Skocz do zawartości

Wtyczka do WP - Wordpressel płatne precle WP

resweb

Rekomendowane odpowiedzi

Został mi "przyznany" zwrot pieniędzy - autor zapiera się, że wysłał pieniążki już dawno, tych jednak ciągle nie ma na koncie. Zdecydowanie nie polecam jakichkolwiek kontaktów i zawiązywania jakichkolwiek umów z nim.

Pozdrawiam, Paweł Ryszka. Potrzebujesz copywritera? Pisz na kontakt [at] dobreteksty.pl!

Gry komputerowe - najlepsze w sieci! SEO dla początkujących - wejdź! 

• Odpowiedzi 846
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Aktualizacja 4.0

AddPress-%E2%80%B9-AddPress-%E2%80%93-Zarz%C4%85dzaj-Seokatalog-Sinooke-WordPress-WordKatalog-w-jednym-miejscu-%E2%80%93-WordPress-Plugin-%E2%80%94-WordPress.png

Co nowego?

Najnowsza wersje to połączenie wtyczki WordPressel i jej funkcji z wtyczką AddPress. Obie te wtyczki zostały połączone w jedną i teraz tworzą 1 wspólną wtyczkę, ze wszystkimi funkcjami.

Od dzisiaj wtyczka zmieniła swoją strukturę o 90%, wygląd a także wiele nowych funkcji. W związku z czym aktualizacja wymaga od nas nieco więcej - o tym poniżej.

Funkcję wtyczki AddPress - WordPressel:

Obsługa skryptów:

• WordPress
  • WordKatalog
  • GetSimpleCMS
  • Seokatalog
  • Sinooke
  • ProcessWire

• Opcja podlinkowania własnymi blogami WordPress, GetSimpleCMS, ProcessWire.
  • Opcja podlinkowania systemem GotLink.
  • Obsługa płatności DotPay, HomePay, Transferuj, Sms Premium
  • Obsługa multikodów
  • Obsługa shortcode (lista precli, katalogów, wymagań, ceny, multikodów)

Lista WordPress [wordpress-list] Wyświetla w formie tabeli listę precli WordPress. W tabeli znajdują się wartości: id, miniatura katalogu, adres url, skrypt.

Lista WordKatalog [wordkatalog-list] Wyświetla w formie tabeli listę katalogów WordKatalog. W tabeli znajdują się wartości: id, miniatura katalogu, adres url, skrypt.

Lista Seokatalog [seokatalog-list] Wyświetla w formie tabeli listę katalogów Seokatalog. W tabeli znajdują się wartości: id, miniatura katalogu, adres url, skrypt.

Lista Sinooke [sinooke-list] Wyświetla w formie tabeli listę katalogów Sinooke. W tabeli znajdują się wartości: id, miniatura katalogu, adres url, skrypt.

Wymagania [wymagania] Wyświetla w formie tabeli wymagania dotyczące dodawanego projektu. W tabeli znajdują się wartości: ilość tekstów, minimalna długość tekstu, tytułu, ilośc linków.

Cena 1 punktu [cena] Wyświetla cenę zakupu 1 punktu poprzez płatność przelewem (DotPay i Transferuj).

Cena 1 punktu sms [cena-sms] Wyświetla cenę zakupu 1 punktu poprzez płatność SMS.

Lista multikodów [multikody ile=x] Wyświetla multikody w formie tabeli wraz z wartością punktów. W miejscu x (ile="x") podaj liczbę wyświetlanych kodów.

• Opcja ustalania ceny według grupy

- ustalić indywidualny cennik dodania projektu do grupy

- ustalić czego dotyczy dana grupa (wymagaj - precle lub katalogi bądź precle i katalogi)

- ustalić dostęp do grupy - prywatna czy publiczna

Czyli dla przykładu możemy stworzyć grupę o poniższych parametrach:

Nazwa -> Seokatalogi

Dostępność -> Publiczna

Koszt dodania -> 4 PKT

Wymagaj -> Katalogi

Albo inne parametry:

Nazwa -> Gold

Dostępność -> Publiczna

Koszt dodania -> 20 PKT

Wymagaj -> Katalogi, Precle

W zależności od tego jaki parametr przyjmie "Wymagaj" (co zaznaczymy) to dodając projekt pokaże nam się

- jeśli Katalogi - formularz dla katalogów

- jeśli Precle - formularz dla precli

- jeśli Katalogi, Precle - formularz dla katalogów i precli

Koszt dodania do danej grupy będzie taki jaki przypiszemy podczas jej dodawania.

Dodaj-projekt-%E2%80%B9-AddPress-V2-%E2%80%94-WordPress.png

• Opcja ustalania co należy do grupy - Precle, Katalogi czy Precle i Katalogi
  • Tworzenie struktury kategorii i podkategorii przypisanej do grupy

1. WordPress - Kategoria dodana w AddPress jest wybierana w WordPress, jeśli takiej nie ma -> domyślna

2. WordKatalog - Kategoria dodana w AddPress jest wybierana w WordPress, jeśli takiej nie ma -> domyślna

3. Seokatalog - Kategorie jak i podkategorie są pobierane z plików www.adreskatalogu.pl/files/map_sub-0.xml (kategorie) oraz www.adreskatalogu.pl/files/map_cat-0.xml (podkategorie). Każdy katalog na tym skrypcie powinien posiadać taką mapę, jeśli nie to w panelu administracyjnym katalogu można ją stworzyć.

4. Sinooke - W związku z tym, że Sinooke nie posiada, żadnej mapy kategorii, opcji eksportu tych kategorii/podkategorii ani nic z tych rzeczy, dodając Sinooke - wcześniej należy do katalogu (do folderu public_html) wgrać plik importsinooke.php. Dodając taki katalog w AddPress (ważne, aby katalog do AddPress dodać po wgraniu pliku inportsinooke.php) AddPress odwiedza www.katalog.pl/importsinooke.php i tworzy w tym katalogu plik /eks_kategorie.xml - jest to lista kategorii i podkategorii z katalogu Sinooke, z której podczas dodawania wpisów AddPress korzysta, by dokładnie dopasować kategorie i podkategorie. Po dodaniu do AddPress plik importsinooke.php automatycznie się usunie i w katalogu pozostanie tylko niezbędny plik o nazwie eks_kategorie.xml

Plik dla sinooke można pobrać stąd: Pobierz i rozpakuj

Przykład 1.

1. Tworzymy grupę z parametrami:

Nazwa -> Seokatalogi

Dostępność -> Publiczna

Koszt dodania -> 4 PKT

Wymagaj -> Katalogi

2. Dodajemy do grupy 50 katalogów na skrypcie Seokatalog (w których kategorie są podobne/takie same) - np. katalogi tematyczne

3. Dodajemy kategorie, przypisując je do grupy Seokatalogi, według tego co pisze poniżej.

Jak dodawać prawidłowo kategorie dla danej grupy?

Dom i ogród#Meble ogrodowe#Ogród#Meble ogrodowe

Nazwy podkreślone:

Dom i ogród - Kategoria główna w Seokatalogu

Meble ogrodowe - Podkategoria w Seokatalogu

Nazwy pogrubione:

Ogród - Kategoria główna w AddPress (nazwa wyświetlana)

Meble ogrodowe - Podkategoria w AddPress (nazwa wyświetlana)

Dodajemy je w formacie:

Kategoria główna w katalogu#Podkategoria w katalogu#Kategoria główna w AddPress#Podkategoria w AddPress

Przykład dla katalogu www.demo.seokatalogi.pl

Biznes i ekonomia#Biznes#Biznes#Biznes

Biznes i ekonomia#Doradztwo#Biznes#Doradztwo finansowe

Biznes i ekonomia#Finanse#Biznes#Finanse

Biznes i ekonomia#Nieruchomości#Biznes#Nieruchomości

Dom#Architektura#Budownictwo#Architektura

Dom#Kuchnia#Budownictwo#Kuchnia

Dom#Ogrody#Budownictwo#Ogrody

Dom#Oświetlenie#Budownictwo#Oświetlenie

Edukacja i nauka#Ebooki#Nauka#Ebooki

Edukacja i nauka#Kalendarium#Edukacja#Kalendarium

Edukacja i nauka#Szkoły#Edukacja#Szkoły

Edukacja i nauka#Uczelnie#Edukacja#Szkoły wyższe

• Opcja wyłączenia/włączenia dodawania do wybranych skryptów
  • Opcja sprawdzania unikalności wpisów (podobnie jak w WPKAT)
  • Opcja zliczania znaków podczas dodawania wpisu/podczas moderacji.
  • Ustalanie limitów ilości znaków, ilości tagów, linków itd.
  • Logi czynności
  • Ustawienia ilości dodawanych wpisów przez cron dla każdego ze skryptów z osobna
  • Dodawanie użytkowników wraz z przypisaniem konkretnej ilości punktów
  • Ustalanie dodatkowej ceny podlinkowania wpisu
  • Ustalanie widoczności listy blogów/katalogów

Kategorie-%E2%80%B9-AddPress-%E2%80%93-Zarz%C4%85dzaj-Seokatalog-Sinooke-WordPress-WordKatalog-w-jednym-miejscu-%E2%80%93-WordPress-Plugin-%E2%80%94-WordPress.png

Grupy-%E2%80%B9-AddPress-%E2%80%93-Zarz%C4%85dzaj-Seokatalog-Sinooke-WordPress-WordKatalog-w-jednym-miejscu-%E2%80%93-WordPress-Plugin-%E2%80%94-WordPress.png

WordPress-dodaj-%E2%80%B9-AddPress-%E2%80%93-Zarz%C4%85dzaj-Seokatalog-Sinooke-WordPress-WordKatalog-w-jednym-miejscu-%E2%80%93-WordPress-Plugin-%E2%80%94-WordPress.png

Moje-projekty-%E2%80%B9-AddPress-%E2%80%93-Zarz%C4%85dzaj-Seokatalog-Sinooke-WordPress-WordKatalog-w-jednym-miejscu-%E2%80%93-WordPress-Plugin-%E2%80%94-WordPress.png

WordPress

• Dodawanie blogów zarówno własnych z obsługą (XMLRPC) jak i publicznych (CURL). Wpisy można dodawać już nie tylko we własnych preclach, ale również publicznych preclach - wystarczy login, hasło i oczywiście URL. Podczas dodawania blogu wybieramy typ połączenia CURL.
  • Zdalne tworzenie kategorii jak i podkategorii w wybranym blogu lub w wybranej grupie katalogów.
  • Auto instalator WordPress - podajemy dane FTP/MySQL - a skrypt sam zainstaluje WordPressy w określonych lokalizacjach

Kategorie-WP-%E2%80%B9-AddPress-%E2%80%93-Zarz%C4%85dzaj-2.png

Kategorie-WP-%E2%80%B9-AddPress-%E2%80%93-Zarz%C4%85dzaj-Seokatalog-Sinooke-WordPress-WordKatalog-w-jednym-miejscu-%E2%80%93-WordPress-Plugin-%E2%80%94-WordPress.png

GetSimpleCMS

• Obsługa GetsimpleCMS - dodawanie wpisów za pomocą autorskiego API.

Seokatalog

• Dodawanie wpisów do seokatalogów - połączenie przez CURL, dzięki czemu wtyczka nie ingeruje w skrypt katalogu - jest bezpieczna.
  • Mozliwość moderacji wpisów w Seokatalogach - z poza wtyczki.
  • Opcja usuwania z dodanych katalogów wpisu zawierającego konkretny adres url - podajemy adres url - skrypt sam wyszukuje wpisy i je usuwa.

Sinooke

• Dodawanie wpisów do sinooke - połączenie przez CURL, dzięki czemu wtyczka nie ingeruje w skrypt katalogu - jest bezpieczna.
  • Mozliwość moderacji wpisów w Sinooke - z poza wtyczki.

Na jutro tj. 09.04.2013 dodam obsługę widgetów, miniSWL oraz robota. Dzisiaj już niestety nie zdążyłem z dodaniem tego do aktualizacji.

Aktualizacja jest na tyle obszerna, że niestety ale wymaga przebudowania struktury bazy danych oraz komend crona.

Są 3 drogi:

a) instalacja wtyczki na nowo i przeniesienie dodanych blogów

B) mogę pomóc w przenoszeniu

c) np. odczekanie aż obecna kolejka wpisów w WordPressel dobiegnie do końca -> po zakończeniu przeniesienie na nową wersję.

W związku z czym nie będzie informacji o aktualizacji w panelu, gdyż najnowszą wersję wszyscy otrzymają drogą emailową. Może jest to małe utrudnienie, jednak warte, gdyż wiele nowych funkcji, wiele wyeliminowanych błędów itd. Staram się za każdym razem ulepszać wtyczkę i dążyć ku ideałowi :) W planach jest naprawdę wiele funkcji i z pewnością będzie - jest to jedyny taki soft na rynku. Ilość pomysłów jest ogromna i systematycznie będą wdrażane.

Niebawem też:

Joomla

Drupal

Snews

+ autoinstalator GetsimpleCMS

+ losowe szablony WordPress

+ losowe szablony GetSimpleCMS

W związku z tym, że na jutro przewidziałem dodanie tych 3 rzeczy cena wzrośnie od dnia 10.04.13 i wynosić będzie już na stałe 300zł netto/369zł brutto. Póki co do jutra jeszcze obowiązuje stara cena 179zł.

Oczywiście upgrade jest bezpłatny.

W razie pytań/problemów - biuro@resweb.pl

Resweb - z tego co pamiętam nigdy nie byłem na twojej liście mailingowej i nie życzę sobie, abyś przesyłał mi swoje informacje. Pamiętam natomiast, że miałeś mi zrobić wtyczkę do WP, której nie zrobiłeś. To, że obiecałeś że ją zrobisz i nie zrobiłeś to już pominę.

Nasza wymiana emaili wtedy nie upoważnia ciebie, abyś wysyłał mi swoje info a aktualizacjach,

Ładowanie strony w 2 sekundy, polecam: Lh.pl . Test

Hm Zbigniew - jeśli nie chcesz nie musisz korzystac z najnowszej wersji - możesz używać softu starszych wersji, nikt tego nie broni. Tylko pamiętaj, że to najnowsze wersje są rozwijane.

Zresztą robię to dla was, nie dla siebie - chce by wszystko było w jednym miejscu. Szkoda, że niektórym się wydaje, że tyle mojej pracy jest bezsensu. Jednak tak czy siak mam zamiar jeszcze bardziej rozwijać wtyczkę.

Ptaq - napisz mi proszę na biuro@resweb.pl emaila z url, login, hasło do wp to zerknę. Być może połączenie z moim serwerem z Twojego jest zablokowane - sprawdzę i coś poradzimy.

Mail poszedł, daj znać jak rzucisz okiem - bo ciekaw jestem przetestowania najnowszej wersji... bo moja gdzieś na hm... 3.1 utknęła.

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

Moim zdaniem połączenie 2 wtyczek w jedna jest dobrym pomysłem, ogólnie widzę że wszytko idzie w dobrym kierunku, tut tuk zęby nie zapeszyć :D

PDF przydało by się rozbudować o nowe funkcje, można oczywiście samemu grzebać ale z PDF szybsze, a czas to pieniądz. Bo ja nie ukrywam tylko teraz mam zamiar zainstalować ją po raz pierwszy.

Ja tez nie liczylem ze to sie rozwinie i to do takich rozmiarow ze bedzie obslugiwalo curla dodajac do wp ;) Takze trzymam kciuki i oby tak dalej ;) Co do samego PDFa - sadze ze lepiej/latwiej/szybciej/taniej jest nagrywac screencasty. Dodatkowo taki film wplywa dobrze na sprzedaz bo widac jak soft dziala i czy dziala (film gdzie dodania sa rowne 0 tego raczej nie robi - wiec przygotuj porzadne demo).

search_auditor_500x80_bf.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności