Skocz do zawartości

Wtyczka do WP - Wordpressel płatne precle WP

resweb

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 846
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Wgrałem aktualizację 5.95

- Usuwanie wpisów w katalogach sinooke.

- limit dodań do grupy tak, żeby wpis wylądował np na 80% blogów/katalogów.

- dodawanie prefiksów do bazy danych w instalatorze wordpress

Można zaktualizować. Należy jednak wyłączyć wtyczkę, a następnie ją włączyć (aby tabele bazy się zaktualizowały).

Ponadto, dla osób, które korzystają z sinooke - należy dodać nowe zadanie crona:

../wp-content/plugins/ADDPRESS/cron/sinooke_usuwanie.php

- co 1 minutę.

Jestem w trakcie aktualizacji strony www.resweb.pl - także zapraszam do zapoznania się. Niebawem umieszczę tam instrukcję, jak i filmy instruktażowe.

Kilka screenów z aktualnego AddPress

Do%C5%82aduj-konto-%E2%80%B9-AddPress-Wtyczka-WordPress-%E2%80%94-WordPress-909x350.png

Instalacja-WP-%E2%80%B9-AddPress-Wtyczka-WordPress-%E2%80%94-WordPress1-912x350.png

Tak próbuję ogranąć te 50 stron i kilka wątków...

"gdzie jest nasz panel z wtyczką WordPressel/AddPress." - to WordPressel zaistniał teraz pod nowa nazwą AddPress?

Gdzie jest strona projektu i historia zmian bo śledzenie na forum to katorga - nie ma strony www projektu? z wypisanymi wszystkim funkcjami, tylko trzeba wertować 50 stron??

InternetSpeedTest.pl - speed test ookla, orange, upc, t-mobile, vectra | directX.pl - directx 9, 10, 11, 12 | kodex.pl

Tak, jakiś czas temu obie te wtyczki zostały połączone - by wszystko było w jednym miejscu.

Strona jest www.resweb.pl - w trakcie dodawania FAQ, instrukcji oraz filmów.

dzieki za info,

to może faq nie pisz na początek bo za dużo czasu pójdzie a liste funkcji obecnych wypunktuj i poniżej liste zmian prowadź aktualną - tak jak to ma miejsce przy poważnych projektach. PS tworząc FAQ zbieraj pytania i odp. z forum - będzie łatwiej, i np. zdaję takie pytanie do FAQ

- czy może instalować standardowe WordPressy? np. podaje mu domenę i naciskam Enter ;) (byłoby pięknie, bo stawiać wszytko ręczenie i podpinać to lipa)

- jak wygląda sprawa z DirPressami i WP-Katami? tz. czy one są w ogóle potrzebne teraz i stwarzają jakieś problemy... bo jak jest taki super panel to poco nam inne wtyczki?

- a jak nie chce korzystać z usług firmy seoTXT i innych, a umożliwić dodawanie wpisów wraz z textami przesłanymi przez usera?

InternetSpeedTest.pl - speed test ookla, orange, upc, t-mobile, vectra | directX.pl - directx 9, 10, 11, 12 | kodex.pl

odpowiadam na pytania zatem:

- czy może instalować standardowe WordPressy? np. podaje mu domenę i naciskam Enter ;) (byłoby pięknie, bo stawiać wszytko ręczenie i podpinać to lipa)

Jest autoinstalator WordPress - wyżej 2 posty screen przedstawia. Potrzeba podać takie dane jak:

ftp_serwer - Adres FTP serwera np. ftp.domena.pl

ftp_user - Użytkownik FTP np. addpress

ftp_pass - Hasło FTP np. d#5f%&^@fdf

ftp_katalog - Ścieżka na serwerze do folderu np. domains/user/domena.pl/subdomena

baza - Adres serwera bazy np. localhost

user - Użytkownik bazy danych np. addpress_ad

nazwa - Nazwa bazy danych np. addpress_ad

haslo - Hasło bazy danych np. d#5f%&^@fdf

login_wp - Login dla Administratora WordPressa np. admin

pass_wp - Hasło dla Administratora WordPressa np. admin

tytul_wp - Tytuł dla instalowanego WordPressa np. Moja strona

url - Adres url instalowanego bloga np. https://www.subdomena.domena.pl bez / na końcu

Po czym taka instalacja trafia do kolejki i wciągu paru minut WordPress jest gotowy - my otrzymujemy adres, login i hasło do admina. I możemy go odrazu dodać do wtyczki.

Jest też opcja np. automatycznego dodania kategorii do pojedyńczych WordPress jak i całych grup - 1 kliknięciem, bez odwiedzania każdego WordPressa z osobna. :)

- jak wygląda sprawa z DirPressami i WP-Katami? tz. czy one są w ogóle potrzebne teraz i stwarzają jakieś problemy... bo jak jest taki super panel to poco nam inne wtyczki?

DirPress - jego obsługa w tej wtyczce będzie niebawem. Co do WPKAT jeśli zainteresowanie będzie, to również i ten skrypt mogę dodać bez problemu.

- a jak nie chce korzystać z usług firmy seoTXT i innych, a umożliwić dodawanie wpisów wraz z textami przesłanymi przez usera?

Obecnie funkcja seoTXT została wyłączona z uwagi na małe zainteresowanie. Ale jak będzie potrzeba, tzn. kilka chętnych osób, to mogę dodać tą opcję.

Obecnie teksty powinien przygotować sam autor, tj. użytkownik. A ich ilośc, długość itd. ustala administrator - w konfiguracji.

ok, to panel do dodawania postów jest

a przydała by się funkcjonalność obsługi pluginów/themes/aktulalizacji już samych np. WP bo tej funkcjonalności jeszcze szukam

Też jest to w planach, ale narazie nie chcę podawać konkretnej daty. Myślę, że instalacje/usuwanie pluginów jak i themów mógłbym dodać pod koniec przyszłego tygodnia, ewentualnie po 15 września.

Zarządzanie pluginami i templatkami WordPress miałem w planach, ale zawsze było coś ważniejszego :) Więc dodać taką opcję też mogę, ale wiadomo, jak więcej osób wyrazi zainteresowanie :)

Po co ? Do tego można używać darmowego infiniteWP, addpress niech raczej będzie dopracowany w podstawowej kwestii jaką jest zarządzenie grupą precli/katalagów

Remember to brush your teeth !
tworzenie stron w rozsądnej cenie oraz biuro rachunkowe poznań.

Nie masz jak dojechać? Wynajmij limuzynę w Poznaniu.

Dodanie opcji włączania czy wyłączania plutonów oraz podobnie templatek nie jest czym skomplikowanym i taka opcje mogę dodać :-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności