Skocz do zawartości

Wtyczka do WP - Wordpressel płatne precle WP

resweb

Rekomendowane odpowiedzi

Obrazki należy wgrać do folderu

/wp-content/plugins/wordpressel/obrazki

Rozmiar jest dowolny, gdyż w preclach będą obrazki pomniejszone, o wymiarach właśnie .300x300.

• Odpowiedzi 846
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Po świętach, w przyszłym tygodniu w okolicach środa - czwartek będzie kolejny update a w nim:

- zarządzanie widgetami

- swl

- bot wyszukujacy nie aktywne wpisy

Chciałbym zaproponować 2 funkcjonalności:

1. Zarządzanie użytkownikami: masowe dodawanie, usuwanie, nadawanie uprawnień, dostępy czasowe

2. Możliwość dodawania linków do wszystkich lub dowolnych blogów, oraz ustawianie czasu ich emisji.

Poznaj i zrozum ten biznes... Dołącz nie czekaj aż doskonała okazja Cię ominie!

BO468x60.gif

WordPressel nie jest w stanie póki co wyłapać, które blogi są zbanowane itd. Po to między innymi sa logi - "Ostatnie czynności" by zobaczyć co jest nie tak - jeśli jest jakiś błąd pisze co jest nie tak.

A jeśli masz zbanowane blogi to po prostu je usuń z WordPressel.

Mogę dodać zatem opcję dodatkowa, a mianowicie:

dodajemy do crona co np. 12 godzin wywoływanie pliku xxx, który będzie sprawdzał dodane blogi do WordPressel pod względem czy:

a) mają włączone XMLRPC

B) działają

I co 12 godzin taki raport na emaila + usuwanie tych, które nie działają.

Odpowiada?

mam jeszcze taka uwage chcac usuac jakis wpis z koejki Administracja » Wpisy w kolejce do dodania zaznaczajac jeden artykul do zatrzymania usowa wszystkie arty nie tylko ten jeden, i jesli jest zbanowany jakis blog i dodawanie na nim sie zatrzyma usowajac ten bog ze spisu blogow godawanie dalej stoji w miejscu trzeba usunac caly projekt i odnowa go dodac zeby dalej ruszyl , co jest bardzo uciazliwe i przy kolejnym zn\banowanym blogu trzeba robic to znowu

Tak, usuwa się cały projekt -> celem poprawki, a nie pojedyńczy wpis z tego projekty. Taka jest idea tego.

Tak jak pisałem, dodam opcję sprawdzania + usuwania nie aktywnych blogów co Ci pomoże, tzn. nie będziesz musiał usuwać ich ręcznie. Myślę, że za godzinkę zrobię aktualizację.

Ok, gotowa jest aktualizacja i można zaktualizować do 3.85.

Dodałem w niej opcję sprawdzania czy dany blog działa -> jeśli nie zostaje usunięty, a administrator otrzymuje na emaila informację na ten temat.

Jak włączyć opcję?

W driectadmin/cpanel dodajemy do CronJobs nowe zadania:

wget -q -O /dev/null https://www.mojadomenazwordpressel.pl/wp-content/plugins/wordpressel/cron_sprawdzanie.php /dev/null 2>&1

I ustawiamy jego wywołanie np. co 12 godzin.

mam jeszcze taka uwage chcac usuac jakis wpis z koejki Administracja » Wpisy w kolejce do dodania zaznaczajac jeden artykul do zatrzymania usowa wszystkie arty nie tylko ten jeden, i jesli jest zbanowany jakis blog i dodawanie na nim sie zatrzyma usowajac ten bog ze spisu blogow godawanie dalej stoji w miejscu trzeba usunac caly projekt i odnowa go dodac zeby dalej ruszyl , co jest bardzo uciazliwe i przy kolejnym zn\banowanym blogu trzeba robic to znowu

Spróbuj w bazie danych zmienić w tabeli "dododania" w kolumnie dodano z 0 na 1 przy odpowiednim rekordzie. Powinno przeskoczyć do następnego z kolejki i dodawać dalej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności