Skocz do zawartości

GScraper - najszybszy harvester i dodawarka.

Paweł Sokołowski - Eline

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 515
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 2 tygodnie później...

Witam

Pytanie do posiadaczy GScripera pełnej wersji jak sprawa ma się z filtrowaniem list i tworzenie list AA.Obecnie korzystam z wersji darmowej GScripera jak na darmowy soft super ale zbiera całe plony bez przesiewu i potem średni efekt w dodaniach.

Proszę o informacje czy warto kupić i tworzyć fotoprinty do Donlinkage z zadowalającym efektem dodań.

Pozdrawiam

Grzegorz

Skuteczność Twoich list zależy od zbudowanych footprintów. Musisz do tego przysiąść i napisać sensowne fooptrinty (najgorsze, co możesz zrobić to korzystać z gotowych w internecie) pod konkretne skrypty, które chcesz obsługiwać, to i skuteczność wzrośnie. Czy warto kupić? Tak, jest to dobry harvester.

lixe: proszę Cię, podałeś przykład jak nie pisać footprintów.

drukarz3106: przykładów w Sieci nie znajdziesz, nikt nie podaje swoich footprintów raczej, a jak już, to "powered by wordpress" np. albo powyższy, które są do niczego.

Zbuduj swoje footprinty w ten sposób:

znajdź np. 10 forów phpBB (możesz wykorzystac do tego foot "powered by phpBB" i poszukaj). Szukaj elementów wspólnych, wsadzaj je w "" i wrzucaj w google - sprawdzaj ilość oraz trafność wyników i masz gotowe dobre footprinty. Jeżeli masz dobre proxy możesz wykorzystać również parametr inurl: intitle: itp.

w keywordy zależy od skryptu i footprintów. Dla przykładu dla harvestu podstrony rejestracyjnej w phpBB wrzucam w keywordy pojedyczne słowa znalezione na stronach z rejestracją.

Ostatnio zacząłem korzystać z tego narzędzia i coś mi nie idzie definiowanie footprintów i keywords.

Załóżmy, że chcę:

- wyszukać subdomeny na domenie wordpress.com

- mają mieć w tytule słowo "art"

- w treści strony mają się znaleźć słowa "artystycznie" i "kultura"

Jak ustawić footprint i keywords?

Ps. Na razie korzystam z programu w wersji bezpłatnej. Może nie ma wszystkich funkcji?

Masz artystyczną stronę? Dodaj ją do artystycznego katalogu sztuki ARTKATALOG.PL
Jeśli nie masz artystycznej strony, nic straconego! Dodaj ją do europejskiego katalogu stron ZWARTA.EU

Jak ustawić footprint i keywords?

rzucam Ci linka bez refa ;)

https://www.googlegui..._reference.html

To akurat znam ale nie do końca o to mi chodziło:P Bardziej mnie zastanawia w której rubryce co mam wpisać. Czy footprinty obok siebie czy jeden pod drugim. Co dają keywordy?

A wracając do mojgo przykładu:

Załóżmy, że chcę:

- wyszukać subdomeny na domenie wordpress.com

- mają mieć w tytule słowo "art"

- w treści strony mają się znaleźć słowa "artystycznie" i "kultura"

W footprint dałem:

inurl:wordpress.com

"art"

w keywords:

artystycznie

kultura

i nic nie wyszukuje:/

Masz artystyczną stronę? Dodaj ją do artystycznego katalogu sztuki ARTKATALOG.PL
Jeśli nie masz artystycznej strony, nic straconego! Dodaj ją do europejskiego katalogu stron ZWARTA.EU

„site:.pl” „Powered By WordPress” + art

W wynikach 0. Poza tym chciałem subdomeny wordpress.com a nie strony zrobione na platformie wordpress.

"site:.wordpress.com" "Powered By WordPress"

w keywords

art

artystycznie

kultura

i też nic:/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności