacznie z proxy.

Jeśli to byłoby prawdą to wytłumacz mi dlaczego jeśli przełączam proxy na inne i nic innego nie zmieniam tylko robię te same footprinty i mam nagle minimum 1500 speed ? : )

Nie chce tu na Ciebie naskakiwać bo nic winny nie jesteś, jednak dość dokładnie to posprawdzałem i coś ewidentnie mi u nich nie gra... Nie wiem, może każdy user ma przypisaną jakąś pule proxy i ja akurat kiepsko trafiłem... Ale to też mało prawdopodobne bo znam kilka osób z tym problemem. Każdy inny komp, inna sieć itp i jest to samo. Napisze jeszcze na support, program wtedy kiedy działał był naprawdę super.

Program jak program, winne są prosiaki, te ich prosiaki się po prostu wyczerpały (za duża ilość osób na jedną (choć dużą) pulę prosiaków). Tego już nie zmienisz, jak chcesz mieć dobrego harvesta to musisz podpiąć swoje prosiaki.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Z tego co wiem to nie ma puli proxy na usera. Wszystkie prosiaki leca prosto z bazy, w ktorej sa podobno sprawdzane na bany w Google. Sam tez nie wykupilem nowego pakietu proxy, bo harvestuje mi lepiej na prywatnych proxy i moge ich tez uzywac do innych celow. Wczesniej zglaszalem podobne problemy ze spada ilosc dobrych proxy, itd. Ale do czasu kiedy nie bedzie to dzialanie zbiorowe nie widze szans zeby sie to poprawilo bo tak jak napisalem pare postow wyzej, na moje uwagi o padajacych proxy oraz o tym ze niektorym userom GS zwalnia przez proxy dostaje printscreeny z wartosciami typu 250k/minute.

search_auditor_500x80_bf.png

No niestety, ja używam podobnych footów jak @pzcjnr, tylko z litości do swej własnej osoby odpuszczam inurle ;). Osiągi w stylu 50-90 lpm to norma na Vps.

Wyższe wartości udało mi się uzyskać w majówkę, kiedy harvestowałem po jednym keywordzie :D, wtedy na ilości kilkustet footprintów, wyciągało ok. 4k.

Pozycjonowanie i tworzenie stron internetowych - urbancreative.pl, Z sukcesem szprzedaję Tynki Kabe w okolicach Grodziska Mazowieckiego

Dopiero co zacząłem korzystać z GSC.

Wiecie może jak poprawnie przefiltrować listę np. tak żeby mi usunął wszystkie urle z OBL > 100 ?

Gdy daję direct import, wczytuję np 50k adresów, które mają sprawdzone OBL potem przechodzę w zakładkę "Filter" i tam ustawiam OBL > 100, potem klikam "Do"

To gsc zwraca, że wykonał operacje ale tak naprawdę nic się nie stało... :(

Naprowadzi mnie na właściwą ścieżkę jakaś dobra dusza ? : >

"... Z wyborem firmy SEO jest troszkę jak z wyborem marki samochodu..."

Polecam skuteczne pozycjonowanie warszawa !

• 2 tygodnie później...

na wstepie chcialem sie troche uderzyć w pierś okazało się, że głowną przyczyną zamulania nie była konstrukcja programu lecz problem z serwerem (parametry byly niby wysokie ale bylo costam z dyskami nie tak)

Ale teraz mam problem, ze nie moge sie zalogowac "network error" czyli rozumiem ze nie moze sie polaczyc z serwerem licencyjnym...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności