Skocz do zawartości

Wtyczka do WP - Wordpressel płatne precle WP

resweb

Rekomendowane odpowiedzi

Inne formy płatności? Premium SMS - lista kodów, paypal... To w sumie chyba podstawy. Nie odpalałem jeszcze wtyczki, więc pytanie może być głupie :), ale czy można udostępniać dodawanie wpisów za darmo?

Whitepress - Liczy się tylko content marketing

Biznes-Host - serwery które polecam

• Odpowiedzi 846
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Kolejna aktualizacja z dodatkowymi funkcjonalnościami jest przewidziana na jutro, to jest 1.02.2013.

Co w aktualizacji?

1. Generowanie wybranych, dodanych już wpisów do pliku .txt

2. Limit na tekst. Np. 1 tekst zostaje rozlosowany tylko do 25 blogów. Kolejny tekst do kolejnych 25 itd.

3. Dodawanie/Usuwanie blogów i grup.

4. Dodatkowe pola dla tekstów - integracja z punktem 2. powyżej.

5. Edytor WYSIWIG

6. Edycja dodanych już wpisów do blogów.

7. Sprawdzanie dodawanego blogu, przed dodaniem, pod kątem XML-RPC (poprawność działania)

8. Lista wygenerowanych kodów - aktywnych

9. Możliwość ustawienia własnej treści w kokpicie użytkownika.

10. Opcja pokazywania użytkownikom listy blogów TAK/NIE. Jeśli NIE, lista będzie dopiero dostępna z raportem po dodaniu wpisów.

11. Jeden przycisk do zapisywania zmian w panelu administratora podczas konfiguracji.

Od jutra również przypominam cena wtyczki się zmienia z 99zł na 199zł.

W ciągu najbliższych dni, również pojawi się płatny moduł/dodatek do wtyczki WordPressel. Moduł będzie nosił nazwę TXTWordPressel.

Co to jest TXTWordPressel?

Jest to specjalny dodatek do wtyczki WordPressel, dzięki któremu po podłączeniu go przez administratora danej listy blogów, używającego oczywiście wtyczki WordPressel, użytkownik chcący dodać wpis do blogów będzie mógł to zrobić, bez konieczności pisania własnego tekstu itd. - teksty będą kupowane na platformie TXTWordPressel, następnie wysyłane przez API wtyczki i TXTWordPressel do panelu, z którego użytkownik złożył zamówienie. Taki wpis trafi automatycznie do kolejki dodawanych wpisów do podpiętych w danym panelu blogów.

Moduł będzie wymagał od właściciela, który zakupi moduł, aby ten założył konto na platformie TXTWordPressel oraz wcześniej doładował swoje konto, tak by użytkownicy jego panelu z wtyczką WordPressel mogli zlecać teksty. W ten sposób po wykupieniu tekstu przez użytkownika z konta administratora danej listy precli zostanie odjęta kwota zakupu takiego tekstu, a w panelu WordPressel z konta danego użytkownika zostanie zdjęta równowartość punktów, którymi wcześniej doładowuje on swoje konto.

Jaka jest zaleta takiego systemu?

Użytkownik chcący dodać tekst nie traci tekstu na szukanie copywritera, czy też nie traci czasu na pisanie tekstu.

Administrator listy ma pewność, że teksty są poprawne, unikalne i spełniają wymagania jego listy co do ilości tekstów, linków, obrazka itd.

Ile to będzie kosztowało?

Po stronie użytkownika chcącego dokonać dodania wpisu wraz z gotowym tekstem - cena takiego tekstu będzie zależna od długości. Cennik dokładny nie jest jeszcze znany, ale kwota będzie oscylować pomiędzy 8 a 12zł brutto (tekst wynikowy długości 1500 znaków) za tekst + opłata pobierana przez administratora listy za dodanie wpisu, np. 30zł za dodanie do 100 blogów. Więc całkowity koszt w takim przypadku wyniósł by około 38 - 42zł brutto.

Po stronie administratora jedynym kosztem jest zakup dodatkowego modułu. Opłata jednorazowa w wysokości około 30zł.

64504326.png

1. Zlecenie tekstu przez użytkownika

a) pobranie punktów z konta Wordpressel

B) wysłanie informacji do TXTWordPressel

c) pobranie odpowiedniej kwoty z konta administratora listy blogów

2. Wykonanie tekstów, obróbka (dodanie linków, tytułu, tagów) i ich wysłanie do Wordpressel

3. Rozlosowanie tekstów i wysłanie bez wcześniejszej moderacji do dodanych blogów.

Prowizja partnerska dla administratora, który wdroży TXTWordPressel - 7-10%.

Inne wykorzystanie wtyczki i modułu

Chcąc zbudować własne zaplecze na Wordpressie, nie musisz zapłeniać blogów treściami, itd. system zrobi to za Ciebie.

Przykład

Chce zbudować zaplecze 100 blogów po 10 tekstów na każdym. Dodaje blogi do wtyczki. Wykupuję 10 (lub więcej) tekstów w Wordpressel, ale uprzednio zakładając konto w TXTWordPressel. TXTWordPressel wysyła gotowe teksty, a system (według twojej konfiguracji danego projektu) automatycznie zapełnia blogi treścią. Tym sposobem posiadasz zaplecze 100 blogów, 10 tekstów na każdym z nich (lub więcej)

(...)

Moduł będzie wymagał od właściciela, który zakupi moduł, aby ten założył konto na platformie TXTWordPressel oraz wcześniej doładował swoje konto, tak by użytkownicy jego panelu z wtyczką WordPressel mogli zlecać teksty.

(...)

Po stronie administratora jedynym kosztem jest zakup dodatkowego modułu. Opłata jednorazowa w wysokości około 30zł.

(...)

To znaczy nic nie będzie kosztowało, ale mam kredytować twój system?

Inne formy płatności są niezbędne - lista kodów - choćby po to, żeby można było je sprzedawać na seotxt, albo rozdawać tutaj. Poza tym, osoby fizyczne nie mogą prowadzić sprzedaży w inny sposób, jak tylko "zamieniając" usługę za kod sms - np. DotPay

pyzdera - źle zrozumiałeś.

Doładowujesz konto, powiedzmy kwotą 200zł. W swoim panelu ustalasz koszt dodania wpisu z tekstem, w skład, którego wchodzi cena tekstu w TXTWordPressel + cena za dodanie wpisu u Ciebie. Dla przykładu, jeśli koszt tekstu będzie wynosił 10zł, a dodanie wpisu do Twoich blogów 30zł, to użytkownik zapłaci Tobie 40zł, a z Twojego konta w TXTWordPressel pobrane zostanie 10zł.

Dodatkowo otrzymasz prowizję w wysokości 7-10% od takiego tekstu, czyli 0.70 - 1.00 zł., które potem będziesz mógł wypłacić lub przeznaczyć na kolejne doładowanie konta.

Co do kodów - jest funkcja kodu - dodajesz go w panelu i określasz jego wartość.

Stosując ten moduł, będziesz również mógł dodać własne teksty, a użytkownik będzie mógł wybrać gotowy wpis z dodanych przez Ciebie (admina) tekstów.

No właśnie chyba jednak dobrze rozumiem - kupuje wtyczkę za 30zł i to jest jedyny koszt, a później wpłacam na twoje konto 200zł żebym mógł sprzedawać możliwość publikacji na moich blogach. Jeśli w ciągu miesiąca użytkownicy kopia teksty za 100zł to druga stówka przeleży tam odłogiem :) a ze będzie na twoim koncie, to to jest kredyt ;)

Absolutnie mi nie leży taki patent...

Ja bym to widział tak - Klient trafia do ciebie i kupuje u ciebie publikację + teksty, płaci tobie, a ty rozliczasz się ze mną i już... Ja moderuje swoje blogi, jak przyjmę tekst to uznajemy że dokonaliśmy transakcji

A tak to ja płace tobie, klient płaci mnie i tobie, a ty jeszcze mi płacisz prowizję...

Mi klient nie płaci - to z Twojego konta ja pobieram pieniądze.

Ale jak już chyba wspomniałem TXTWordPressel to pomysł. A jak wiadomo nie odrazu musi być doskonały. Z chęcią poznam opinię i propozycję innych zainteresowanych takim systemem. W końcu to dla was i dla użytkowników głównie. Główna idea jest taka, by użytkownik nie tracił czasu na pisanie, zlecanie, szukanie kogoś do napisania tekstu, a otrzymywał od administratora precli gotowy produkt w 100%.

Taka prowizja wydawała mi się dobrą motywacją dla wprowadzenia przez admina tej opcji. Być może macie lepsze pomysły - z chęcią wysłucham.

Pyzdera - proponujesz, by to u mnie użytkownik dokonywał płatności - za dodanie do Twojej listy i za tekst ? Czyli powiedzmy przykładowe 40zł płaci u mnie, a do Ciebie ja wysyłam gotowy produkt, który jeśli zostanie zaakceptowany - na Twoje konto trafia określona stawka, w tym przypadku 30zł + prowizja? czyli 31zł?

Jeśli o to chodzi, to też jest to jakiś pomysł, może nawet lepszy.

Modul raczej zbedny. Jezeli ktos zleci dodanie artykulow do blogow + napisanie artykulow, co za problem zlecic to na serwisie typu seotxt, zaufanemu copywriterowi lub nawet copywriterowi na etacie? Poza tym automatyczne dodanie do blogow to blad, poniewaz chyba kazdy woli osobiscie sprawdzic teksty przed publikacja? W takiej sytuacji nawet nie mielibysmy kontroli nad tym co znajduje sie na naszych blogach.

Ciezko mi wymyslic zalete tego systemu poza minimalna oszczednoscia czasu. Jezeli grupa blogow ma byc wartosciowa to i tak trzeba wszystko sprawdzic i poswiecic na to kilka minut.

Nie zapomnijmy też o opcji, w której ja bym nie pośredniczył - czyli Ty sam w swoim Wordpressel dodajesz teksty napisane przez siebie i użytkownik kupuje je bezpośrednio u Ciebie.

Sęk w tym, że TXTWordPressel, korzystając z API seotxt teksty zamawiał by właśnie tam. Problem jest taki, że w seotxt są strasznie długie terminy oczekiwania.

A co do copywritera na etacie. Nie wydaje mi się, żeby każdy właściciel takiej listy był w stanie zatrudniać takiego copwyritera. Taki system ułatwił by sprawę, bo admin nie martwił by się o teksty, o spełnienie wymagań w jego preclach.

W takim razie po co masz pośredniczyć pomiędzy właścicielem precli a seotxt?

Moje skromne przemyślenia na temat pozycjonowania próbuję przedstawiać na blogu -> https://blog.karlosky.pl
Osoby zainteresowane współpracą w zakresie SEO zapraszam na stronę www.topmaker.pl oraz https://pozycjonowanie-bialystok.pl

Wyobraź sobie, jak powiedzmy 20 osób podpina się pod seotxt, zleca teksty jaki termin wykonania wtedy dostaniesz? W ten sposób, kiedy zamówienia będą szły od jednej osoby, a współpraca z seotxt zaowocuje lepszą stawką od seotxt - będą oni mogli przy większej ilości zleceń (więdząc, że wszystkie zamówienia pochodzą z jednego źródła) przyśpieszyć. Pozatym w ten sposób seotxt może zaoferować lepszą stawkę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności