Skocz do zawartości

Filtr na jedną frazę

Osiek

Rekomendowane odpowiedzi

Hej!

Wzorem tematu założonego przez Lexy, postanowiłem podrzucić tutaj domenę, z którą cholera wie co się stało.

Adres strony: www.goodcafe.pl

Staż: 2 lata

Strona główna pozycjonowana na frazę kawa i to pewnie pierwszy błąd, bo była pozycjonowana tylko na tą frazę. Podstrony SEOwane były na różne frazy, zazwyczaj odpowiadające frazie w <title>

Link do zrzutu ze statystyk dla głównej frazy -> klik. Wyleciała ona dn. 16.12.2012. W tym czasie nie było ze stroną robione absolutnie nic od jakichś 6 miesięcy. Linki do strony pochodzą głównie z:

- komentarze na blogach(spam)

- "ręczne" wpisy w katalogach

- Wikipedie

- były prywatne wpisy w preclach, ale prawdopodobnie większość zaliczyła glebę

- katalogi/linki z dodawarek

- "zapleczówki" na różnych platformach blogowych

Strona nie była SWLowana w żaden sposób ;) Ogólnie wyciągnąłem wszystkie linki jakie mogłem z Ahrefs i MajesticSEO, po krótkim przeanalizowaniu linków na frazę kawa mam prawie 700 linków. Całkiem niedawno strona dostała też ładne kilka tysięcy linków ze Scrapeboxa, to było takie działanie z serii "ciekawe co będzie, gdy..." - spam na anchory, które nigdy nie były pozycjonowane w ramach tej domeny.

Pozdrawiam,

Patryk.

Witaj,

Mogę Ci podać na PW konkretne rozwiązanie, jeśli zadeklarujesz, że po jego wprowadzeniu przez kolejnych kilka tygodni będziesz podawał w tym wątku zmiany pozycji strony.

Latent Semantic Engineering

Osiek, wybacz. Może się narażę. Z góry przepraszam (jakoś ostatnio stałem się na tym punkcie przewrażliwiony :) ) , ale....

Czy nie uważasz, ze to za prościutka MFA ?? Moim bardzo skromnym zdaniem, to bez względu na ilość i jakość linków jej miejsce jest tam gdzie teraz. Panda wpierdzieliła jeszcze zielone pędy kawy :)

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Nie naraziłeś się, ale teraz panda na kofeinie będzie jeszcze bardziej niebezpieczna ;)

eee Caffeine to ona już dostawała ze 4 lata temu jak była malutka i dlatego wyrosła na nieobliczalną. :) Zresztą nie wiem - czy mogli prowadzić takie eksperymenty na zwierzętach ?

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Fajna spamiara ale jakaś taka gimnazjalna :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

@Beer, nie potrafię się z Tobą nie zgodzić :/

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

jak dla mnie za krótkie teksty, za mało zdjęć i wideo, brak komentarzy i przycisków typu 'lubie to'.

Brak podstrony 'o mnie' , 'kontakt' i 'polityka prywatności'.

I za dużo reklam, ciekaw jestem ile osób ucieka z tej strony zaraz po wejściu?

Jestem otwarty na propozycję pracy/współpracy przy SEO/SEM/PPC. // szkolenie psów oferta na mojej stronie: https://doberman.wroclaw.pl/

jakby co to mogę dać pare fotek kawy z kawą itp do jednorazowego wykorzystania za link nofollow w stopce dla jaj :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności