Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Brakuje mi tylko funkcji powiadomienia konkretnego autora o kolejnym zapotrzebowaniu.

Widzę, że można zgłosić ogólne zapotrzebowanie na artykuł ale jeśli np kupiłem teraz konkretny artykuł, forma, styl pisania i cena mi odpowiada, to chciałbym poprosić tego konkretnego pisarza o kolejne teksty. Przemyślcie jak można byłoby to zorganizować, tak żeby wszyscy byli zadowoleni.

ta funkcja jest już na ukończeniu i będzie dostępna od przyszłego tygodnia

Brakuje kategorii praca. Brakuje favicon (łyso wygląda w zakładce).

dziękujemy za uwagę, po weekendowej aktualizacji zostanie to wprowadzone

Serwis wydaje się być lepszy od TM, ale chociaż TM można wiele zarzucić, to on przynajmniej jasno stawia swoim użytkownikom sprawę wszelkich opłat i prowizji.

Wy trzymacie ich póki co w niewiedzy co do tego, ile tej prowizji będą musieli zapłacić, a to już jest co najmniej nieprofesjonalne - żeby nie użyć sformułowania o nieuczciwości wobec autorów tekstów.

W jaki sposób zamierzacie ten problem naprawić (i czy w ogóle)?

Nigdzie nie napisaliśmy że pobieramy jakąkolwiek prowizję przy wypłacie - dlaczego ? Ponieważ żadna prowizja od Autorów przy wypłacie nie jest pobierana. To że inne serwisy działają w ten sposób to nie znaczy że my również. Aby już nikt więcej nie miał co do tego wątpliwości zamieścimy tą informację również w FAQ. Wysokość prowizji w naszym serwisie zależy od kilku czynników i dla każdego artykułu może być inna (również może wynosić 0zł !). Chcieliśmy żeby Autor zawsze wiedział ile zarobi ze sprzedaży swoich tekstów dlatego jest ona doliczana do ceny przez niego ustawionej.

• Like 1

bok@gieldatekstow.pl | facebook.com/Gieldatekstow.pl

@GT, szybcy jesteście, a już miałem posta na 1090 znaków... Serio :D

Prowizja "doliczana do", a nie "odliczana od" kwoty ustalonej przy dodawaniu tekstu. Aktualnie 0% w przypadku moich tekstów :) M.in, dlatego nadal twierdzę w stopce, że GT jest lepsza niż TM...

Pozytywne opinie zachęciły mnie, więc zarejestrowałem się w serwisie z Twojego refa @ear :P

Dzięki :) Jesteś #10 (naprawdę), więc podobnie jak Bunitas masz ode mnie jeden tekst >1000 zzs gratis, napisz na PW ;)

Kupiłem na próbę dwa artykuły

A u mnie: statystyki programu partnerskiego: Poleconych: 10 Łączna kwota: 0.00 zł

Czyli nici z "5% od każdej transakcji wykonanej przez poleconego użytkownika"...

Podejrzewam, że to przez aktualny brak prowizji od artykułów; no chyba że to jakiś bug.

I nadal jestem trzeci... Jutro nadgonię zaległości, ale widzę, że baza tekstów zwiększyła się od wczoraj 2 razy :)

2 pytania. Czy można zlecać opisy do katalogów? Np 30 x 300 znaków? Od zleceniodawców są pobierane prowizje za wystawienie zlecenia? Bo mi wcięło jakieś drobne, może z 50 groszy.

A u mnie: statystyki programu partnerskiego: Poleconych: 10 Łączna kwota: 0.00 zł

Czyli nici z "5% od każdej transakcji wykonanej przez poleconego użytkownika"...

Podejrzewam, że to przez aktualny brak prowizji od artykułów; no chyba że to jakiś bug.

Bilans z programu partnerskiego aktualizowany jest kilka razy dziennie, dlatego kwota widoczna w profilu może się różnić od faktycznej w danym momencie.

Edytowane przez GieldaTekstow.pl
  • Like 1

Pozytywne opinie zachęciły mnie, więc zarejestrowałem się w serwisie z Twojego refa @ear :P

Dzięki :) Jesteś #10 (naprawdę), więc podobnie jak Bunitas masz ode mnie jeden tekst >1000 zzs gratis, napisz na PW ;)

A to jakaś promocja, że te teksty rozdajesz tym, którzy zarejestrowali się z refa? Szczerze mówiąc nie wiedziałem - widzę że się udzielasz w temacie, widzę refa to klikam - nic przecież nie tracę więc nie mam syndromu psa ogrodnika ;)

Co do tekstu to nie potrzebuję. Jeśli @Bunitas będzie chciała, to daj jej drugi ode mnie na spóźnione walentynki :bukiet:

@GieldaTekstow.pl - miałem wcześniej zapytać jeszcze o teksty z synonimami ale zapomniałem. Przewidujecie coś w tej kwestii czy raczej synonimy się nie pojawią?

----------------

edyta:literówka

Edytowane przez Darq
  • Like 1

Czy można zlecać opisy do katalogów? Np 30 x 300 znaków?

tak, przy dodawaniu zlecenia można ustawić ilość potrzebnych tekstów oraz minimalną ilość znaków i/lub słów jakie każdy z nich powinien zawierać.

Bo mi wcięło jakieś drobne, może z 50 groszy.

Proszę przesłać na kontakt@gieldatekstow.pl informację którego konta dotyczy problem. Możliwe że mówi Pan o prowizji dla systemu transakcyjnego DotPay, który obsługuje nasze płatności i od każdej wpłaconej do serwisu kwoty pobiera 2.6% prowizji.

Edytowane przez GieldaTekstow.pl

@GiełdaTekstów.pl, ładnie to tak przeinaczać czyjeś słowa? Gdzie napisałem o prowizji przy wypłacie? Pisałem o ogólnych zasadach pobierania prowizji od autorów. Dokładnie chodzi o zapis:

5.34. Administrator zastrzega sobie prawo do pobierania prowizji od każdego sprzedanego Artykułu na podstawie warunków niniejszego Regulaminu.

znajdujący się w punkcie "Współpraca z Autorami" (powtórzony potem w punkcie o współpracy z Kupującymi - więc albo macie bubel w zasadach, albo dwa razy pobieracie prowizję, raz od autora, raz od kupującego), który nic nie wyjaśnia (ani wysokości prowizji, ani sposobu jej obliczania, ani tego, w jaki sposób i kiedy jest pobierana: od razu przy wgrywaniu tekstów czy podczas wypłaty). A to dość istotne, bo jak autorowi przy wgrywaniu tekstu wyskakuje cena netto 7zł (bo tyle chce zarobić), a potem się okaże, że od tego odejdzie prowizja, to zarobi mniej.

Konto współdzielone. Kup teksty przez GT i z fakturą VAT.

Potrzebujesz tekstów? Pisz na PW albo zajrzyj, a na pewno coś wymyślimy ;)

Hehe, jednak wkleję coś z tych wspomnianych 1090 znaków :) @Sindirius,

W związku z konkursem chciałbym jednak zapytać, czy prowizję będą Państwo 1) doliczać do kwoty ustalanej przy dodawaniu artykułu (powiększając tym samym cenę sprzedaży), czy 2) odliczać od tej kwoty (pomniejszając jednocześnie zysk copywritera).
W serwisie obowiązuje opcja 1sza - przy wypłacie nie potrącamy żadnej prowizji.

@GiełdaTekstów.pl, ładnie to tak przeinaczać czyjeś słowa? Gdzie napisałem o prowizji przy wypłacie? Pisałem o ogólnych zasadach pobierania prowizji od autorów.

Jeżeli prowizja byłaby pobierana od Autorów to nie ma innej możliwości jak odjęcie jej przy wypłacie, ponieważ nikt nie wpłaca pieniędzy do serwisu w celu sprzedaży tekstów...

Dokładnie chodzi o zapis:

5.34 Administrator zastrzega sobie prawo do pobierania prowizji od każdego sprzedanego Artykułu na podstawie warunków niniejszego Regulaminu.

znajdujący się w punkcie "Współpraca z Autorami" (powtórzony potem w punkcie o współpracy z Kupującymi - więc albo macie bubel w zasadach, albo dwa razy pobieracie prowizję, raz od autora, raz od kupującego) który nic nie wyjaśnia (ani wysokości prowizji, ani sposobu jej obliczania, ani tego, w jaki sposób i kiedy jest pobierana: od razu przy wgrywaniu tekstów czy podczas wypłaty).

Nie tylko ten punkt powtórzony jest 2 razy zarówno w sekcji dla Autorów jak i Kupujących. Z doświadczenia wiemy że nie każdy użytkownik przeczyta cały regulamin dlatego ważniejsze informacje zamieściliśmy zarówno w części dla Autorów jak i Kupujących.

A to dość istotne, bo jak autorowi przy wgrywaniu tekstu wyskakuje cena netto 7zł (bo tyle chce zarobić), a potem się okaże, że od tego odejdzie prowizja, to zarobi mniej.

Dlatego właśnie serwis działa tak jak napisałem powyżej - Autor zawsze wie ile zarobi kiedy jego tekst zostanie sprzedany.

Przepraszamy jeżeli nie wyraziliśmy się dość jasno. W najbliższym czasie zostanie to doprecyzowane zarówno w regulaminie jak i FAQ. W regulaminie nie ma informacji o wysokości prowizji ponieważ nie jest ona z góry określona. Mamy nadzieję że teraz nie ma Pan już żadnych wątpliwości co do zasad działania serwisu. W razie dodatkowych pytań chętnie służymy pomocą.

@GieldaTekstow.pl - miałem wcześniej zapytać jeszcze o teksty z synonimami ale zapomniałem. Przewidujecie coś w tej kwestii czy raczej synonimy się nie pojawią?

Teksty z synonimami również będzie można niedługo kupić lub zlecić ich napisanie.

@GiełdaTekstów.pl - "ponieważ nikt nie wpłaca pieniędzy do serwisu w celu sprzedaży tekstów..." tu bym się zgodził, gdyby nie zapisy w Regulaminie od 5.8 do 5.13, z których wynika, że aby podjąć się zlecenia, trzeba mieć środki na "gwarancję". Nie każdy autor z marszu sprzeda taką ilość tekstów, aby coś sobie na tym koncie uzbierać i móc brać zlecenia indywidualne. Wtedy musi sam zasilić swoje konto, aby... sprzedać teksty wykonane w ramach zlecenia.

@GiełdaTekstów.pl - "ponieważ nikt nie wpłaca pieniędzy do serwisu w celu sprzedaży tekstów..." tu bym się zgodził, gdyby nie zapisy w Regulaminie od 5.8 do 5.13, z których wynika, że aby podjąć się zlecenia, trzeba mieć środki na "gwarancję". Nie każdy autor z marszu sprzeda taką ilość tekstów, aby coś sobie na tym koncie uzbierać i móc brać zlecenia indywidualne. Wtedy musi sam zasilić swoje konto, aby... sprzedać teksty wykonane w ramach zlecenia.

To że daliśmy Autorom taką możliwość to nie znaczy że będą z niej korzystali tym bardziej że zgodnie z punktem 5.16. środków wpłaconych na konto nie można wypłacić. W naszym serwisie od razu po założeniu konta każdy Autor może podjąć się wykonania zlecenia, dlatego w jakiś sposób musieliśmy zabezpieczyć zleceniodawców. Zablokowane środki stanowią gwarancję rzetelnej i terminowej wykonalności podjętych zobowiązać i po zakończeniu zlecenia są zwracane Autorowi.

Pierwsi użytkownicy dostali bonusy na start więc bez konieczności doładowania konta mają do dyspozycji środki, które mogą przeznaczyć m.in. na zabezpieczenie wykonalności zlecenia :)

Ok, takie wyjaśnienie jest póki co logiczne, ale zobaczymy w praniu, gdy pojawią się jakieś zlecenia, jak to wygląda ;)

Jeszcze mam pytanie co do wyszukiwarki - przeszukuje ona cały tekst, czy wyświetla wyniki tylko w oparciu o te słowa kluczowe, które wpisał sam autor?

@Sindirius, litości :) To jest PiO, a nie Samosia; noblesse oblige :) Zrób test, wpisz dowolne słowo (np. "auto") i zobacz, czy na wyświetlonej liście są wyłącznie teksty, które mają ten wyraz w słowach kluczowych...

Przewaga GT nad TM: możliwość konfiguracji powiadomień o zleceniach.

Przewaga TM nad GT: w GT zyski z programu partnerskiego nie są wliczane do Stanu konta. Trzeba uzbierać 50 zł z programu partnerskiego, aby wypłacić środki... U mnie aktualnie to 0.48 zł... Czyli znając życie, nie wypłacę tego jeszcze baaaaardzo długo lub wcale :/

Edytowane przez ear