Skocz do zawartości

Wyjście w z filtra przy pomocy SWL

antoś

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Moja strona w lipcu 2012 roku, po zmianach w algorytmie google, dostała filtr na wiele fraz. Przypuszczam, że powodem był zbyt duży przyrost linków, a właściwe małe zróżnicowanie anchorów (2 frazy). W większości były to linki z katalogów stron tzw. wpis premium, gdzie link pojawiał się na wszystkich podstronach katalogu, czyli site-wide. Takich odnośników do mojej strony było ok 300k. Po wpadnięciu kluczowych fraz w filtr zdjąłem wszystkie linki w katalogach. Obecnie w GWT nie ma ich w ogóle.

Strona w dalszym ciągu nie pojawia się w wynikach na większość fraz. Nigdy nie korzystałem z SWL, jednak myślę, że może warto spróbować, aby wydostać się z filtra.

W związku z tym mam pytania:

- czy to w ogóle dobry pomysł, aby skorzystać z swl?

- z jakiego rodzaju sytemu skorzystać rotacyjny/stały i który system wybrać (Gotlink, Prolink itd.)?

- ile punktów przydzielić i na ile fraz?

Strona ma 2 lata i posiada wyłącznie unikalny content, jest to serwis docelowy, nie zaplecze. Obecne linki prowadzą głównie z katalogów stron (standardowe wpisy, ok 50%), komentarze (ok 10%), własne zaplecze (ok 40%).

Witaj.

Zanim zaczniesz robić black seo lepiej na początku zobacz co jest nie tak z witryną, zgłoś do ponownego rozpatrzenia. Z tego co piszesz aktualnie strona ma grey linki więc ponowne rozpatrzenie może pomóc.

Możesz dodać też stronę do GWT i skorzystać z disavaw links w celu zupełnego jej oczyszczenia i dopiero wtedy zgłosić do ponownego rozpatrzenia. Jak zadziała to staraj się robić to swoim zapleczem linkując na sporo anchorów i zdobywając linki brandowe.

Zanim sięgniesz po SWL może znajdziesz coś dla siebie tu:

https://www.silesiasem.pl/link-building-xx-wskazowki-jak-tworzyc-i-zdobywac-linki

Samym SWLem nie wyciągniesz strony z filtra (jak już SWL to narzędzie a nie sposóB).

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

A ja mam mniejszy staż SEO niż Pan w poście wyżej i stwierdzam, po testach, że da się wyjść po Pandzie z filtra SWLem ale tylko jednym i tylko za pomocą jednej jego funkcji. Polska zawsze przodowała chyba w SWLach, może się mylę, ale ten ma funkcję, która pozwoli zwiększyć szybko TrustRank domeny, co jest wg mnie głównym problemem po Pandzie.

Inna rzecz do różnicowanie anchorów itd. bla bla bla..

:D Nie przeczę że się nie da wyjść SWLem, ale to nie SWL jest panaceum na pandę czy filtry a sposób linkowania domeny. Wtedy to nie ma znaczenia czy zrobimy to SWLem czy innymi metodami.

DODANE:

@Tomman przy okazji jak znasz ten sposób to uderz do właściciela tego SWLa. Myślę że da Ci duże profity jak mu to zdradzisz bo to świetny marketingowy materiał :D

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności