Skocz do zawartości

GScraper - najszybszy harvester i dodawarka.

Paweł Sokołowski - Eline

Rekomendowane odpowiedzi

To raz jeszcze, bo sie zaczynamy gubic. Ja pisze caly czas o AA, wiec male podsumowanie:

Pliki:

BacklinksAA-dofollow-GScraper -> AA dofolow

BacklinksAA-nofollow-GScraper -> AA nofollow

Captcha-GScraper ->nie dodano, blokada captcha

Failed-GScrape -> proba dodania zakonczona niepowodzeniem

Skip-GScraper -> pominieto, 404, blad, brak poprawnie rozpoznanego formularza, etc

Success-GScraper -> wszystkie dodania zaklasyfikowane jako udane, łącznie z tymi oczekującymi na moderacje, itd

search_auditor_500x80_bf.png

• Odpowiedzi 515
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

2 pytania -

1.czy istnieje możliwość jednoczesnego wyboru włąsnego miejsca zapisu harvestu i jednoczesnego dzielenia go na paczki?

2. zrobiłem malutki test - dałem dwa niedziałające proxy, GS wyszukiwał, nic nie znalazł, a czy nie powinien zatrzymać harvestu i zgłosić, że ma wyłącznie nie działająće proxy w zasobach? (tak chyba robi xseon). Bo tak to nie wiem, czy walnięte proxy, czy po prostu 0 wyników.

Pozycjonowanie i tworzenie stron internetowych - urbancreative.pl, Z sukcesem szprzedaję Tynki Kabe w okolicach Grodziska Mazowieckiego

1. sadze ze wlasnie tak to dziala, ale ze nigdy tego ie uzywalem razem bo to nowa opcja,to jak tylko skoncze harvest to sprawdze.

2. W obecnej wersji GS bedzie rotowal proxy w nieskonczonosc. W wersji ktora wyjdzie w okolicach 2 lutego bedzie opcja, ktora jest wdrazana, czyli tester proxy i proxy niedzialajace beda usuwane.

Paweł - odnośnie pkt 2 -bardziej chodzi mi o to, że gdy nie znajdzie działających proxy to niech przestanie szukać - bo w tym momencie wynik 0 może mieć dwie różne przyczyny

- brak wyników szukania

- brak działającego proxy (tak wiem, że przy Waszych mała na to szansa, ale nie wszyscy będą je kupować)

odnośnie pkt 1 - no własnie wydaje mi sie ze nie mozna tego użyć razem :), - poczkam na sprawdzenie :)

Pozycjonowanie i tworzenie stron internetowych - urbancreative.pl, Z sukcesem szprzedaję Tynki Kabe w okolicach Grodziska Mazowieckiego

Film jest dostepny na forum GScrapera. Utworzylem nowy dzial w strefie VIP i tam bede zmieszczal tez inne materialy. Sadze ze tak latwiej bedzie tym zarzadzac, niz wymieniajac z kazdym PM.

@slymer - w tej chwili program nie wie czy proxy dziala czy nie ;) Ten program z zalozenia byl budowany pod nieustajacy strumien dzialajacych proxy, wiec tego typu dywagacje sie rodza teraz. Dziala nadal tak samo z proxy GScrapera i tymi prywatnymi, ciagnac nastepne proxy z listy i ponawiajac probe jesli poprzednie zapytanie nie zwrocilo wyniku. To ze wrzucisz mu 10 proxy na harvest trylionow wynikow dla programu niewiele znaczy, on poprostu pobiera rotacyjnie nastepne i dalej probuje. Ten stan rzeczy bedzie zmieniony w wydaniu z poczatku lutego, tam dojdzie opcja wyrzucania bezuzytecznych proxy.

Temat "smieci" wyjasniony na PW ;) Podsumowując, im dokładniejszy footprint tym GScraper ma mniej roboty i wyniki są bardziej zblizone do tego co chcemy osiągnąć. Dlatego dobrze jest uzywać np. operatorów "inurl" do doprecyzowania zapytan takich jak "powered by wordpress" ;) W tej chwili to foum zostanie rozpoznane przez każdy harvester szukający tylko footprint: "Powered by Wordpress" jako potencjalna strona oparta na WP ;)

Wyszedł update do wersji 1.1.5.5.

Główne zmiany to:

- nowe skrypty gdzie mozna dodać linki (oprócz szerszego rozpoznawania pol tektowych doszła tez opcja podglądu prze wysłaniem czego wymagają niektóre silniki)

- prywatne proxy (mozna dodac prywatne proxy w formacie proxy:user:pass)

- optymalizacja kilku funkcji

- oraz nowa zakładka "Related" w której znajduje się keyword scraper, czyli narzędzie podpowiedzi słów kluczowych ;)

Omówienia wymaga chyba tylko Keyword Scraper. Narzedzie w sumie w nieskonczonosc moze pobierac "propozycje" podobnych slow z Google. W dwóch wariantach mamy bądz pobieranie z dołu strony wyników (related), badz z podpowiedzi w polu wyszukiwania (dropdown). Przy zaznaczeniu opcji "Continue" GScraper wpada w petle i wykonuje zapytania az do zatrzymania wyszukujac "propozycje" do "poprzednich propozycji", etc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności