Skocz do zawartości

Linki z zafiltrowanych stron

mmllmm

Rekomendowane odpowiedzi

PR nie ma nic do mocy strony, jeśli chodzi o pozycjonowanie. Jak dokładnie poszukać to w topach są strony z PR 0, 3, 2, 1, 8, itp. na tą samą frazę.

PR jest wykładnikiem siły strony ,a sprawdziłem to wielokrotnie na swoich strona zapleczowych . Wzrost PR na zapleczu zawsze skutkował bardzo szybkim skokiem pozycjonowanych fraz.

Takie poglądy jak twoje budowane,są z tego powodu,ze PR można zbudować nawet kilkoma linkami, tylko co z tego jak kilka tygodni po nałożeniu linków strony pozycjonowane ten PR stracisz. ?

Z punktu widzenia pozycjonowania PR nie ma znaczenia,ale z punktu widzenia strony zapleczowej, która ma przekazać moc, ten sam PR jak najbardziej ma znaczenie .

Istnieje coś takiego - o tym zapewne wiesz - jak deprecjonowanie okreslonych linków lub stron, a objawia się to zawsze tym,że strona z dnia na dzień traci PR. Przykładowo traci PR z 3 do 0 lub N/A .

Jeżeli coś takiego się pojawia wtedy oznacza to tylko tyle, że ktoś z Google ( podejrzewam, że ręcznie ) oflagował twoją stronę .

Miałem taki przypadek na grupie ok 30 zapleczówek, które straciły PR z róznego stopnia ( nawet z 4 do ), a dziwnym trafem było to powiązane z jednoczesnym spadkiem pozycji dla okreslonych fraz . Potem testowałem te strony dokładając inne linki , i jak się okazało po dodaniu linków na wszystkich tych stronach skok stron pozycjonowanyvh był żaden lub niewielki .

Już to kiedyś pisałem, że przykładowo nie opłaca się dodawać stron np. do katalogów, które w taki "drastyczy" sposób stracił PR, bo jego moc jest zadna. Taki katalog może ładnie indeksować strony lub podstrony,ale z punktu widzenia pozycjonowania nie ma on żadnej najniejszej mocy .

Każdy ma swoje zdanie, ja uważam że PR nic nie ma do mocy pozycjonerskiej linka z danej strony.Na przykład zajmowałem się kiedyś dwoma, mało znaczącymi stronami, jedna linkowana tylko ze stron o PR conajmniej 1, a druga z wszelkiego śmiecia jakie nawinęło się pod rękę.Ta pozycjonowana śmieciem była dużo wyżej niż ta do której kierowały linki ze stron z PR. Ilość linków była podobna, (ta pozycjonowana śmieciem, może troszkę więcej).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności