Skocz do zawartości

Top Solutions, Sunrise system

Rekomendowane odpowiedzi

I jeszcze jedno pytanie jakie są realne kwoty za frazy

Widzisz, realne kwoty dla Ciebie mogą być nierealne dla firmy SEO. Jeśli chcesz mieć dobrze wykonaną robotę musisz się liczyć z kosztami, jeśli chcesz zaoszczędzić efekty mogą być "krótkotrwałe".

BTW przyjmij z pokorą uwagi kolegów i zrób coś ze stroną, bo w tym przypadku możemy pisać jako potencjalni klienci.

...

• Odpowiedzi 101
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Afterhours - Firma która do tej pory Cię pozycjonowała chyba o tobie zapomniała... jest około 30 linków do strony, całkiem dobrych linków ale w ten sposób to top 10 nie zdobędzie.. Te linki są na tyle dobre że nie wierze że są one zdobyte przez firmę... tylko musiałeś ty je kupić chodzi mi katalogi.

Sam poprowadź swoją kampanie seo nie wynajmuj firmy a już na pewno nie te z top 10 na frazę pozycjonowanie. Wydaj miesięcznie 50-100zł na linki a gwarantuje Cię że w 3-4 mc będziesz bardzo zadowolony.

Jak byś chciał jednak wynająć firmę na umowę to uważaj na firmy które wypromują cię do top 10 i ani oczka wyżej.. Takich pełno, wiadomo że biznes się rozpoczyna od top 5. a za top 10 się płaci, często pare zł mniej od top3.

Co do Twojej strony to chociaż byś ją spolszczył.. bo rzeczywiście ktoś kumaty od razu wyjdzie... Ja ostatnio robiłem po 30 zł lepsze zapleczówki też dla coverbandu. Ten formularz komentarzy - ohydny bije po oczach

A w wolnej chwili forum-budowa.pl ew. praktycznie Uwaga awaria!

A to: portal branży budowlanej

@bestos czym sprawdzałeś linki, bo ja w SEOMOZ widzę 60 Link z głównych domen, a 86 w ogóle wszystkich, ale fakt faktem to wciąż mało.

Po co te statystyki na dole? Jak z tego co widzę, to nabija ilość odsłon, a nie ilość "unikalnych" wejść (czyli nie liczenie tego samego IP). A ilość odsłon, szczególnie 101 tys. to aż dziwnie wygląda bo to tak nierealne liczby dla tej tematyki, że nie wiem...

Czepiając się statystyk, wg. Google generują one:

zespół na wesele - 6600

zespół coverowy - 480

zespół coverowy warszawa - 56

zapytań miesięcznie, choć i tak jeszcze z tego parę procent można odliczyć.

Poza tym:

zespół na wesele - 4,150,000 wyników (do top 200 nie widzę)

zespół coverowy - 57,500 wyników (top 14)

zespół coverowy warszawa - 435,000 wyników (top2)

Zauważ, że pierwsza fraza, ma kilkakrotnie więcej samych wyników w sobie, niż nawet tamte 2ie razem wzięte. Poza tym zakładając skalę trudności z maksymalnymi 10 punktami, fraza pierwsza ma 10/10 , gdzie tamte dwie pozostałe 3-4/10 (to moja osobista opinia).

Poza tym, strony pod frazą numer 1, mają kilkakrotnie więcej linków niż Twoja (nie sprawdzałem też zaplecza pozycjonerskiego i jego siły, bo to trochę trwa) ale patrząc po linkach, do Twojej prowadzą linki tylko z katalogów, tam w przypadku choćby tej pierwszej frazy - jest dużo bardziej rozbudowane zaplecze, które też pewnie jest dość dobrze podlinkowane, krótko - linkowanie nie jest oparte na samych katalogach (w tym jeszcze 60 na krzyż...)

Pewnie tutaj też dochodzi pewna optymalizacja - ale za free mi się nie chce sprawdzać.

Zresztą niektóre "anchor tekst" - czyli to co powinno być frazą wygląda tak: "zespol na wesele" (parę przypadków bez "ó" a to inna fraza jakby nie patrzeć... poza tym 60% linków jest dla frazy "zespół coverowy" , niektóre są odnośnikiem obrazkowym, czyli nie odnoszą się do żadnej frazy itd. itd. nie ma co się dziwić, że pozycji nie ma...

Osobiście nie chce tutaj robić sobie auto reklamy, zrobiłbym to pewnie do 280 zł miesięcznie, jestem ciekaw ile wyciągały tamte firmy..

EDIT:

Liczba zapytań dla tamtych fraz na końcu:

zespół na wesele - 6600

zespół na wesele warszawa - 1300

zespół na wesele mazowieckie - 590

zespół muzyczny na wesele - 1900

Co do cen, pomyśl sam i z ciekawości napisz, za ile byś to sam wycenił :)

@Lexy widzę sprytna kryptoreklama screenem jak zawsze :P

Gostek muzykant, urwałeś się z choinki, nie podawaj tu nr telefonu bo będziesz otrzymywał SMSowe zaproszenia na szkolenia Xanna Czy Czarka :D

Top Solutions i Sunrise to syf nie z tej ziemi, poziom obsługi i realizacji usług rodem z dalekiej syberii.

poziom obsługi

muszę jako ich zdecydowany "fan" stanowczo zaprzeczyć - dział marketingu jest u nich doprowadzony do perfekcji - nie ma bata każdego zbajerują ;) - ostatnio zaczęli bajerować życiorysem prezesa :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

W top solutions czy w sunrise system bajerują życiorysem prezesa?

Gwarantowany efekt. 100% satysfakcji lub zwrot gotówki. Tylko teraz profesjonalne pozycjonowanie książek na Twojej półce. 20% zniżki jeżeli masz różową i prostą (wypozycjonowaną) ścianę. Nie pozycjonujemy stron w Google.

Ja tam z Top Solutions jestem zadowolony, w niecałe pół roku ponad połowa fraz jest w Top 10, a reszta fraz cały czas idzie do góry. Tylko ja im się przypominam, co jakiś czas. Prawda jest taka, że jak sam nie będziesz monitorował sprawy to wszystkie firmy Cię zleją, tak miałem poprzednio w innych ciekawych firmach gdzie dali mi super cenę, tylko co z tego jak pozycje były w drugiej setce, a jak chciałem z kimś pogadać to ni widu ni słychu, tu kontakt jest normalny i w dodatku rzeczowy, dla mnie git.

Ja tam z Top Solutions jestem zadowolony, w niecałe pół roku ponad połowa fraz jest w Top 10, a reszta fraz cały czas idzie do góry. Tylko ja im się przypominam, co jakiś czas. Prawda jest taka, że jak sam nie będziesz monitorował sprawy to wszystkie firmy Cię zleją, tak miałem poprzednio w innych ciekawych firmach gdzie dali mi super cenę, tylko co z tego jak pozycje były w drugiej setce, a jak chciałem z kimś pogadać to ni widu ni słychu, tu kontakt jest normalny i w dodatku rzeczowy, dla mnie git.

Nie, nie wszystkie firmy Cię zleją. W Polsce są 2, może 3 firmy SEO na europejskim poziomie obsługi i organizacji.

Poza tym chyba właśnie sadzisz kit w ramach WOMM. Przejmowaliśmy 2 strony po TOP-Solutions i pozycje od razu poszły. Firma nabija ludzi w abonamenty a nic nie robi.

Ta i dlatego się wczoraj zarejestrowałeś, żeby nam o tym napisać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności