Skocz do zawartości

Wtyczka do WP - Wordpressel płatne precle WP

resweb

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 846
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Wersja 3.5

• synonimy w tagach + limit
  • limit na opis/tekst w ilości znaków po wygenerowaniu
  • bardziej intuicyjny interfejs
  • lista logów "Ostatnie czynności"
  • kilka poprawek
  • wyłączanie dodatkowych modułów
  • usuwanie grupy razem z blogami do niej przypisanymi
  • opcja pobrania gotowej paczki GetSimpleCMS - dostępna w panelu

wordpressel11-1024x548.png

Administracja-%E2%80%B9-Dziennikarstwo-Obywatelskie-porady-na-r%C3%B3%C5%BCne-tematy-%E2%80%94-WordPress.png

Zarz%C4%85dzaj-punktami-%E2%80%B9-Dziennikarstwo-Obywatelskie-porady-na-r%C3%B3%C5%BCne-tematy-%E2%80%94-WordPress-624x601.png

Dodaj-wpis-%E2%80%B9-Dziennikarstwo-Obywatelskie-porady-na-r%C3%B3%C5%BCne-tematy-%E2%80%94-WordPress-624x659.png

Wygląd niestandardowy panelu administratora

1. Pobrać ten plugin

2. Wgrać do WordPressa do katalogu plugins

3. Aktywować plugin w panelu

4. W ustawieniach aktywować wygląd

Niebawem (dziś/jutro) pojawi się FAQ z rożnymi pytaniami, problemami itd.

Przypominam również o tym, że od czwartku cena wzrasta do 200zł.

Świetnie, że wtyczka się rozwija, jeszcze jej po updacie nie badałem w działaniu, ale tak na szybko co wg mnie przydało by się poprawić:

Czy "ustawienia dodawania wpisu" mogłyby być opisane bardziej jednoznacznie? Mianowicie czy przy ustawieniach mogło by być jasno napisane, co jest wartością min. a co max.?:

- Długość tekstu (po wygenerowaniu) - to wartość minimalna?

- Ilość linków - to ilość maksymalna?

- Długość tytułu (po wygenerowaniu) - rozumiem, że maksymalna?

A dało by się dodać możliwość definiowania zakresów długości tytułów, czyi:

Min. długość tytułu (po wygenerowaniu)

Max. długość tytułu (po wygenerowaniu) - ??

Bo nie chciał bym mieć na swoich blogach później zbyt krótkich, jednowyrazowych tytułów, bo po jakimś czasie miałbym np. z 10 tytułów o tytule/URLu: /fotograf1.html, /fotograf2.html, /fotograf3.html itd.

- Długość tagów (po wygenerowaniu) - a nie jest to czasem ilość tagów po wygenerowaniu?

Zdefiniowanie długości tagu po wygenerowaniu na pewno jest przydatne, zwłaszcza w sytuacjach, jak znajdzie się ktoś, kto będzie chciał dodawać np. 3-4 wyrazową frazę jako tag. Ale we wcześniejszych moich sugestiach chodziło mi o możliwość wprowadzenia ilości tagów. Również najlepiej zakresów tj. Min. ilość tagów i Max. ilość tagów.

- Mam jeszcze sugestię przy sprawdzeniu unikalności wpisu. Wg mnie trzeba by to jeszcze poprawić. Bo teraz do szukajki zaciąga mi tekst, który ma zbyt dużo znaków. Obecnie u wujka zapytania nie mogą zawierać więcej niż 32 słów.

Najlepiej jakby zaciągało do sprawdzenia losowe (za każdym odświeżeniem) jedno zdanie z wygenerowanego tekstu tj. od kropki do kropki.

A najlepiej jakby sprawdzanie unikalności tekstu wyglądało tak jak w pewnej grupie katalogów na WP (na szybko nie mam pod ręką tego przykładu).

- Przy okazji. Jeszcze jeden niezbędny fjuczer by się przydał przy zarządzaniu własną listą blogów. Mianowicie, czy dało by radę wprowadzić opcję dopostowania danego projektu? Wiadomo, że przy sieci kilkudziesięciu blogów po pewnym czasie jedne blogi wypadną, inne dojdą. I przydało by się mieć możliwość dopostowania projektu, czyli opublikowania artykułów tylko na tych blogach, na których jeszcze artykułu nie ma.

Jeśli poszły by jakieś bany na niektóre blogi, to dzięki temu rozwiązaniu można by szybko opublikować artykuły na nowych, świeżo podpiętych blogach.

Oryginalne życzenia noworoczne www.nanowyrok.pl | Znane aquaparki i parki wodne. | Terapia poznawczo behawioralna www.terapia-bielsko.pl w Bielsku-Białej.

Witam,

fajnie byłoby w instalatorze WP mieć możliwość usuwania instalacji z listy, nie chodzi mi tutaj nawet o usuwanie plików, czy bazy - po prostu chciałbym mieć ogarniętą listę w razie jakby coś poszło nie tak.

Dodatkowo fajnie jakby dało się wpisać prefix tabeli, ponieważ dzięki temu można to jednej bazy dać kilka WP.

---

Niestety, ale wpisy nie dodają się do kolejki do dodania...

- Podczas dodawania nowego wpisu ("Określ w jakim czasie wpis ma zostać dodany: (w godzinach)"), poprzedni odstęp co ile ma być wpis publikowany był lepszy tj. było rozwijane menu. A teraz jest puste pole do wpisania.

A jak będę chciał opublikować wszystkie wpisy od razu to co mam teraz wpisywać? Nic? Ja bym wolał, aby powróciła poprzednia opcja z menu rozwijanym, bo dla osoby nieobeznanej, to obecne rozwiązanie jest to wg mnie mylące/zastanawiające.

- Wpisy w moderacji coś nie wyświetlają się u mnie chyba do końca poprawnie. W poprzednich wersjach również był ten sam problem u mnie. Mianowicie pojawia się tam kawałek uciętego tekstu. Patrząc w źródło strony to są niedomknięte cudzysłowy i firefox zaznacza mi cały taki blok tekstu na czerwono, iż strona się nie waliduje.

Przykład:

https://www.cukrownia...oderacjajpg.jpg

Zauważyłem, że sprawa się pogarsza zwłaszcza jak w tekście występuje jakieś formatowanie.

- Podczas moderacji, gdy klikam dodaj, to przeglądarka potrzebuje ponownie przeładować stronę, ale ponownie otwiera mi się okienko z moderacją. Trzeba by to jakoś inaczej wg mnie rozwiązać. To może szczegół, ale dość denerwujący.

- Tagi nie są losowane, po opublikowane na blogach są w klamrach...

- W GetSimple CMS też trzeba takie same kategorie stworzyć jakie są w WP? Nie znałem tego CMSa wcześniej, postawiłem wersję testową, ale mi nie opublikowało niczego. Niby w logach jest info., że został dodany nowy wpis, jednakże pod wskazanym URLem go nie ma. Czy trzeba jeszcze jakoś dodatkowo getsimplecms konfigurować? Mieć wyłączone bądź włączone jakieś wtyczki?

Inna sprawa też, iż jest w logach podana ścieżka, która nie ma przyjaznych URLi - tj. www.mojgetsimplecms.pl/index.php?post=tu-adres-wpisu, a ja w ustawieniach mam włączone "Użyj przyjaznych URLi".

- Podczas dodawania wpisu wg mnie lepiej, aby była możliwość nazwania projektu. I wówczas w: "WordPressel » Moje projekty" widniała by nazwa projektu, zamiast obecnie pojawiającego się tam długiego, spinowanego tytułu. Ciężko się takie coś przegląda przy iluś tam projektach, a i też spinowane tytuły mogą często być do siebie podobne.

Oryginalne życzenia noworoczne www.nanowyrok.pl | Znane aquaparki i parki wodne. | Terapia poznawczo behawioralna www.terapia-bielsko.pl w Bielsku-Białej.

Świetnie, że wtyczka się rozwija, jeszcze jej po updacie nie badałem w działaniu, ale tak na szybko co wg mnie przydało by się poprawić:

Czy "ustawienia dodawania wpisu" mogłyby być opisane bardziej jednoznacznie? Mianowicie czy przy ustawieniach mogło by być jasno napisane, co jest wartością min. a co max.?:

- Długość tekstu (po wygenerowaniu) - to wartość minimalna?

- Ilość linków - to ilość maksymalna?

- Długość tytułu (po wygenerowaniu) - rozumiem, że maksymalna?

A dało by się dodać możliwość definiowania zakresów długości tytułów, czyi:

Min. długość tytułu (po wygenerowaniu)

Max. długość tytułu (po wygenerowaniu) - ??

Bo nie chciał bym mieć na swoich blogach później zbyt krótkich, jednowyrazowych tytułów, bo po jakimś czasie miałbym np. z 10 tytułów o tytule/URLu: /fotograf1.html, /fotograf2.html, /fotograf3.html itd.

Dodane.

Administracja-%E2%80%B9-Dziennikarstwo-Obywatelskie-porady-na-r%C3%B3%C5%BCne-tematy-%E2%80%94-WordPress1-624x591.png

- Długość tagów (po wygenerowaniu) - a nie jest to czasem ilość tagów po wygenerowaniu?

Zdefiniowanie długości tagu po wygenerowaniu na pewno jest przydatne, zwłaszcza w sytuacjach, jak znajdzie się ktoś, kto będzie chciał dodawać np. 3-4 wyrazową frazę jako tag. Ale we wcześniejszych moich sugestiach chodziło mi o możliwość wprowadzenia ilości tagów. Również najlepiej zakresów tj. Min. ilość tagów i Max. ilość tagów.

Dodaj-wpis-%E2%80%B9-Dziennikarstwo-Obywatelskie-porady-na-r%C3%B3%C5%BCne-tematy-%E2%80%94-WordPress-2-1024x34.png

Dodaj-wpis-%E2%80%B9-Dziennikarstwo-Obywatelskie-porady-na-r%C3%B3%C5%BCne-tematy-%E2%80%94-WordPress1-1024x36.png

- Mam jeszcze sugestię przy sprawdzeniu unikalności wpisu. Wg mnie trzeba by to jeszcze poprawić. Bo teraz do szukajki zaciąga mi tekst, który ma zbyt dużo znaków. Obecnie u wujka zapytania nie mogą zawierać więcej niż 32 słów.

Najlepiej jakby zaciągało do sprawdzenia losowe (za każdym odświeżeniem) jedno zdanie z wygenerowanego tekstu tj. od kropki do kropki.

A najlepiej jakby sprawdzanie unikalności tekstu wyglądało tak jak w pewnej grupie katalogów na WP (na szybko nie mam pod ręką tego przykładu).

Napisz dokładnie jak ma działać, to dodam.

Dodałem też opcję wyłączania powiadomień email.

Administracja-%E2%80%B9-Dziennikarstwo-Obywatelskie-porady-na-r%C3%B3%C5%BCne-tematy-%E2%80%94-WordPress2.png

- Podczas dodawania nowego wpisu ("Określ w jakim czasie wpis ma zostać dodany: (w godzinach)"), poprzedni odstęp co ile ma być wpis publikowany był lepszy tj. było rozwijane menu. A teraz jest puste pole do wpisania.

A jak będę chciał opublikować wszystkie wpisy od razu to co mam teraz wpisywać? Nic? Ja bym wolał, aby powróciła poprzednia opcja z menu rozwijanym, bo dla osoby nieobeznanej, to obecne rozwiązanie jest to wg mnie mylące/zastanawiające.

Wtedy dajesz 0.

- Wpisy w moderacji coś nie wyświetlają się u mnie chyba do końca poprawnie. W poprzednich wersjach również był ten sam problem u mnie. Mianowicie pojawia się tam kawałek uciętego tekstu. Patrząc w źródło strony to są niedomknięte cudzysłowy i firefox zaznacza mi cały taki blok tekstu na czerwono, iż strona się nie waliduje.

W aktualizacji z przed kilku minut to poprawiłem.

- Podczas moderacji, gdy klikam dodaj, to przeglądarka potrzebuje ponownie przeładować stronę, ale ponownie otwiera mi się okienko z moderacją. Trzeba by to jakoś inaczej wg mnie rozwiązać. To może szczegół, ale dość denerwujący.

Ok, postaram się zrobić w jquery.

- Tagi nie są losowane, po opublikowane na blogach są w klamrach...

W aktualizacji z przed kilku minut jest OK.

- W GetSimple CMS też trzeba takie same kategorie stworzyć jakie są w WP? Nie znałem tego CMSa wcześniej, postawiłem wersję testową, ale mi nie opublikowało niczego. Niby w logach jest info., że został dodany nowy wpis, jednakże pod wskazanym URLem go nie ma. Czy trzeba jeszcze jakoś dodatkowo getsimplecms konfigurować? Mieć wyłączone bądź włączone jakieś wtyczki?

Inna sprawa też, iż jest w logach podana ścieżka, która nie ma przyjaznych URLi - tj. www.mojgetsimplecms.pl/index.php?post=tu-adres-wpisu, a ja w ustawieniach mam włączone "Użyj przyjaznych URLi".

Tak, takie same kategorie. Trzeba mieć włączony plugin GS Blog i wgrany plik getsimplecms.php - w panelu WordPresel masz link do gotowej paczki GetSimpleCMS w zakładce Blogi GetSimpleCMS

- Podczas dodawania wpisu wg mnie lepiej, aby była możliwość nazwania projektu. I wówczas w: "WordPressel » Moje projekty" widniała by nazwa projektu, zamiast obecnie pojawiającego się tam długiego, spinowanego tytułu. Ciężko się takie coś przegląda przy iluś tam projektach, a i też spinowane tytuły mogą często być do siebie podobne.

Ok, dodam.

Jutro cena wynosić już będzie 200 PLN.

Na dzisiaj postaram się dodać:

- Sprawdzanie unikalności tekstów według propozycji krostofenes

- Usuwanie z listy gotowych instalacji WordPressów - aby było przejrzyście

- Podczas dodawanaia projektu nadawanie mu własnej nazwy

W ramach zbliżających się świąt - 1 kodzik na 20 procent zniżki - WP20

Wersja 3.8

Dodana została opcja dodawania kategorii do blogów z poziomu WordPressel. Lista kategorii jedna pod drugą np.:

Dom i ogród

Internet

Zdrowie i uroda

Pozostałe

Kategorie możemy dodawać do pojedyńczych blogów lub według grupy blogów.

Kategorie-WP-%E2%80%B9-Dziennikarstwo-Obywatelskie-porady-na-r%C3%B3%C5%BCne-tematy-%E2%80%94-WordPress-624x628.png

Przypominam również o cenie, która wynosi już 246zł brutto.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności