Skocz do zawartości

Wyniki lokalne

Kowalik

Rekomendowane odpowiedzi

Firma, w której od niedawna pracuję jest słabo widoczna w google, szefostwo chce to zmienić, a ja mam to zrobić. Problem jest w tym, że firma ma trzy różne (bardzo) rodzaje działalności w kilkunastu miastach w Polsce. W tych miastach są oddziały (placówki z adresem i telefonem), zarządzające określonym obszarem działania. Te dane, czyli siedziby z danymi kontaktowymi są podane na jednej podstronie, powiedzmy, że w formie tabelki.

Teraz o słowach kluczowych. Pozycjonowanie tego tylko na słowa kluczowe odpowiadające rodzajowi działalności moim zdaniem mija się z celem, bo ktoś, kto szuka w danej miejscowości i tak dostanie wyniki lokalne. Wyszukiwanie po słowie kluczowym lub słowie kluczowym + miasto zwraca przeważnie wyniki z danego miasta, z czego duża część (często większość) to wyniki z plus.google.com jako Strona Google+.

I teraz pytanie - czy jest możliwe mieć te kilkanaście stron Google+, osobno dla każdego oddziału? Czy warto to robić? Przypuszczam, że z danymi zgromadzonymi na jednej stronie będzie ciężko, więc co? Osobne podstrony, czy lepiej subdomeny? W razie czego, gdyby nie wyszło z plus.google.com to łatwiej wtedy pozycjonować działalność + miasto.

Będę wdzięczny za podpowiedzi.

Idź wyluzować się do działu Pogaduszki. To forum jest m. in. do darmowych porad. Niemniej dziękuję za podbicie tematu. :)

Ustawiłem to terytorium, które sugeruje google. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Powinno do jutra się zmienić bo konto w mapkach jest zweryfikowane, więc zmiany można wprowadzać w miarę szybko.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności