Skocz do zawartości

Update linków

michal

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 41
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

A czy ktoś może mi wyjaśnić dlaczego pozycja jednej z moich stron cały czas "skacze"? W zasadzie co wpiszę słowo kluczowe w wyszukiwarke to pozycja różni się nawet o 10 miejsc? Raz czy dwa to nawet 40 pozycji niżej ją znalazłem. Dlaczego tak się dzieje? I jeszcze jedno: czy wyniki wyszukiwania dla Google łącząc się z Polski różnią się od tych, np. gdyby się łączyć z Niemiec? Dla tego samego słowa oczywiście.

A czy ktoś może mi wyjaśnić dlaczego pozycja jednej z moich stron cały czas "skacze"? W zasadzie co wpiszę słowo kluczowe w wyszukiwarke to pozycja różni się nawet o 10 miejsc? Raz czy dwa to nawet 40 pozycji niżej ją znalazłem. Dlaczego tak się dzieje?

najprawdopodobniej robot google czesto na nia wchodzi i aktualizuje tresc, jezeli nie ma nic nowego strona leci w dól a, jak jest cos nowego idzie w góre. Mi tak skacze zawsze chociaz najwyzej o 4-5 pozycji w jedna i druga strone :)

po tym poprzednim update liczba linków mi wzrosla, nastepnego dnia wrucila do poprzedniego stanu a teraz dalej nic... update jeszcze sie nie zakonczyl...

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Chodzi mi o linki pokazujace sie komenda link: a nie o pozycje w wynikach.

Wiem o tym:) ale tak mi przyszło do głowy to pytanie i postanowiłem się zapytać skąd się takie wahania pozycji mogą brać. A co do komendy link: to ja wciąż mam tam zupełne zero mimo, że strona jest chyba we wszystkich katalogach w Polsce i wielu zagranicznych. Tym się jednak nie przejmuję, bo widzę po pozycji strony, iż te linki muszą działać na Google:) więc mimo braku czegokolwiek pod komendą link: Google moje linki znajduje.

najprawdopodobniej robot google czesto na nia wchodzi i aktualizuje tresc, jezeli nie ma nic nowego strona leci w dól a, jak jest cos nowego idzie w góre.

Dziwne jest to, że ja w sumie od dawna żadnych zmian treści nie robiłem, w ostatnim czasie skupiłem się na linkach - także w księgach gości - może to jest jakiś trop? Ale co zauważyłem, że np. jak najpierw wpiszę słowo kluczowe dla którego strona była np. na 15 pozycji to tam mniej więcej jest. Ale jak najpierw wpiszę słowo, dla ktorego była na 3-4 to po wpisaniu później tego słowa, dla którego powinna być na 15 - ląduje gdzieś na 25-30, ze dwa razy nawet w okolicach 60-70 miejsca. Dziwne to bardzo...

Dziwne jest to, że ja w sumie od dawna żadnych zmian treści nie robiłem,

ale inne strony tak lub tez nie - na pozycje sklada sie tez to co sie dzieje u innych a konkurencja nie spi :)

księgach gości

o ksiegach gosci najistotniejsze informacje sa tutaj

dla którego powinna być na 15 - ląduje gdzieś na 25-30, ze dwa razy nawet w okolicach 60-70 miejsca. Dziwne to bardzo...

prawie kazdy tak ma - nie sie czym przejmowac - w google takie skoki sa normalne ;)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Strony spadaja.

Jedna z 3 na 7 miejsce a liczba linkow prowadzacych do niej jest wieksza niz ta ktora ma strona na pierwszym miejscu.

Druga z 3 na 60 i powrot na 5 :)

Mam nadzieje ze to sie unormuje.

Na zlecenie litery w zdania składam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności