Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Czy jest szansa (po kilkunastu/kilkudziesięciu miesiącach "zajmiemy się tym niedługo"), że będzie w końcu możliwość wypłacenia dowolnej kwoty, zgodnej z regulaminem, zamiast całości środków dostępnych w danej chwili na koncie? Chcę przypomnieć, że taka opcja istniała od samego początku w serwisie, gdy był prowadzony przez poprzedniego właściciela i zniknęła z chwilą przejęcia projektu przez Setugo. Od tamtej pory co jakiś czas zadaję to pytanie i otrzymuję odpowiedź, że programista działa (względnie podobnie). Dlatego pytam: czy w ogóle programista się tym problemem zajął? Czy zmian nie dokonano, bo nie potrafi tego rozwiązać czy po prostu serwis będzie wymuszał każdorazową wypłatę całości środków, bo taka jest polityka Giełdy?

Konto współdzielone. Kup teksty przez GT i z fakturą VAT.

Potrzebujesz tekstów? Pisz na PW albo zajrzyj, a na pewno coś wymyślimy ;)

@sindirus, zmiana została wprowadzona w ostatnie wakacje i obowiązuje do odwołania. Jest to zgodne z regulaminem (pkt. 5.24.). Możemy wypłacić wynagrodzenie mniejsze niż 75 zł brutto, w przypadku, gdy copywriter lub zleceniodawca kończy swoje projekty w serwisie Giełda Tekstów. 

bok@gieldatekstow.pl | facebook.com/Gieldatekstow.pl

Nie zrozumiala mnie pani, a przecież zaznaczyłem wyrażnie, że chodzi o dowolną kwotę zgodną z regulaminem. Czyli o dowolną kwotę powyżej 75zł.

Żeby to jaśniej zobrazować: mam na koncie zarobione 432zł. Chcę wypłacić JEDYNIE 400zł, a zachować w serwisie 32zł, ale nie mogę tego zrobić, bo system wyświetla komunikat, że mogę wypłacić jedynie całość zgromadzonych środków, czyli 432zł. Pracuje pani krótko i zapewne nie miała do czynienia z serwisem, gdy prowadził go poprzedni właściciel (a może miała, to na pewno pani wie, o czym piszę) i wtedy próg wypłat również istniał. Raz było to bodajże 50zł, raz 100zł, ale zawsze istniała możliwość wypłacenia z serwisu dowolnej kwoty, o ile była ona większa od tego progu. Czyli, by znów zobrazować - jeśli miałem na koncie 432zł, to mogłem w każdej chwili wypłacić z serwisu 100zł, 150zł, 326zł, a reszta zarobionej kwoty pozostawała na koncie. Obecnie, czyli odkąd serwis przejęło Setugo, takiej możliwości nie ma i można wypłacić jedynie wszystkie pieniądze zebrane na rachunku. Mam nadzieję, że jest to teraz jasne :)

Na początku mailowo, a potem i w tym temacie padały obietnice, że programista zajmuje się problemem. Minęło kilkanaście miesięcy (właściwie to od samego startu serwisu i pierwszej wypłaty, gdy zauważyłem problem), a nadal nie ma możliwości technicznej, by wypłacać dowolną kwotę. Stąd moje pytania, które pozwole sobie powtórzyć: czy w ogóle programista się tym problemem zajął? Czy zmian nie dokonano, bo nie potrafi tego rozwiązać czy po prostu serwis będzie wymuszał każdorazową wypłatę całości środków, bo taka jest polityka Giełdy?

PS. Skoro się już pani powołuje na regulamin. Macie tam punkt, że jego zmianę będziecie ogłaszać i informować o tej zmianie użytkowników. Chciałem zapytać - w którym miejscu pojawiła się informacja o ostatniej modyfikacji regulaminu, dokonanej 21 października? Czy ta informacja dostępna dla każdego użytkownika to po prostu post na forum PiO?

XI. Postanowienia końcowe
  • 11.1. Administrator w każdej chwili ma prawo do zmiany regulaminu portalu.
  • 11.2. Administrator informuje użytkowników o zmianach regulaminu portalu.
  • Like 1

@sindirus, w takim razie przepraszam, że do tej pory nie otrzymał Pan informacji w tej sprawie.

Obecnie jest dostępna opcja wypłaty całości, ponieważ zniesiono konieczność posiadania zaliczki na poczet wykonywanego zlecenia i copywriterzy nie muszą mieć środków na koncie, żeby pisać. Jest to ułatwienie dla wielu pisarzy, stąd takie rozwiązanie do tej pory bardzo dobrze się sprawdza.

Co do regulaminu - wszyscy użytkownicy są informowani mejlowo, jeśli nie otrzymał Pan takiej wiadomości (być może wpadła do SPAMu), to jest to spowodowane ograniczeniami, jakie mieliśmy na poprzednim hostingu. Obecnie mamy już o wiele lepszy hosting, a mejle informacyjne docierają do wszystkich użytkowników Giełdy Tekstów. Na pewno pomyślimy o dodatkowym komunikacie, gdy regulamin ulegnie zmianie, żeby była pewność zapoznania się ze zmianami.

Wnioskuję o to, żeby coś zrobić z systemem powiadomień.

Właśnie otrzymałam z GT informację, że uznano reklamację klienta, bo nie wykonałam w terminie otrzymanego zlecenia.

Fakt - do realizacji się zgłosiłam, ale nie otrzymałam żadnej informacji o tym, że zleceniodawca wybrał mnie. Tak się złożyło, że w ciągu tego tygodnia nie miałam możliwości regularnego logowania się do serwisu i stałego monitorowania statusuzlecenia w giełdzie tekstów.

Uznałam, że nie ma takiej potrzeby, skoro wcześniej otrzymywałam informacje z systemu! Poza tym moment wyłonienia wykonawcy często jest odsunięty w czasie - jeśli ma to oznaczać, że dla własnego bezpieczeństwa muszę się codziennie logować na giełdę i sprawdzać status swoich zgłoszeń to cała idea giełdy bierze w łeb - to nie jest serwis dla freelancerów.

Zróbcie coś z tymi powiadomieniami. Dostaję powiadomienia o sprzedaży a o wyborze do realizacji zlecenia już nie. To niepoważne i nie zgadzam się na takie załatwienie sprawy!

Co do regulaminu - wszyscy użytkownicy są informowani mejlowo, jeśli nie otrzymał Pan takiej wiadomości (być może wpadła do SPAMu), to jest to spowodowane ograniczeniami, jakie mieliśmy na poprzednim hostingu. Obecnie mamy już o wiele lepszy hosting, a mejle informacyjne docierają do wszystkich użytkowników Giełdy Tekstów.

Maile nie docierają do wszystkich użytkowników, na pewno nie docierają te z punktu widzenia copy najważniejsze.

@annaresz, bardzo proszę o wiadomość prywatną na mejla, żebym mogła sprawdzić i odblokować konto lub cofnąć ostrzeżenie.

Na pewno podejmiemy pewne kroki, które zapewnią nam 100% skuteczności w wysyłce wiadomości do copywriterów i zleceniodawców. 

Nie dochodzą również maile o wypłacie, a siłą rzeczy i z wysłanym rachunkiem. Dopiero po zajrzeniu na konto bankowe okazało się, że wypłata została zrealizowana.

Tak, maila (maili w liczbie mnogiej, bo żaden nie dotarł, a zmian było kilka, odkąd pamiętam) o zmianie regulaminu również nie było.

@sindirus, być może niefortunnie się złożyło, że akurat do Was nie doszły wiadomości. Sprawdzimy historię i będziemy monitorować mejle (annaresz - poproszę tylko o Twój adres). 

Zwiększyliśmy znacznie moc naszego serwera i robimy co w naszej mocy, żeby nie było problemów dla wszystkich użytkowników. W przyszłym roku planujemy zmianę serwera na jeszcze lepszy. Proszę o cierpliwość. ;)

Czy można jakoś połączyć dwa konta? Okazało się, że jakimś cudem (w sumie żaden cud, bo mam po prostu kłopoty z pamięcią i czasami zdarzają mi się takie sytuacje) mam dwa konta na portalu ;) Założone na dwa osobne adresy e-maile. 

SEOpisanie - seo copywriting i nie tylko...

Okej, a ja mam pytanie z innej beczki. 5 listopada poszedł mail na aleksandra@gieldatekstow.pl - bez odpowiedzi, 27 listopada poszedł kolejny (nadal bez odpowiedzi, ale rozumiem, że może weekend). Skrzynka na interii. Wpada do spamu, czy co?:)

Bardzo przykre doświadczenie z giełdatekstow.pl

Jako kupujący konto doładowane 50 zł

po doładowaniu okazało się że mamy 39,45 zł jakaś magia ????

wydane zlecenie na tekst za 10 zł netto do wykonani w 4 dni

zlecenie podjęte pieniądze zdjęte tekstów brak!!!

zlecenie nie wykonane

Brak kontaktu z firmą pomimo 3 wysłanych maili.

W takim razie prosimy o zwrot 50 zł

firma nierzetelna

Proszę o odpowiedź na forum

pozdrawiam