Skocz do zawartości

Jak znaleźć wirusa na wordpress?

wojtaseka

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...

Skasuj całego Wordpressa poza .htaccess , wp-config.php i plikami konkretnego templatu oraz poza imagesami .

Przejrzyj dokładnie zawartość tego co zostało, czy nie ma doklejonego kodu. Załaduj od nowa Wordpressa.

Mam podobny problem moją stronę działającą na wordpressie zaatakował wirus, który utworzył podstrony reklamujące viagrę. Strona jest w trakcie przenoszenia na nową domenę i serwer, ale ze względu na ogromną zawartość merytoryczną i dużą ilość zdjęć nie mogę sobie pozwolić na budowanie strony od nowa.Szukam rozwiązania, które by mi pozwoliło jakoś sprawnie usunąć tego wirusa. Czy stosując sposób, który podaje @mario1973, czyli usuwając wszystkie pliki, opórcz wyżej wymienionych, czy muszę wgrać tą samą wersję wordpress'a, czy nie ma to znaczenia?

wersja nie ma znaczenia

ważne aby aktualizować wordpresa gdy tylko pojawi sie nowa wersja i zawsze mieć aktualną (jak masz zainfekowaną już wersje to pliki pobierz nowe, nie nadpisuj starych)

ponadto sprawdź kazdy artykuł czy nie masz tan linków lub nie swojego kodu - nie wiem która wersje używałeś ale często w starszych wersjach kod umieszczał się również w artykułach

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności