Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

ear, zarejestrowałam się z Twojego ref linka :)

Dzięki, wobec tego jako osoba #5 masz 1 tekst >1000 zzs gratis, podeślij mi na PW jakiś temat, to w wolnej chwili coś naskrobię ;)

Co do Giełdy Tekstów - jedyne, czego się obawiam, to prowizji 50% przy wypłacie środków :)

Nie mamy jeszcze ustalonej wysokości prowizji. Na chwilę obecną mogę powiedzieć że na pewno jej wysokość będzie zależna od kilku czynników a tym samym nie będzie to stała wartość dla każdego artykułu.

Ale zobaczymy :)

Z tego co widzę, trzeba się szarpnąć na minimum 100 000 znaków, żeby dogonić czołówkę. (Jestem na 3 miejscu). Trochę bez sensu jest kryterium "kto doda najwięcej znaków" - ciekawe, kto później kupi te teksty po 10k zzs...

Z jednej strony chęć wygrania konkursu motywuje mnie do pisania takich "długaśnych" tekstów (skoro inni tak grają, to czemu nie ja), z drugiej - to totalnie bez sensu.

Gdyby szło o ilość dodanych artykułów (które w rzeczywistości jest trudniej pisać, jeśli chce się 3 razy powtórzyć nieodmienioną przez przypadki frazę w 1500 zzs), gra byłaby warta świeczki, a tak - odpuszczam sobie :) Trudno.

Edit: Giełda chyba ma własnego copywritera, który po przeczytaniu moich tekstów o fotografii napisał własny, w tej samej tematyce (poznaję po zajawce, w jakim kierunku zmierza w swoim tekście). I jako moderator "gwiazdkuje" swoje teksty. W zasadzie - czemu nie...

Edytowane przez ear

Z tego co widzę, trzeba się szarpnąć na minimum 100 000 znaków, żeby dogonić czołówkę. (Jestem na 3 miejscu). Trochę bez sensu jest kryterium "kto doda najwięcej znaków" - ciekawe, kto później kupi te teksty po 10k zzs...

Z jednej strony chęć wygrania konkursu motywuje mnie do pisania takich "długaśnych" tekstów (skoro inni tak grają, to czemu nie ja), z drugiej - to totalnie bez sensu.

zgadzamy się, dlatego od przyszłego tygodnia zmienią się zasady konkursu

Gdyby szło o ilość dodanych artykułów (które w rzeczywistości jest trudniej pisać, jeśli chce się 3 razy powtórzyć nieodmienioną przez przypadki frazę w 1500 zzs), gra byłaby warta świeczki, a tak - odpuszczam sobie Trudno.

nowe zasady, zgodnie z którymi o wygranej będzie decydować ilość dodanych artykułów a nie ich długość zaczną obowiązywać od poniedziałku 18'to lutego o czym przez weekend poinformujemy wszystkich uczestników

Edit: Giełda chyba ma własnego copywritera, który po przeczytaniu moich tekstów o fotografii napisał własny, w tej samej tematyce (poznaję po zajawce, w jakim kierunku zmierza w swoim tekście). I jako moderator "gwiazdkuje" swoje teksty. W zasadzie - czemu nie...

Nie mamy własnego copywritera sprzedającego teksty na giełdzie, jak również nigdy nie będziemy wykorzystywali dodanych artykułów do pisania własnych (chyba że zostaną zakupione) - proszę o informację o których tekstach Pan mówi - wszystkie podejrzenia nadużyć prosimy zgłaszać za pomocą formularza kontaktowego.

Moderator nie ma możliwości oceny tekstów - tylko klienci po zakupie mogą to zrobić, a średnia ocena Autora pojawia się obok każdego tekstu w wyszukiwarce.

Edytowane przez GieldaTekstow.pl
  • Like 1

bok@gieldatekstow.pl | facebook.com/Gieldatekstow.pl

W okolicy siebie jest 5 tekstów o fotografie ślubnym. Sam napisałem jeden, ale nie wiem jak po jednym zdaniu możesz stwierdzić, że ktoś ,,pożyczył,, Twój tekst. Nie sprawdzałem, ale pewnie o kredytach itp też zapewne są na ten sam temat lub bardzo podobnie się zaczynające. Z kolei to, że są wszystkie obok siebie to ,,wina,, tego, że moderatorzy sprawdzali w w podobnym czasie. Zatem będę śledził ten wątek z tego powodu.

Odnośnie zmiany od nowego tygodnia jestem na tak, ale teraz też nie odkładam broni choć na razie w drugim szeregu się czaję. :)

Edytowane przez marcish

Brakuje kategorii praca. Brakuje favicon (łyso wygląda w zakładce).

Edytowane przez PageSEO

logo-sklepu-siteseo-sklep.png
Inwestycja w pozycjonowanie otwiera drogę do wielu nowych klientów – sklep.siteseo.pl « Sklep SEO.
Fora, zaplecza i NAPy - seospot.pl « Linkowanie

Przespałem się z tematem i trochę zmieniłem zdanie. Oczywiście pisanie kolosów na mało popularną tematykę może być podyktowane tylko chęcią rywalizacji o nagrodę, ale nie mi oceniać intencje tego autora. Pewnie liczy się z tym, że mogą one nie sprzedać się zbyt szybko lub nawet wcale. Z drugiej strony nie ma przecież jakiegoś odgórnego nakazu, aby wrzucać teksty pod SEO choć wiadomo, że one najszybciej mają szansę się sprzedać.

Sprawa tekstu o fotografie ślubnym zaczynam mieć pewność, że chodzi o mój tekst bo z tych pięciu mój posiada gwiazdki, co jest wynikiem sprzedaży tekstów a nie powiązań z serwisem jak zostało tu za insynuowane. Moja rada dla Ciebie Autorze tej tezy pisz sprzedawaj, a nie szukaj winnych dookoła, że toś pisze za długie tekst lub na podobny temat w końcu 100 000 znaków dla dobrego to około 2 dni pisania precli zakładając, że napisze ich 50 w ciągu dnia.

Jeśli dalej wietrzysz spiski to podpowiem Ci, że w na Giełdzie pisze też osoba z miasta właścicieli serwisu ba nawet wywiad przeprowadziła z właścicielami na swoim blogu. Oczywiście należy potraktować jako żart to co napisałem, a nie sugestię :) po prostu czytam Jego bloga, a zwłaszcza w początkach mojego pisania chłonąłem Jego rady za które serdecznie dziękuję z tego miejsca.

Proponuję, aby dla uczestników konkursu zakazać korzystanie z wyszukiwarki dla kupujących na czas konkursu, ponieważ i tak my piszący raczej nie kupujemy tekstów. Choć mi się zdarzyło i zamierzam w przyszłości również i w serwisie kupić na potrzeby własnego bloga ( jak w przysłowiu szewc bez butów chodzi,,). Wyszukiwarka służy do tropienia co i kto napisał, a tym samym wietrzenia spisków.

Miała być zdrowa rywalizacja oraz motywacja do wrzucania większej ilości tekstów, aby zachęcić Klientów , a zamiast tego pojawiają się insynuacje i wzajemne oskarżenia.

Edytowane przez marcish

Ok niech będzie, że jest wszystko w porządku choć na mój gust oskarżyłeś o nieuczciwość GT i jak jednego copywriterów być może właśnie mnie jako jedną z osób, która napisała na ten temat. To wszystko na podstawie jednego zdania, które widzimy wszyscy w porządku Twoje prawo... Dlatego jak pisałem w poście wcześniej na czas takich konkursów piszący powinni mieć ograniczony dostęp do wyszukiwarki, to wyeliminuje wszelkie insynuacje i pretensje, że ktoś napisał za długi tekst lub w tej samej tematyce. Rozumiem każdy chce wygrać, ale nie za wszelką cenę.

Zatem życzę wszystkim zarówno wysokich zysków ze sprzedaży i powodzenia w konkursie. W końcu konkurencja w pozytywnym tego słowa znaczeniu mobilizuje.

Edytowane przez marcish

Serwis wydaje się być lepszy od TM, ale chociaż TM można wiele zarzucić, to on przynajmniej jasno stawia swoim użytkownikom sprawę wszelkich opłat i prowizji.

Wy trzymacie ich póki co w niewiedzy co do tego, ile tej prowizji będą musieli zapłacić, a to już jest co najmniej nieprofesjonalne - żeby nie użyć sformułowania o nieuczciwości wobec autorów tekstów.

W jaki sposób zamierzacie ten problem naprawić (i czy w ogóle)?

Konto współdzielone. Kup teksty przez GT i z fakturą VAT.

Potrzebujesz tekstów? Pisz na PW albo zajrzyj, a na pewno coś wymyślimy ;)

Pozytywne opinie zachęciły mnie, więc zarejestrowałem się w serwisie z Twojego refa @ear :P

Kupiłem na próbę dwa artykuły i muszę przyznać, że jestem zadowolony zarówno jakościowo jak i cenowo.

Brakuje mi tylko funkcji powiadomienia konkretnego autora o kolejnym zapotrzebowaniu.

Widzę, że można zgłosić ogólne zapotrzebowanie na artykuł ale jeśli np kupiłem teraz konkretny artykuł, forma, styl pisania i cena mi odpowiada, to chciałbym poprosić tego konkretnego pisarza o kolejne teksty. Przemyślcie jak można byłoby to zorganizować, tak żeby wszyscy byli zadowoleni.