Skocz do zawartości

GScraper - najszybszy harvester i dodawarka.

Paweł Sokołowski - Eline

Rekomendowane odpowiedzi

Jak harvestujesz Googla to raczej AV nie jest potrzebny, przynajmniej narazie ;)

Ja natomiast zabralem sie za footprinty drupala znalezione w sieci i rodzynek za rodzynkiem. Nie wiem kto te footprinty pisze, ale z drupalem niewiele maja wspolnego ;)

Wiekszosc bylo takich co mialy ponizej setki zwrot wynikow, ale i takie sa co zwracaja dokladnie "0".

NP. site:edu “Powered by drupal” inurl:blog "post a comment" -"comments closed" -"you must be logged in"

i dalej pelna lista tego typu footprintow.

Takze polecam uzycie CHECK przed rozpoczeciem harvestu i wyrzucenie footprintow ponizej N wynikow

search_auditor_500x80_bf.png

• Odpowiedzi 515
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

u mnei rowniez nie dziala "Scrape" natomiast w przyapdku post jest ok

tylko jedynie chyba nie zbiera wszystkich danych bo mam np:

(przy okazji prosze o wytlumaczenie tych parametrow)

@ap_seo - uzywasz prawidlowego klucza ? Mam wersje free obecnie na 3 lokalizacjach dodatkowo i wszedzie dziala prawidlowo.

GScraper przy postowaniu standardowo zbiera dane "title" i jest zaznaczony deafaultowo "OBL" i to sa te wartosc ktore sie pokazuja w CVS oprocz URL. Jak spojrzysz na tabelke to widac czego i gdzie brakuje (PR, etc)

Taka liste mozesz zaimportowac do GScrapera i odczytac pozostale parametry.

@Jakub, mi nie wypada. Moze wypowie sie ktorys z uzytkownikow.

Kur... co się dzieje z tymi chińskimi prosiakami? Chciałem sprawdzić 221 footprintów, trwa to już z 15 minut, stoi na 8% i nic tylko w tysiącach prosiaki wymienia! No masakra jakaś, widzę, że tam jest chyba jedna pula prosiaków z której korzystają wszyscy i 3 darmowe dni dla wszystkich zrobiły z prosiaków wielką kupę...

Wrzuciłem 400 swoich prosiaków i sprawdził w 5 sekund....

Ostatnio właśnie zastanawiałem się dlaczego się tak przywiesza i tylko ciągnie proxy... więc już wszystko wiadomo na jakiej zasadzie to działa.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

@ap_seo - uzywasz prawidlowego klucza ? Mam wersje free obecnie na 3 lokalizacjach dodatkowo i wszedzie dziala prawidlowo.

GScraper przy postowaniu standardowo zbiera dane "title" i jest zaznaczony deafaultowo "OBL" i to sa te wartosc ktore sie pokazuja w CVS oprocz URL. Jak spojrzysz na tabelke to widac czego i gdzie brakuje (PR, etc)

Taka liste mozesz zaimportowac do GScrapera i odczytac pozostale parametry.

@Jakub, mi nie wypada. Moze wypowie sie ktorys z uzytkownikow.

no uzywam tego happy new year.... ze strony...

antywirusy powylaczane.. na poczatku jest kilka k niby potem spada (ale i tak mam okragle 0 wyharvestowane)

natomiast co do lokalizacji to sam sie zorientowalem - nie rozumiem jedynie czemu czasem w kolumnie OBL pokazuje sie np 86.25 ?

@blake - nadal tak masz? Wlasnie sprawdzalem u mnie wszystkie vpsy harvestuja i pobieraja proxy. Nie bardzo wiem jak zdiagnozowac problem, tak czy inaczej zglosilem to dalej. W puli jest wystarczajaca ilosc proxy i to raczej nie proxy sie przytkaly tylko bardziej stawiam na serwery podajace proxy.

@ap_seo - sprobuj z jakims standardowym footprintem (np "blog") i daj znac czy nadal masz 0 ;)

• Ty to jestes Pro, ja1 :P
  • Oczywiscie sprawdzalem ze standardowymi footprintami
  • Opcja

w Expand

• "url can post reply" namierzy nam inne wpisy w danej domenie ktore bedzie mozna komentowac? (na ile jest to skuteczne?)

• Mialbym tez jeszcze 2 sugestie:
  • 1) strasznie mi zamula na postowaniu kompa mimo wlaczonych zaledwie 10watkow
  • 2) przydaloby sie, aby lista failed byla podzielona na adresy failed: bo komentarze wylaczone/brak itd oraz failed z powodu bledow w polaczeniu, proxy itd

Bo jednak przy duzej ilosci polaczen dosc duza liczba odpada nie dlatego ze bloga nie mozna komentowac tylko poniewaz sa problemy z polaczeniem.

Paweł - a jak proxy nie chce się włączyć? Pisze normalnie ze konto wygasło? Mam płatną wersję, ale w momencie chinskiego nowego roku nie miałem aktywnego pakietu proxy

Pozycjonowanie i tworzenie stron internetowych - urbancreative.pl, Z sukcesem szprzedaję Tynki Kabe w okolicach Grodziska Mazowieckiego

@slaymer - Moze to dziwnie zabrzmi ale wlacz sobie "noworoczny klucz" ;) Jeden z userow zglaszal mi podobny problem wiec cos w tym jest, sprawa poszla dalej do wyjasnienia.

@ap_seo - nie bardzo wiem jak ci pomoc bo opisujesz problemy ktore nie dotycza zadnej z moich instalacji. Jaka masz maszyne ze ci zamula 10 watkow? To te watki ci mula czy wgrales do postowania liste 2gb i pamiec siada ;) ? Jesli mozesz poprecyzuj tez informacje.

Odpisze na pytania techniczne:

EXpand - dziala dosc prosto, sprawdza operator "site" dla danej domeny a po wczytaniu wynikow w momencie kiedy masz wlaczona opcje "url can post reply" sprawdza czy na tych podstronach sa formularze w ktorych mozna postowac

Kurcze, głupio zabrzmi, ale nie mogę podmienić klucza :D nie kasuje mi się stary.

@edyta

Ok czasem myślenie nie działa - nie może być zaznaczona funkcja auto sign up on load :D

Pozycjonowanie i tworzenie stron internetowych - urbancreative.pl, Z sukcesem szprzedaję Tynki Kabe w okolicach Grodziska Mazowieckiego

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności