Skocz do zawartości

Porządek w zapleczu, poprawa schematu?

Family Guy

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

W ostatnich dniach poleciały mi niektóre frazy, zapewne ze względu na zawirowania w googlach (podobno wiele osób , małych pozycjonerów to odczuło).

No właśnie ale chciałbym się upewnić jaki model linkowania w schemacie piramidy jest najoptymalniejszy.

1. dół to 12 blogów (u różnych dostawców, generalnie darmówki) - czy je linkować statlinkiem czy szkoda linków na blogi? (do tej pory linkowałem poziom wyżej, ale z tego co widzę po sieci to preferują wszyscy chyba przynajmiej dwa poziomy od strony docelowej?)

Ile umieszczacie linków w tekście 1000? Ja mam postawiane po 3 arty na stronę i umieszczałem do tej pory po 1 linku na art (czyli 3 linki , każdy do innej strony)

2. 8 stron zapleczowych utrzymanych już na różnych serwerach i zakupionych domenach tematycznych. (do tej pory szły linki z blogów, troche z katalogów i stat)

Linki analogicznie jak w blogach,

3. 3 strony prawie docelowe, na domenach .pl o bardzo dobrej treście , orygnalnych projektach stron, osobnych serwerach. Tutaj jest już linkowanie ala przypadkowe, czyli nie z każdego artykułu, zwłaszcza że niektóre podstrony są doskonale zaindeksowane.

4. Strona top. (dostawała linki od poziomu dwa i poziomu 3 , zapleczowego)

Czy dopuszczalne jest umieszczanie w stronie top linka z informacją i odnośniekiem do 2 poziomu?

Generalnie mam wrażenie że część fraz które miałem w stat wyleciało mi z googli :-(

Dziękuję za wszytkie sugestie

W ostatnich dniach poleciały mi niektóre frazy, zapewne ze względu na zawirowania w googlach (podobno wiele osób , małych pozycjonerów to odczuło). [...] No właśnie .
No właśnie .... to są skutki tych właśnie schematów które "podobno wiele osób" używa .... :faja:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Witam,

Chciałbym się podłączyć pod temat z pytaniem.

Mam niewielka piramidkę linków.

2

4

16

Frazy są bardzo niszowe i jestem zadowolony z rezultatów nawet przy tak malej strukturze.

Moje pytanie jest takie: chciałbym podlinkować miedzy sobą jedna ze stron na gorze. Problem w tym ,ze stoją na tm samym

serwerze . Bedzie to miało zły wpływ na cala piramidę ?

Ewentualnie co byście poradzili ?

Hmm...

Rozbudowanie piramidy w dol i wszerz = dużo więcej pracy z późniejszym utrzymaniem tych stron na rozsądnym poziomie i tego

bym wolał uniknąć

Prawie wszystkie interesujące mnie frazy są TOP1. Jest tylko jedna TOP3, którą chciałbym podlinkować z już dobrze

wy pozycjonowanej strony. Wydaje mi się ,ze to powinno wystarczyć do jej podbicia. Przynajmniej chciałem tak spróbować

przed niepotrzebnym na chwile obecna rozbudowaniu piramidy.

Plan wyglądał w ten sposób :

1\

1 /

4/

16

Problem z tym ,ze obydwie strony 1 i 1 stoją na tym samym serwerze i nie wiem jak to rozwiązać bez szkody dla całości.

Ewentualnie zastanawiałem się nad pozostawieniem obecnej formy piramidy i dołożeniem dwóch stron extra linkujących tylko

i wyłącznie frazy w stronie docelowej.

Co o tym myślicie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności