Skocz do zawartości

Wtyczka do WP - Wordpressel płatne precle WP

resweb

Rekomendowane odpowiedzi

To też powiedziałem, kontakt wzorowy, ale szczerze oceniłem wtyczkę. Oczywiście, że zawsze są klienci zadowoleni i nie, niestety, ja zadowolony nie byłem przy korzystaniu z tej wtyczki i setnej próbie posłania jednego tekstu na zapleczach :) Nie mówię tego sarkastycznie, z nienawiści ani czegokolwiek takiego - po prostu taka jest prawda. Siedziałem wiele godzin, w końcu odpuściłem. Moim zdaniem jako priorytet powinieneś postawić sobie poprawienie błędów i innych niedociągnięć (to z brakiem w przecinka w zapytaniu wynika właśnie z robienia wszystkiego naszybko), a nie na jak najszybsze wydawanie aktualizacji :)

Obecnie od dwóch godzin testuję WuPressa i żadnego z wcześniejszych problemów nie spotkałem. Ale to już wątek na inny temat na tym forum :)

Pozdrawiam, Paweł Ryszka. Potrzebujesz copywritera? Pisz na kontakt [at] dobreteksty.pl!

Gry komputerowe - najlepsze w sieci! SEO dla początkujących - wejdź! 

• Odpowiedzi 846
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jak wczoraj również zaważyłeś poświęciłem pół dnia na to, by zainstalować Ci wtyczkę, właściwie skonfigurować, tak by działała. A kiedy działała jak należy stwierdziłeś, że ma za dużo funkcji jak dla Ciebie. No tak, wspominałeś też o funkcjach, że ich nie ma, a tak naprawdę istnieją.

Jak wczoraj również zaważyłeś poświęciłem pół dnia na to, by zainstalować Ci wtyczkę, właściwie skonfigurować, tak by działała.

By działała i nie zwracała błędów, to by było dobrze. Bo zwalanie winy na serwer, podczas gdy nie tam ta wina leży jest niedojrzałe :)

A kiedy działała jak należy stwierdziłeś, że ma za dużo funkcji jak dla Ciebie.

Nie, stwierdziłem, że panel admina jest kobylasty i powinno się wprowadzić możliwość wyłączania niepotrzebnych dla własnej osoby wtyczek. Stwierdziłem też, że nie będę przechodził przez to samo przy kolejnej instalacji i zrezygnuję. Okazało się, że zrobiłem dobrze. Jak widać wysoka cena nie zawsze oznacza najwyższą jakość.

Jasne, poświęciłeś pół dnia na naprawę własnej wtyczki, nie na instalację wtyczki. Bo z instalacją jestem sobie w stanie poradzić, pod warunkiem, że wtyczka nie jest wadliwa (w instrukcji nie było, że muszę dokonywać jakiegokolwiek zapytania do bazy ręcznie, przez phpmyadmin) :)

Kolejna rzecz: ty nie powinieneś poświęcać czasu na instalację wtyczki dla kogoś. To wtyczka powinna być zaprojektowana w taki sposób, by można było ją zainstalować i korzystać z jej funkcji od razu, nawet bez pisania na helpdesku :)

Pozdrawiam, Paweł Ryszka. Potrzebujesz copywritera? Pisz na kontakt [at] dobreteksty.pl!

Nie zwalałem winy na serwer, Bold proszę Cię już nie przesadzaj :) To raz.

Heh właśnie, za dużo funkcji dla Ciebie to po co w to brnąć i kupować coś czego nie będziesz używał? Skoro chciałeś coś prostego, trzeba było odrazu zakupić wuPress czy inną.

Nie na naprawianie, a na poprawę czegoś, czego niestety nie potrafiłeś wykonać. Instrukcja od czegoś jest i do czegoś służy.

Jasne, nie powinienem poświęcać czasu, ale jeśli ktoś robi to nieumiejętnie, a potem zwala wszystko na to jaki to produkt jest zły to...

Wyczuwam pojawianie się bezczelności i tym postem kończę dyskusję. Że aż zacytuję instrukcję:

1. Rozpakować paczkę wordpressel.zip

2. Folder wordpressel wgrać do wp-content/plugins

3. Aktywować wtyczkę w panelu administracyjnym wordpress

4. Zaloguj się do direct admina serwera na jakim zainstalowałeś wordpressa i wtyczkę, następnie wybierz zakładkę "Zadania Cron'a".

Nowe zadanie cron tworzymy, aby było wykonywane co minutę.

Ścieżka do pliku: /wp-content/plugins/wordpressel/wordpressel-add.php

5. Jeśli ustawiamy limit ilości wpisów na dzień to w cronie należy również dać drugą komendę na:

/wp-content/plugins/wordpressel/limit-add.php np. o 00:00 lub o innej porze, o której skrypt (wystarczy raz dziennie) się wykona i

zresetuje limity dla userów danego dnia.

Którego z tych kroków nie wykonałem? Nie przeniosłem wtyczki? Nie aktywowałem jej w panelu? Czy to wymagało ode mnie podania ci danych do mysql i ftp? Bo żeby dojść do crona, czyli do dodawania wpisów, to najpierw te wpisy jakoś się musiałyby pojawić. W tabeli która po instalacji nie istniała.

Heh właśnie, za dużo funkcji dla Ciebie to po co w to brnąć i kupować coś czego nie będziesz używał?

Wtyczki można używać na kilku domenach. Powiedz mi, po co mi sprzedawanie tekstów na domenie, na której instaluję coś tylko dla siebie? Jeden checkbox żeby to chciażby zniknęło z panelu by wystarczył. Ale to nie jest przecież najważniejsza rzecz, która zniechęciła mnie do wtyczki, a ty się tego uczepiłeś, bo wiadomo, że to nie mógłby być powód rezygnacji z korzystania z wtyczki.

Jasne, nie powinienem poświęcać czasu, ale jeśli ktoś robi to nieumiejętnie, a potem zwala wszystko na to jaki to produkt jest zły to...

To jeszcze powiedz mi, co zrobiłem nieumiejętnie - wgrałem pliki do folderu czy aktywowałem wtyczkę w panelu?

Co do niezwalania winy na serwer - 500 Internal Server Error, który po twoich interwencjach zaczął się pojawiać to była wina serwera? :)

A czy nie dostałeś pliku https://www.resweb.pl...pressel_FAQ.pdf ?

Tam już nieco więcej pisze na temat wtyczki.

Którego z tych kroków nie wykonałem? Nie przeniosłem wtyczki? Nie aktywowałem jej w panelu? Czy to wymagało ode mnie podania ci danych do mysql i ftp? Bo żeby dojść do crona, czyli do dodawania wpisów, to najpierw te wpisy jakoś się musiałyby pojawić. W tabeli która po instalacji nie istniała

Nie istniała, gdyż w pewnej aktualizacji zniknął znak, który to spowodował, co oczywiście odrazu poprawiłem. Powiedziałem Ci też co należy zrobić - czyli utworzyć tabelę, która się po prostu nie utworzyła i tyle. Teraz już jest OK. Zresztą we wczorajszej aktualizacji wiele się zmieniło.

Wtyczki można używać na kilku domenach. Powiedz mi, po co mi sprzedawanie tekstów na domenie, na której instaluję coś tylko dla siebie? Jeden checkbox żeby to chciażby zniknęło z panelu by wystarczył. Ale to nie jest przecież najważniejsza rzecz, która zniechęciła mnie do wtyczki, a ty się tego uczepiłeś, bo wiadomo, że to nie mógłby być powód rezygnacji z korzystania z wtyczki

Skoro nie odpowiadają Ci dodatkowe funkcje to masz dwa rozwiązania a) albo z nich nie korzystasz B) albo kupujesz coś co ma mniej funkcji. To, że w menu masz link "Teksty" nie znaczy, że musisz tam wchodzić jak nie chcesz.

Sam napisałeś, że wtyczka ma zbyt wiele funkcji jak dla Ciebie i nie chcesz. To też nie zmuszam.

Co zrobiłeś nie umiejętnie? Chociażby to, że ustawiłeś sobie crona na wykonywanie co parenaście minut i narzekasz czemu tak wolno dodaje wpisy?

Koniec.

Tymczasem dla pozostałych użytkowników - co powiecie na opcję zarządzania widgetami w podpiętych wordpressach? Celem np. umieszczenia linków, reklamy czy jakiej kolwiek innej treści? + zdalne tworzenie kategorii.

Tymczasem dla pozostałych użytkowników - co powiecie na opcję zarządzania widgetami w podpiętych wordpressach? Celem np. umieszczenia linków, reklamy czy jakiej kolwiek innej treści? + zdalne tworzenie kategorii.

Ja jestem jak najbardziej ZA. Jak będziesz to robił uwzględnij opcję "hurtowego" zarządzania - przy kilkudziesięciu blogach jest to niezbędne.

...

Będzie specjalna zakładka "Zarządzanie blogami" a w niej będziemy mieli do wyboru domenę/blog.

Po wyborze domeny będzie opcja dodania widgetu z zawartością czyli np. tekst, reklama, linki.

Myślałem również na dodaniem opcji miniSWL. Czyli w zakładcę "SWL" dodajemy linki lub wybieramy opcję, aby linkami w SWL były linki do dodanych wpisów + rotacja, następnie wklejami kod <?php kod_swl(5);?> do widgetu i na takich blogach są a/ statyczne linki - liczba w nawiasie oznacza ilość b/ rotacyjne linki.

Zatem w kolejnej aktualizacji pojawi się:

1. Wyszukiwanie niekatywnych linków i/lub linków, które po prostu chcemy usunąć z tekstów - możliwość edycji tekstów/usunięcia

2. Opcja zarządzania Widgetami

3. miniSWL

Jak byś to widział? Usuwanie ręczne, czy jakiś automat? Jeśli automat to czego miałby szukać ?

- Co do zapuszczania bota, aby sprawdzał czy linki są nadal aktywne to świetna myśli. Tradycyjne precle mają właśnie tą słabość, że po jakimś czasie masa linków na takim preclu prowadzi już do niedziałających/nieistniejących/ domen.

Najlepiej, aby się dało ustawić, co jaki czas ma być uruchomiane sprawdzanie np. 3/5/10 dni - bo żeby takie ciągłe sprawdzania za bardzo nie obciążało serwa znowu? Albo/oraz, aby można było też ustawić, że jeśli jakiś adres powiedzmy 3 x krotnie z rzędu nie odpowiada to dopiero, jest komunikat/alert. Bo wiadomo, że czasami może być jakiś tymczasowy problem z serwem, na którym będzie domena.

- Ja natomiast maiłem na myśli opcję b, czyli: "b/ wpisujesz adres url strony/domeny, którą chcesz zdjąć" - ale bardziej na zasadzie, iż wpisuję w jednym okienku adres domeny/albo cały URL do podstrony, a w drugim okienku adres URL, na który ma podmienić. Można by też wprowadzić częstotliwość (odstęp w godzinach/dniach) wykonywania takiej podmiany.

Ewentualnie też możliwość usunięcia danego URLa, bez podmiany na cokolwiek - bo powiedzmy akurat nie będę miał/chciał linkować z tego artykułu jakiegokolwiek innego adresu.

- Innym rozwiązaniem mogłoby być edytowanie opublikowanego już projektu - ale na tej zasadzie, iż można by było edytować artykuł, aby w nim podmienić URLa, czy co tam się chce (i to by szło do ponownej re-publikacji), ale aby tytuł zostawał taki sam jak był wcześniej (nie losował synonimów) - gdyż jeśli taka podstrona z wpisem byłaby dopalana na jakimś poziomie, to zmiana na blogach podstron z URLem spowodowała by przerwanie piramidki.

Jest opcja ustawienia co jaki czas jest publikowany projekt. Przy dodawaniu. Np. co 1 godzinę - wtedy wpis dodawany jest co godzinę.

- Tak, to wiem, ale mi chodzi bardziej o możliwość ustawienia usuwania/wycofania już opublikowanych wpisów. Bo powiedzmy będę np. chciał ściągąć stopniowo (albo od razu wszystkie jednym kliknięciem) linki wraz z całym artykułem, a nie je podmieniać.

Przydatne, przy sprzedaży kodów w swojej grupie, aby nie być posądzonym o przywłaszczenie sobie tekstów, jeśli usuniemy/zmienimy w nich (niedziałające) linki.

Oryginalne życzenia noworoczne www.nanowyrok.pl | Znane aquaparki i parki wodne. | Terapia poznawczo behawioralna www.terapia-bielsko.pl w Bielsku-Białej.

- Co do zapuszczania bota, aby sprawdzał czy linki są nadal aktywne to świetna myśli. Tradycyjne precle mają właśnie tą słabość, że po jakimś czasie masa linków na takim preclu prowadzi już do niedziałających/nieistniejących/ domen.

Najlepiej, aby się dało ustawić, co jaki czas ma być uruchomiane sprawdzanie np. 3/5/10 dni - bo żeby takie ciągłe sprawdzania za bardzo nie obciążało serwa znowu? Albo/oraz, aby można było też ustawić, że jeśli jakiś adres powiedzmy 3 x krotnie z rzędu nie odpowiada to dopiero, jest komunikat/alert. Bo wiadomo, że czasami może być jakiś tymczasowy problem z serwem, na którym będzie domena.

Tak, w ustawieniach pojawiła by się taka opcją - w jakim czasie bot ma być uruchamiany w dniach. Na przykład co 2 dni sprawdź linki w blogach.

- Ja natomiast maiłem na myśli opcję b, czyli: "b/ wpisujesz adres url strony/domeny, którą chcesz zdjąć" - ale bardziej na zasadzie, iż wpisuję w jednym okienku adres domeny/albo cały URL do podstrony, a w drugim okienku adres URL, na który ma podmienić. Można by też wprowadzić częstotliwość (odstęp w godzinach/dniach) wykonywania takiej podmiany.

Ewentualnie też możliwość usunięcia danego URLa, bez podmiany na cokolwiek - bo powiedzmy akurat nie będę miał/chciał linkować z tego artykułu jakiegokolwiek innego adresu.

Opcja usuwania wybranej domeny, a bardziej wybranego adresu URL też będzie. Wtedy to podajesz URL do usunięcia, a skrypt szuka w dodanych artykułach i usuwa.

Zaznaczasz opcję

a/ usuń

b/ podmień - jeśli podmień to podajesz na co

- Innym rozwiązaniem mogłoby być edytowanie opublikowanego już projektu - ale na tej zasadzie, iż można by było edytować artykuł, aby w nim podmienić URLa, czy co tam się chce (i to by szło do ponownej re-publikacji), ale aby tytuł zostawał taki sam jak był wcześniej (nie losował synonimów) - gdyż jeśli taka podstrona z wpisem byłaby dopalana na jakimś poziomie, to zmiana na blogach podstron z URLem spowodowała by przerwanie piramidki.

Taka opcja to dobry pomysł - mogę dodać opcję edycji dodanego już wpisu na blogu. Po edycji trafia on do ponownej moderacji - jeśli zostanie zaakceptowany to trafia spowrotem na blog, jeśli nie to zostaje cofnięty do poprawki + powód dlaczego został cofnięty.

- Tak, to wiem, ale mi chodzi bardziej o możliwość ustawienia usuwania/wycofania już opublikowanych wpisów. Bo powiedzmy będę np. chciał ściągąć stopniowo (albo od razu wszystkie jednym kliknięciem) linki wraz z całym artykułem, a nie je podmieniać.

Przydatne, przy sprzedaży kodów w swojej grupie, aby nie być posądzonym o przywłaszczenie sobie tekstów, jeśli usuniemy/zmienimy w nich (niedziałające) linki.

Tej opcji nie rozumiem. Mógłbyś jaśniej wyjaśnić na czym by miała ona polegać? Będę wdzięczny.

Tej opcji nie rozumiem. Mógłbyś jaśniej wyjaśnić na czym by miała ona polegać? Będę wdzięczny.

Mianowicie chodzi mi o opublikowane projekty. Przykładowo będą sobie przez jakiś już czas na moich blogach wisieć opublikowane artykuły. Ale powiedzmy widzę, iż linki w tych artykułach do linkowanej strony nie działają. I nie chcę podmieniać linków na inne, usuwać linków, ale całkowicie wycofać wszystkie wpisy z tego projektu na wszystkich blogach.

Po prostu dzięki temu chciałbym też uniknąć sytuacji, gdzie znajdzie się jakiś śpiący królewicz, który po tym, jak podmieniłem jego niedziałające od dłuższego czasu linki na inne/albo usunąłem, będzie po roku oskarżał mnie o przywłaszczenie tekstów/usuwanie jego linków z tekstów.

Albo po prostu żegnam się z niewypłacalnym klientem, którego pozycjonowałem i chcąc mu zrobić również kuku, ściągając mu od razu z mojej grupy blogów wszystkie artykuły, bo tekstów bez linków nie chcę trzymać, bo np. będę miał inną opcje na ich późniejsze wykorzystanie.

Więc chciałbym wchodząc sobie do "WordPressel » Moje projekty" - zaznaczyć dany projekt i go usunąć, co spowodowałoby usunięcie wszystkich publikacji, ze wszystkich blogów.

Albo jeszcze lepiej ustawiam z jaką częstotliwością mają być wycofywane opublikowane artykuły, bo np. rozstaliśmy się z klientem w zgodzie i nie chcemy mu robić kuku :-)

- Obecnie w "WordPressel » Moje projekty" - nie ma możliwości zaznaczenia danego projektu i jego usunięcia, a mam tam jakieś testowe projekty (plus są 2 projekty chyba domyślne: "Hello world!" i "Auto Draft" - po instalacji wtyczki jak się domyślam), które ręcznie sobie pousuwałem z poszczególnych blogów - a takie śmieci mi przesłaniają widok :-)

Oryginalne życzenia noworoczne www.nanowyrok.pl | Znane aquaparki i parki wodne. | Terapia poznawczo behawioralna www.terapia-bielsko.pl w Bielsku-Białej.

To po prostu taki bot będzie odwiedział i sprawdzał. Znajdzie wpis z niedziałającymi linkami - doda info do bazy - ty komunikat i będziesz miał:

a/ podmień

b/ usuń link

c/ usuń wpisy z tego projektu wszędzie

A w WordPressel » Moje projekty dodam opcję "Usuń" co spowoduje usunięcie tych wpisów ze wszystkich blogów + też opcję w jakim czasie np. 1 wpis co 1 godzina.

Tak, jeszcze prócz wyżej opisany opcji:

• synonimy w tagach + limit
  • limit na opis/tekst w ilości znaków po wygenerowaniu
  • dodawanie kategorii do WordPress/WordKatalog/GetSimpleCMS
  • zarządzanie widgetami
  • miniswl
  • wyżej opisany bot
  • opcja usuwania dodanych projektów
  • dodatek w formie automatycznej rejestracji na kilku platformach blogowych web 2.0 z opcją prostego eksportu do WordPressel - jako blogi czy też jako blogi do podlinkowania

+ dziś postaram się dać gotową do pobrania paczkę GetSimpleCMS -> którą pobierasz -> wgrywasz na serwer -> instalujesz -> podpinasz pod WordPressel

Bo obecnie trzeba ściągnąć GSC + plugin GS Blog + plik getsimple.php (do API - GSC <-> WordPressel)

Ponadto postaram się na dzisiaj/jutro dodać zakładki (?) pomocy przy linkach, funkcjach by wszystko było jasne + napisać pełną dokumentację funkcji, możliwości, instalacji.

To wszystko na ten tydzień, chyba, że mi jeszcze coś do głowy przyjdzie.

A co myślicie o opcji automatycznego eksportu dodanych wpisów do Gotlinka, ale przez użytkownika? Czyli na swoim koncie podaje on login, hasło, ilość punktów + nazwę grupy -> klika Dodaj -> Skrypt dodaje do Gotlinka automatycznie wszystkie wpisy.

A co myślicie o opcji automatycznego eksportu dodanych wpisów do Gotlinka, ale przez użytkownika? Czyli na swoim koncie podaje on login, hasło, ilość punktów + nazwę grupy -> klika Dodaj -> Skrypt dodaje do Gotlinka automatycznie wszystkie wpisy.

No jak mogę temu pomysłowi tylko przyklasnąć. Czy dałoby radę wprowadzić również e-weblinka?

Mam również inne pomysły, które wg mnie warto rozważyć/wprowadzić, ale jeszcze się wstrzymam, gdyż może na razie resweb skup się na tym, co już zaproponowane i ewentualnym wychwyceniem bugów wprowadzanych funkcjonalności.

Nie ukrywam, że wczoraj ja również się trochę nadenerwowałem, jak mi publikowało wpisy bez tekstów, z samymi obrazkami i tagami itp. historie. Nie wiem, jak teraz po tej aktualizacji do wersji 3.2, ale mam nadzieję, że podstawowa funkcjonalność wtyczki tj. publikacja wpisów na blogach działa już bez najmniejszych zarzutów :-) Bo jak publikacja wpisów będzie cokolwiek szwankować, albo zacznie szwankować po wprowadzeniu kolejnych fjuczerów to posiadaczy wtyczki może irytować ich wprowadzanie.

Póki co wtyczka wygląda/zapowiada się jak pod moje potrzeby świetnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności