Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Sindrus, chodzi o zlecenie o nieruchomościach?

Bo mam podobny problem. Termin realizacji minął, teksty są dodane, ale opóźnienie wynika z braku moderacji tekstów.

EDIT: I pytanie do administracji - czy można zaakceptować całe zlecenie bez konieczności akceptowania każdego tekstu po kolei? Przy większej ilości tekstów jest to dość czasochłonne, a jeśli autor jest zaufany, to nie ma potrzeby czytania każdego tekstu.

Edytowane przez bunitas

Ostatnio piszę o finansach na obcasach.

Nie wiem czy wiecie, ale niezależenie od tego, czy jesteśmy czynnymi płatnikami podatku Vat czy też nie ostateczna kwota będzie pomniejszona o wartość VAT (czyli tak jak w textmarket). Właśnie się o tym przekonałem na własnym przykładzie po zleceniu pierwszej wypłaty...

Edytowane przez mks22

Owszem, tu też się płaci VAT, co pewnie będzie jedną z przyczyn, dla których wielu copywriterów będzie wolało pracować na własny rachunek - tak jak teraz z tego powodu uciekają z TM.

Konto współdzielone. Kup teksty przez GT i z fakturą VAT.

Potrzebujesz tekstów? Pisz na PW albo zajrzyj, a na pewno coś wymyślimy ;)

Artykuły są oceniane przed moderatora i to on decyduje czy jest A albo P? Kupiłem A i taka lipa że zgłosiłem reklamację. Czy mogę wystawić ocenę artykułu który zgłosiłem do reklamacji?

Nie wiem czy wiecie, ale niezależenie od tego, czy jesteśmy czynnymi płatnikami podatku Vat czy też nie ostateczna kwota będzie pomniejszona o wartość VAT (czyli tak jak w textmarket). Właśnie się o tym przekonałem na własnym przykładzie po zleceniu pierwszej wypłaty...

a regulamin czytałeś? niby jakim prawem masz dostać o 23% więcej niże ktoś kto prowadzi działalność?

5.30. Autor nie będący zarejestrowanym podatnikiem VAT może wystawić na rzecz Portalu rachunek na kwotę netto, pomniejszoną o podatek dochodowy od osób fizycznych z 14 dniowym terminem płatności lub może skorzystać z opcji automatycznego generowania rachunku, który w momencie realizacji wypłaty zostanie przesłany na adres e-mail Autora. Oznacza to że od zgłoszonej kwoty do wypłaty zostanie odjęty podatek VAT oraz podatek dochodowy.

Pomóż mojej córce - 1% z podatku dla Oli. Wypełniając PIT wpisz w rubryki:

KRS: 0000050135 CEL SZCZEGÓŁOWY: BORI Ola na Fecebooku

I pytanie do administracji - czy można zaakceptować całe zlecenie bez konieczności akceptowania każdego tekstu po kolei? Przy większej ilości tekstów jest to dość czasochłonne, a jeśli autor jest zaufany, to nie ma potrzeby czytania każdego tekstu.

dziękujemy za sugestię, dodamy taką możliwosć

Artykuły są oceniane przed moderatora i to on decyduje czy jest A albo P?

Autor sam ustala przeznaczenie (jakość) swojego tekstu

Czy mogę wystawić ocenę artykułu który zgłosiłem do reklamacji?

tak, do czasu zgłoszenia(uznania) reklamacji kupujący może ocenić zakupiony tekst. Jednak o tym czy ta ocena zostanie uwzględniona w ogólnym rankingu decyduje moderator po zapoznaniu się z uzasadnieniem reklamacji

Skąd status "minął czas realizacji", skoro zlecenie zostało oddane przed terminem?

zmieniliśmy nazwę statusu dla zlecenia zakończonego, jednak jeszcze przed weryfikacją moderatora na "artykuły w zleceniu oczekują na weryfikację moderatora". Poprzednia była myląca.

Edytowane przez GieldaTekstow.pl

bok@gieldatekstow.pl | facebook.com/Gieldatekstow.pl

Nie przewidujecie wprowadzenia możliwości rezygnacji ze zlecenia bez utraty całej sumy gwarancyjnej? Oczywiście w jakimś sensownym czasie, mierzonym np. procentowo od przewidywanego czasu realizacji zlecenia, żeby nie było sytuacji, że ktoś się wycofuje 30 minut przed terminem i zachowuje całą sumę gwarancyjną dla siebie.

Przykładowo rezygnacja podczas pierwszych 2 godzin od podjęcia zlecenia nie będzie skutkowała niczym negatywnym - zlecenie wróci do puli, a autor otrzyma zwrot gwarancji. Zaś z każdą kolejną godziną (lub inną jednostką czasową), autor nadal otrzyma zwrot gwarancji, ale już w mniejszej kwocie (np. 45%/40%/35%). Zawsze mogą się komuś zdarzyć losowe sytuacje, w wyniku których nie będzie w stanie wykonać zadania, do którego się zgłosił.

Albo ewentualnie jakaś możliwość poproszenia zlecającego o wydłużenie terminu wykonania, aby mógł go zmienić z poziomu swojego konta.

Konto współdzielone. Kup teksty przez GT i z fakturą VAT.

Potrzebujesz tekstów? Pisz na PW albo zajrzyj, a na pewno coś wymyślimy ;)