Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Jest to klasyczny błąd moderatora, ale również użytkownika który podał cenę za słowo a nie za cały tekst. Przypominamy że od początku GT działa sugestia ceny jaką autor powinien rozważyć. Jest to więc precedens w skali całej sprzedaży. Obserwując oczekiwania autorów oraz biorąc pod uwagę idee i sens działalności GT. informujemy że wprowadzimy istotne zmiany. Artykuły przeznaczone do sprzedaży są tworzone w celach zarobkowych i stanowią pewną wartość wymierną, ukształtowaną poprzez samych użytkowników, zarówno tych którzy są autorami i tych którzy nabywają teksty. Każdy autor sam ustala cenę za którą jest gotów sprzedać swój artykuł. Prowadzenie polityki dumpingowej przez autorów nie ma sensu. Dlatego minimalną wartością w sprzedaży staje się 2zł brutto. Uważamy że nawet krótki ale pełnowartościowy tekst jest coś wart.

Edytowane przez GieldaTekstow.pl

bok@gieldatekstow.pl | facebook.com/Gieldatekstow.pl

Czyli tekst do precla z tysiącem znaków, kosztował będzie minimum 2 złote?

Skoro to pomyłka autora, zgadzam się na anulowanie zakupu tych dwóch groszowych tekstów. Wiadomość poszła.

Fajnym rozwiązaniem byłby również dział ze zleceniami, w których zleceniodawca wybiera copywritera. Na razie zlecenia rozchodzą się w takim tempie, że nie mam okazji ich zobaczyć. Widzę je na mailu - klikam, a w serwisie już ich nie ma. Myślę, że to przyczyniłoby się do zlecania artykułów wyższej jakości (lub zleceń wyższej wartości) - w końcu nikt nie zleci takich tekstów osobie przypadkowej, a takie mogą się zgłaszać dziś i zleceniodawca nie ma na to wpływu.

Kiedy jest przewidywana do wprowadzenia możliwość ignorowania zleceń od konkretnych zleceniodawców?

W tym miesiącu

Giełdatekstow określcie konkretnie swoje godziny pracy i zatwierdzania zleceń, od której do której?

Zatwierdzamy zlecenia najszybciej jak to możliwe, a ponieważ dodawane są od godziny 6 rano do 3 w nocy nie zawsze możemy zrobić to od razu

Nowe zlecenie: 1zł za 2000 znaków ze spacjami. Czyżby nowy rekord?

Niektórzy Autorzy szukają podwykonawców i biją kolejne rekordy...

Krok w dobrą stronę. Minimum dotyczy jednego tekstu, czyli zlecenie napisania 5 tekstów będzie miało minimalną wartość 10 zł? ? Dobrze rozumiem?

Zmiana dotyczy tylko gotowych artykułów. Zlecenia mogą być na dużo krótsze teksty (np. 300 znaków) i takie minimum nie miałoby sensu

Skoro to pomyłka autora, zgadzam się na anulowanie zakupu tych dwóch groszowych tekstów.

Transakcje zostały anulowane - dziękujemy w imieniu własnym i Autora

Fajnym rozwiązaniem byłby również dział ze zleceniami, w których zleceniodawca wybiera copywritera.

Jest już na ukończeniu

bok@gieldatekstow.pl | facebook.com/Gieldatekstow.pl

Dzień dobry,

Proszę o wyjaśnienie dlaczego zablokowano mi dziś możliwość sprzedaży tekstów na Giełdzie bez podawania przyczyny, po tym jak wypłaciłam od dawna zalegające na koncie środki?

Podobnie jak zablokowano mi możliwość realizowania zleceń z powodu "zbyt dużej ilości reklamacji" dokładnie wtedy, kiedy na forum napisałam o całej tej chamskiej sprawie uznawania przez was reklamacji zlecenia, bo nie chciałam popracować za darmo dla jednego ze zleceniodawców. Przełknęłam to, bo miałam 4-6 reklamacji na 60 wykonanych zleceń i teoretycznie podstawy do blokady istnieją (zapraszam do zweryfikowania ze strony innych wykonawców jaką wartość procentową reklamacji mają na swoich kontach i czy zostało im zablokowane z tego powodu konto hehe)

Obecnie proszę o logiczną, DOROSŁĄ i opierającą się na regulaminie odpowiedź odnośnie zablokowania możliwości sprzedaży.

Dodam, że średnia z dziesięciu ocen sprzedaży to 4.1.

Proszę więc o napisanie powodu:) zwyczaje jak w głebokim PRL-u, kiedy bez powodu eliminowany jest ktoś, kto się sprzeciwi, bez podawania przyczyny, naocznie, bez żadnej żenady. Powodzenia z takim podejsciem do biznesu i z taką subtelnoscią w swoich działaniach PR :D

Edytowane przez Frottka

Między innymi na podstawie zapisów regulaminu?:

3.5. Administrator ma prawo do zablokowania lub usunięcia konta użytkownika, jeśli stwierdzi naruszenie zasad regulaminu. Administrator może podjąć wszelkie działania, również prawne prowadzące do naprawienia poniesionej w związku z tym szkody.
5.35. Administrator może rozwiązać współpracę z Autorem ze skutkiem natychmiastowym jeżeli naruszy on postanowienia regulaminu.

10.2. Administrator w skrajnych przypadkach może również pozbawić użytkownika prawa do korzystania z usług portalu usuwając jego konto.

Konto współdzielone. Kup teksty przez GT i z fakturą VAT.

Potrzebujesz tekstów? Pisz na PW albo zajrzyj, a na pewno coś wymyślimy ;)

w regulaminie jest zapis o tym, że jak łamię regulamin, to mogę zostac zablokowana. Zostałam zablokowana bez stwierdzenia łamania regulaminu. A ty sie odwolujesz, że jak w regulaminie jest zapis o tym, ze mozna kogos zalbokowac jesli lamie regulamin, to to jest wlasnie podstawa. LOGIKA SINDIRUS

@ Giełda tekstów, proszę o podanie punktu, który łamię w regulaminie.

Edytowane przez Frottka

Obecnie sytuacja wygląda tak, że jak się copywriter sprzeciwi publicznie praktykom giełdy tekstów (wykorzystywaniu), to zostaje usunięty, mimo że nie łamie regulaminu. Na podstawie widzimisie administratorów . Wszystko w czasach, kiedy byle pracownik na etacie ma prawo iść do sądu i wygrywa najczęściej sprawę o bezpodstawne zwolnienie, ze względu na pozapracowe aspekty pracy, na których powoływanie się pracodawca nie ma prawa, Sindirus. To, ze sobie zobaczysz jakiś zapis w regulaminie, ze ktoś ma prawo cie usunąć jeśli łamiesz regulamin nie oznacza, że może ci zrobić wszystko jeśli tego regulaminu nie łamiesz, zachowajmy jakieś standardy, ok?

Dlatego przekaz jest jasny dla copywriterów- siedź cicho jak ci się coś nie podoba.

Dziki zachód i tyle.

Edytowane przez Frottka