Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Ja miałam status, dostałam propozycję wykonania tego zlecenia, jednak przez odrzucenie tekstu ostatnio status mi przepadł. a chciałabym chociaż napisać do tego zleceniodawcy żenie mogę mu wykonać zlecenia.

status SA został odblokowany na Twoim koncie :)

Mam pytanie odnośnie PITu za 2013. Nie wypłacałam w tym roku żadnych pieniędzy i nie wypełniałam informacji potrzebnych do PITu, ale chciałam wypłacić to co miałam na koncie w tym miesiącu i dostałam wiadomość mailem, że GT prosi o wypełnienie informacji do PITu za 2013, do mementu wypełnienia wstrzymane zostaną płatności. Czy jeśli nie wypłacałam pieniędzy w 2013 roku mam wypełniać PIT? Przecież nie mam z czego się rozliczać, a GT nie odpowiedziała na maila, którego do nich wysłałam

jeśli nie wypłacałaś pieniędzy w roku 2013 nie musisz podawać żadnych danych, ale jeśli chcesz otrzymać pieniądze w roku 2014 dane do PIT są niezbędne bo będziesz musiała się z nich rozliczyć przed US w roku 2015, a do tego potrzebujesz PIT, którego nie będziemy mogli Ci wystawić jeżeli nie podasz wymaganych danych.

bok@gieldatekstow.pl | facebook.com/Gieldatekstow.pl

• 2 tygodnie później...

Może po prostu zostanie ponownie uruchomiony po to, żeby Ci użytkownicy, którzy nie zdążyli mogli sobie importować teksty. Chciałbym jednak, żebyś miał rację i serwis znowu powrócił :)

Pytanie za myljony monet. ;) Wpisujecie sobie GieldeTekstow do CV? Jeśli tak - co przedstawilibyście jako dowód? Umowy żadnej nie było. Rachunki?

Poza tym jak liczyć wtedy czas pracy? Od daty wystawienia pierwszego rachunku do daty wystawienia ostatniego? Bo w sumie nie ma żadnego dowodu na to, kiedy się udostępniło pierwszy tekst do sprzedaży...

Po co Ci jakiś dowód? Wpisujesz coś w tylu "Działalność na portalu Giełda Tekstów" podajesz datę rejestracji i datę zamknięcia serwisu.

Konto współdzielone. Kup teksty przez GT i z fakturą VAT.

Potrzebujesz tekstów? Pisz na PW albo zajrzyj, a na pewno coś wymyślimy ;)

Spokojnie. Ich działania były racjonalne i przemyślane. Przez niecałe 11 miesięcy praktycznie reklamowali za free swój serwis. Umiejetnie dotarli do zainteresowanych. Cel był jasny od poczatku. Zareklamować, zainteresować, podziałać, sprzedać. Tekst w stylu: " Powodem zamknięcia serwisu jest zakończenie działalności w Polsce" jest z jednej strony śmieszny, ale z drugiej ma sprawiać wrażenie, że za nazwą i działalnością serwisu stała znacząca firma B). Więc co jak co, ale od "takiej" firmy warto kupić jest "dochodowy" (bo takie firmy są tylko dochodowe) biznes. I na pewno jakiś równie poważny kontrahent już się trafił. Cierpliwości.

Wyżej ktoś wspominał, dlaczego GT teksty przyjmowała praktycznie jak leci (i czemu TM je odrzucał), poczytaj sobie o jakości artykułów, jakie można było tu znaleźć (literówki, błędy, lanie wody) :-)

Edytowane przez sindirus

Ja już widziałem jak moje arty lądowały tutaj po 2-3 zł, na TM czy GT, większość jak dalej kupuje taniej a sprzedaje drożej ;)

Nie zgodzę się iż GT była jedyną alternatywą, zależy kto co oczekuje, jeśli stałych tekstów w granicach 1zł-1000 znaków (o optymalnej co do ceny jakości), to jest znacznie więcej możliwości

(Napisz powiedzmy 200 artów na najbardziej popularne słowa kluczowy, tematykę itd oraz sprzedaj w paczce za 200 zł, to 4 dni roboty po 5 godzin dziennie)

Ta Giełda to było nic innego jak pośredniczenie w sprzedaży, zamiast nawiązaniu do stałej współpracy

Najlepszy Warsztat samochodowy Goleniów

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

Witam!

GieldaTekstow.pl ma nowego właściciela - Setugo.pl. To dla nas zaszczyt, że dotychczasowa administracja Giełdy postanowiła właśnie nam odsprzedać ten portal. Na początku chciałbym zaznaczyć bardzo wyraźnie: nie zamierzamy łączyć Giełdy z naszymi innymi przedsięwzięciami, Giełda będzie niezależna i dalej rozwijana tak jak zapoczątkowali to poprzedni właściciele.

Giełdę śledzimy od samego początku, nigdy nie traktując jej jako naszej bezpośredniej konkurencji, z racji nieco innego modelu naszych przedsięwzięć. Dlatego też uważamy, że możemy rozwijać ją bez większej ingerencji w dotychczasowy model, wspierając Giełdę kampaniami reklamowymi oraz zwiększając współpracę z najaktywniejszymi użytkownikami, tak aby Giełda nie była "pośrednikiem" tylko platformą dla pisarzy, na której mogą znaleźć szybko klientów na swoje usługi.

Giełda powinna w ciągu kilku godzin pojawić się ponownie on-line.

Jesteśmy już teraz otwarci na wszelkie uwagi.

pozdrawiam

Jan Kinal

Pytanie od koleżanki - czy jeśli ktoś miał status SA, wycofał wszystkie teksty (i automatycznie ten status stracił), to teraz musi od nowa czekać na jego uzyskanie (plus akceptację kilkudziesięciu/kilkuset tekstów ręcznie)?

Jeden z autorów umieścił na swoim blogu krótki wywiad, w którym można się dowiedzieć dodatkowych rzeczy o naszych planach względem Giełdy Tekstów: https://blog.copywrite.hpark.pl/2014/02/05/i-poczatek-nowej-gieldy-tekstow/