Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Orientuje się ktoś ile wynosi prowizja GT doliczana każdego tekstu wrzucanego przez Copy? Mam do dodania trochę tekstów (precle, zaplecza, opisy do katalogów) i chciałbym jakoś rozsądnie skalkulować ceny sprzedaży.

Potrzebujesz teksty na stronę, bloga czy do sklepu online? Sprawdź moje portfolio na pawelgibek.pl. Specjalizuję się w tematyce motoryzacji i zdrowej żywności.

• 4 miesiące temu...

Czy dane, które możemy obserwować na podstronie "Statystyki serwisu" (wykaz najpopularniejszych sprzedanych tekstów pod względem typu, długości, ceny, tematyki itp.) jest aktualny i na bieżąco aktualizowany (co ile?), czy został "na sztywno" wrzucony w przeszłości i nie oddaje sytuacji dnia dzisiejszego?

Nie widzę w regulaminie informacji o wysokości prowizji od sprzedanego tekstu. Jest tylko zapis

5.29. Administrator zastrzega sobie prawo do pobierania prowizji od każdego sprzedanego Artykułu na podstawie warunków niniejszego Regulaminu.

Konto współdzielone. Kup teksty przez GT i z fakturą VAT.

Potrzebujesz tekstów? Pisz na PW albo zajrzyj, a na pewno coś wymyślimy ;)

Dlaczego zrezygnowaliście z opcji automatycznej wyceny? Było to bardzo fajne, gdy można od razu automatycznie ustalić cenę dla danego tekstu, biorąc pod uwagę jego długość, typ oraz średnią stawkę sprzedanego tekstu w danej kategorii tematycznej. Przemyślcie proszę powrót do tego rozwiązania.

• Like 1

• 1 miesiąc temu...

Faktycznie, w "nowej" wersji regulaminu nie ma informacji na temat prowizji. Jest ona umieszczona, od kilku lat, przy formularzu dodawania nowego zlecenia. "(Prowizja Giełdy wynosi 15%, czyli np. za tekst zlecony za 1 pkt Autor otrzymuje 0.85 pkt )"

Kilka dni temu wprowadziliśmy kilka zmian na Giełdzie:

1. Trzykrotnie zwiększyliśmy podgląd artykułu przed jego zakupem. 
  2. Przy listingu gotowych artykułów stworzyliśmy kolumnę z datą dodania artykułu do sprzedaży.
  3. Dodaliśmy możliwość wprowadzania do sprzedaży tekstów po angielsku, rosyjsku oraz ukraińsku. Pierwsze teksty angielskie powoli pojawiają się już w serwisie.

Obecnie pracujemy nad poprawą wyświetlania się części serwisu dostępnej po zalogowaniu na urządzeniach mobilnych. @marek_____ musimy przemyśleć Twoją propozycję, dzięki!

bok@gieldatekstow.pl | facebook.com/Gieldatekstow.pl

• 4 tygodnie później...

Bardzo proszę o usunięcie z wymagań dla "super autorów" konieczności wykonania 10 zleceń. Jak sama nazwa Waszego serwisu wskazuje, jesteście giełdą tekstów, gdzie autor powinien pisać takie teksty, w jakich się dobrze czuje i tak je wyceniać, jak uzna to za stosowne. Brak wykonywania zleceń z narzuconymi przez klientów tematami, wytycznymi i stawkami w niczym nie ujmuje osobie, która chciałaby być uznawana za "super autora", skupiając się tylko i wyłącznie na własnej pracy.

Druga sprawa dotyczy tego, że proponuję wymóg "30 dni bez odrzuconego tekstu przez klienta" zamienić albo na dużo krótszy okres 7-14 dni, albo jeszcze lepiej, dać wymóg nie przekraczania jakiegoś procentu odrzuconych tekstów. Kiedyś klient odrzucił mój dobrze napisany precel (na temat), wcześniej przyjęty przez moderatora, z lakonicznym i bezsensownym tłumaczeniem "chodziło mi o coś innego" i moderator odrzucenie przyjął. Trochę bez sensu, że starając się o status "super autora", wystarczy trafić na klienta, któremu nie spodoba się tekst "bo tak" i być tego statusu "super autora" pozbawionym przez 30 dni. Proszę, przemyślcie to.

Poza tym, mam też takie info dla innych, bo sam bardzo się interesowałem i martwiłem tym, czy na giełdzie teksty w ogóle schodzą. Okazuje się, że jak najbardziej schodzą, piszę tam 2 miesiące i z 98 napisanych tekstów przez ten czas na bieżąco sprzedałem już 66, a więc ponad 2/3. Można więc pisać bez obaw, ale trzeba pisać na popularne tematy no i wyceniać teksty w zakresie 1-2 groszy za słowo, bo takie najbardziej schodzą.

Edytowane przez marek_____

• 1 miesiąc temu...

Początek roku skłania wielu z nas do podsumowań. My również nie oparliśmy się pokusie rzucenia okiem na wyniki Giełdy.

Rok 2019 był dla nas rokiem rekordowym. GieldaTekstow.pl urosła o 48% w stosunku do 2018 roku. Wprowadziliśmy wiele usprawnień (m. in. zwiększyliśmy podgląd artykułu przed jego zakupem, dodaliśmy nowe języki, znacznie usprawniliśmy reklamacje). 

Ale to nie koniec, styczeń przyniesie nam wszystkim kolejne nowości na Giełdzie, które jeszcze bardziej ułatwią korzystanie z serwisu. :)

• Like 1

bok@gieldatekstow.pl | facebook.com/Gieldatekstow.pl

23 godziny temu, okazwłoka napisał:

Przydałaby się możliwość zmienienia ceny sprzedawanego artykułu.

A to nie ma takiej opcji? Wydaje mi się, że kiedyś była. Była na pewno, bo pamiętam, że czasem obnizalem cenę tekstów, które mi wisiały już bardzo długi czas. 

Automatu nie potrzebuję, ale gdzie to można zrobić bo chyba jestem ślepy :) Poratujcie jakimś zrzutem albo opisem gdzie to jest :good: