Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

@Kasia_Maciek jeżeli ktoś pisze tekst i wystawia go na sprzedaż, a ten tekst spełnia wymogi ustawy o prawie autorskim to ja określam to dalej umową o dzieło. Nie interesuje mnie jak on to sprzedaje i ilu osobom,  tylko czy jego towar (usługa) spełnia wymogi określone w ustawie o prawie autorskim. Jeżeli to nie jest plagiat to nie widzę tutaj żadnego problemu.

Jeżeli jako architekt zrobię plany autorskie domu i wystawiam je na sprzedaż w ilości 5 sztuk to każdy z tych planów nosi znamiona prawa autorskiego. Jest to mój plan (projekt) z tym że sprzedałem go pięciu osobą które na jego podstawie zamierzają wybudować dom. Każda z tych sprzedaży jest traktowana niezależnie i każda nosi znamiona sprzedaży projektu objętego prawami autorskimi. 

Poważnie? Siejecie panikę, zamykacie możliwość wypłat i piejecie o 20% kosztach, bo ustawodawca nie wymienił copywritera w katalogu zawodów w ustawie? Chyba mi też umknęło, w którym miejscu portal GT jest przeznaczony wyłącznie dla copywriterów a nie dla dziennikarzy albo publicystów i gdzie jest informacja o tym, że teksty tworzone na GT na zamówienie lub sprzedawane za pośrednictwem GT nie są tekstami dziennikarskimi lub publicystycznymi?

Dziwne też, że po tylu latach funkcjonowania serwisu nikt nadal nie zajął się kwestią regulaminu związaną z przekazywaniem autorskich praw majątkowych, która wymaga formy pisemnej pod rygorem nieważności.

Konto współdzielone. Kup teksty przez GT i z fakturą VAT.

Potrzebujesz tekstów? Pisz na PW albo zajrzyj, a na pewno coś wymyślimy ;)

Sindirus, dziękujemy za uwagi, przyjrzymy się kwestii regulaminu, o której piszesz. Przed chwilą wysłałem maila do kancelarii, która nas obsługuje, aby przygotowali odpowiedź.

Tymczasem możemy poinformować, że opcja zgłaszania wypłat została odblokowana. Przepraszamy za problemy.

bok@gieldatekstow.pl | facebook.com/Gieldatekstow.pl

W międzyczasie chcielibyśmy poinformować, że występujemy o indywidualną interpretację podatkową w związku z problemem liczenia kosztów (20% czy 50%). O wynikach będziemy informować na forum i w social media.

• 2 tygodnie później...

1. Gdzie wędrują zlecenia dedykowane, czyli te, w których klient sobie sam wybiera wykonawcę? Nie dostaliśmy żadnego powiadomienia na maila, że takie zlecenie zostało w ogóle wystawione; dopiero dzisiaj rano zleceniodawca skontaktował się z nami przez wiadomość w serwisie i poinformował, że że zlecenie jest ponownie wystawione. Problem w tym, że rano logując się do GT nie widzieliśmy żadnego zlecenia od tego zleceniodawcy. W FAQ oczywiście zero informacji na temat działania takich zleceń.

2. Obecnie nie możemy nawet sprawdzić, czy zlecenie się magicznie pojawiło, bo (znów) siadła wam strona.

Cytat

Ta witryna jest nieosiągalna

Serwer gieldatekstow.pl potrzebował zbyt wiele czasu na odpowiedź.

Konto współdzielone. Kup teksty przez GT i z fakturą VAT.

Potrzebujesz tekstów? Pisz na PW albo zajrzyj, a na pewno coś wymyślimy ;)

1 godzinę temu, sindirus napisał:

1. Gdzie wędrują zlecenia dedykowane, czyli te, w których klient sobie sam wybiera wykonawcę? Nie dostaliśmy żadnego powiadomienia na maila, że takie zlecenie zostało w ogóle wystawione; dopiero dzisiaj rano zleceniodawca skontaktował się z nami przez wiadomość w serwisie i poinformował, że że zlecenie jest ponownie wystawione. Problem w tym, że rano logując się do GT nie widzieliśmy żadnego zlecenia od tego zleceniodawcy. W FAQ oczywiście zero informacji na temat działania takich zleceń.

2. Obecnie nie możemy nawet sprawdzić, czy zlecenie się magicznie pojawiło, bo (znów) siadła wam strona.

1. Zlecenia dostępne są przez 24h w zakładce "aktywne zlecenia" i wówczas widzą je tylko Autorzy, którzy zostali wybrani przez Zleceniodawcę. Po tym czasie w zależności od ustawień Zleceniodawcy zlecenie udostępniane jest publicznie, bądź też anulowane. 

2. Chwilowa awaria już wszystko wróciło do normy. 

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Czy za każdym razem gdy dodaję zlecenie serwer musi wypluwać błąd 503 (od kilku dni dosłownie za każdym razem mam ten błąd)? Dopiero odświeżenie strony skutecznie wysyła zlecenie. 

Druga sprawa: w zakładce "Ulubieni Copy" na dolę strony mogę przejść do kolejnych podstron (2, 3 itd.). Ale jak chce to zrobić, to okazuje się że zamiast listy ulubionych copy mam błąd 404.

Trzecia sprawa: Gdy dodam zlecenie, i zgłaszają się chętni, to czy jest możliwość z poziomu takiego zlecenia zobaczyć czy ktoś jest na liście ulubionych, lub na czarnej liście?

10 godzin temu, Młynek napisał:

Druga sprawa: w zakładce "Ulubieni Copy" na dolę strony mogę przejść do kolejnych podstron (2, 3 itd.). Ale jak chce to zrobić, to okazuje się że zamiast listy ulubionych copy mam błąd 404.

Nie mają złych linków? Jakoś z pół roku temu im tutaj podałem, że w historii wypłat linki na dole prowadzą do transaction/payout/numerstrony, a powinny do transaction/payout/history/numerstrony. I też jest 404, trzeba sobie ręcznie wklepywać adres. Odpisali mi, że w sprawach związanych z moim kontem, mam pisać na maila, jakby to był błąd jednego użytkownika... Już mi się nie chce kłócić, bo w sumie za darmo im błędy zgłaszam, a olewają.

Może też możesz (przynajmniej tymczasowo) ogarnąć to w taki sposób? Nie mam ulubionych copy, więc nie wiem jaka jest struktura adresu, ale zakładam, że to podobny błąd.

• Like 1