Skocz do zawartości

GScraper - najszybszy harvester i dodawarka.

Paweł Sokołowski - Eline

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 515
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Keywords jak zawsze to co przy kazdym harvescie innymi narzedziami. Teorii jest wiele, jedni daja slowa ze spamu, inni brendowe, jeszcze inni slowniki popularnych wyrazow. Na poczatek jak zbierasz katalogi to uzyj jako keywords slowek wystepujacych w tych katalogach (dodaj, ocen, glosuj, wpis, etc) ;)

search_auditor_500x80_bf.png

przy harvestowaniu katalogów co wpisac w pole keywords? pola footprint sa dla mnie jasne ale nie wiem co dac w kewyords. sa jakies wbudowane ale po angielsku. wybaczcie moje pytanie ale to moje pierwsze kroki z harvestowaniem.

pozdro

W harveście zawierasz wyrażenia, które mogą pojawić się w treści stron/katalogów. Im masz więcej keywords, tym więcej uda Ci się zebrać stron/katalogów. Tutaj co prawda również w wersji angielskiej, pobierzesz kilka milionów keywordsów zawartych w plikach tekstowych. Jeżeli posiadasz jeszcze np Scrapebox, to przy użyciu dodatku "Article Scraper" możesz masowo przetłumaczyć je na język polski. Taką opcję posiada również z tego co pamiętam Zebroid.

http://spinning.com.pl - przynęty spinningowe

chyba serwer GScrapera sie wysypał :(

Service Temporarily Unavailable

The server is temporarily unable to service your request due to maintenance downtime or capacity problems. Please try again later.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request. Apache Server at gscraper.pl Port 80

• 1 miesiąc temu...

Anulujesz na nowym serwerze. Miałem jakiś czas temu taką sytuację i właśnie tak kazał mi zrobić support.

Mam problem z harvestowaniem w gscraper i na 100% nie jest to problem proxy. Przykładowo 200 wątków, po kilkunastu godzinach predkość harvestu spada do 3-5k na minute. Po zwiększeniu ilości wątków do 300 na tych samych proxy nagle gscraper znowu ożywa i zaczyna szybciej harvestować. ~130h harvestu - predkość 3k na minute, restart gscrapera i na tych samych proxy 20-30k na minute (oczywiście po jakimś czasie znowu prędkość harvestu zaczyna spadać). Windows 2008 r2 Enterprise 64bit, serwer w ovh.

Ktoś z Was miał podobny problem?

program z softem do proxy działa w pełnym automacie ( harvester), z chińskich nie korzystam.

"Na szczycie zawsze znajdzie się miejsce" - Ale potrzebujesz serwera by tam się znaleźć - Zgarnij kod rabatowy do SEOhost 40% - lub rabat do Cyber_folks - 10% - Rabat do hitme -5% - #reklama #link_sponsorowany

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności