Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

zlecenia muszą być weryfikowane gdyż w przeciwnym wypadku ktoś mógłby wykorzystać nasz system powiadomień do rozsyłania spamu

e tam, ponoć superautor nie czeka na akceptację dodawanych tekstów (chyba że to nie weszło w życie) to superzlecający też nie powinien czekać :)

Pomóż mojej córce - 1% z podatku dla Oli. Wypełniając PIT wpisz w rubryki:

KRS: 0000050135 CEL SZCZEGÓŁOWY: BORI Ola na Fecebooku

zlecenia muszą być weryfikowane gdyż w przeciwnym wypadku ktoś mógłby wykorzystać nasz system powiadomień do rozsyłania spamu

e tam, ponoć superautor nie czeka na akceptację dodawanych tekstów (chyba że to nie weszło w życie)

SuperAutor nie musi czekać na akceptację dodawanych tekstów

to superzlecający też nie powinien czekać :)

dla SuperZlecającego możemy zrobić wyjątek :) - w ciągu kilku dni wprowadzimy odpowiednie zmiany.

bok@gieldatekstow.pl | facebook.com/Gieldatekstow.pl

Zgadzam się i msm podobne spostrzeżenie: jest dużo zleceń z terminem ok 2-3 godziny, które wiszą potem 72 h i akceptują się w sposób automatyczny. Dla mnie to jest to nieco dziwne - mam zablokowane środki, choć wydawało się, że ktoś potrzebuje tego tekstu bardzo pilnie, a okazuje się, że jednak nie.

Edytowane przez filoksera

dla SuperZlecającego możemy zrobić wyjątek

super :)

wiem czego mi bardzo brakuje

jest zlecenie i podobają mi się teksty, ale jak zlecę kilka różnych tekstów to potem się gubię i nie jestem w stanie odnaleźć autora

przydałoby się coś takiego, obok nicka wykonawcy jakaś gwiazdka czy inny symbol po kliknięciu którego byłby ten autor zapisywany do domyślnych autorów jak chcę wybrać zleceniobiorcę

wtedy klikam wybierz wykonawcę i w pierwszej kolejności wyświetlają mi się Ci których sam sobie zaznaczyłem

plus wyszukiwarka ewentualnie po tekstach/ nicku i dajcie więcej niż 3 pozycję bo kiedyś zacznę gryźć :D

Pomóż mojej córce - 1% z podatku dla Oli. Wypełniając PIT wpisz w rubryki:

KRS: 0000050135 CEL SZCZEGÓŁOWY: BORI Ola na Fecebooku

Pytanie od koleżanki: Dlaczego nie mogę zmienić numeru konta bankowego? Po wpisaniu nowego i zatwierdzeniu numer jest nowy, ale po odświeżeniu strony znów wskazuje stary.

Konto współdzielone. Kup teksty przez GT i z fakturą VAT.

Potrzebujesz tekstów? Pisz na PW albo zajrzyj, a na pewno coś wymyślimy ;)

1.Jako zleceniodawca chciałbym mieć możliwość wpisywania kwot z przecinkiem, np. 12,55 zamiast 12.55 - niech system sam to poprawia zamiast zwracać błąd.

2. Czy gieldatekstow.pl planuje wprowadzić możliwość rozdzielenia zlecenia pomiędzy różnych autorów (np. zlecam do napisania x tekstów, przy zgłaszaniu się użytkownik podaje ile jest w stanie zrobić (min-max) a zleceniodawca wybiera użytkownika i ile tekstów ma mu napisać. Kasa dzielona proporcjonalnie

Przykład:

• Zleceniodawca zleca napisanie 100 tekstów za 300 złotych w ciągu 24h,
  • Autor 1 podejmuje się wykonania zlecenia: (1-100)
  • Autor 2 podejmuje się wykonania zlecenia (5-25)
  • Zleceniodawca wybiera 75 tekstów Autora 1 oraz 25 tekstów Autora 2
  • Autor 1 dostaje 75% kwoty, Autor 2 dostaje 25% kwoty

Edytowane przez Radeq

Radeq blog - już mniej o SEO ;)

Czy aktualnie są jakieś opóźnienia w płatnościach? Wygenerowałam rachunek automatycznie, minęło już ponad 7 dni roboczych i dalej nic.

Chyba, że coś źle rozumiem, bo co prawda w punkcie regulaminu 5.30 jest mowa o rachunku z 14 dniowym terminem płatności, ale w 5.31 jest już napisane, że wypłata następuje w ciągu 7 dni roboczych, a te już minęły...

Na ten sam problem zwracałem kiedyś uwagę, ale nie zostało to zmienione. My rachunek wygenerowaliśmy 22.11, więc serwis ma jeszcze sporo czasu :)

Może mi tak statystycznie powiedzieć ile trzeba mieć tekstów w danej kategorii, aby codziennie choć 5 się sprzedało? Na GT póki co mam tylko 28 tekstów, jednakże brak jakichkolwiek perspektyw trudno jest się zmotywować (brak zleceń + koszmarna pogoda).

Taki masz flashback z waszego życia copywrittera jeśli można, z jakim portalem najlepiej współpracować?

z jakim portalem najlepiej współpracować?

Ja nie współpracuje z żadnym, lepiej pozyskać z 2-3 zleceniodawców na UoD, i nie czekać na to, czy aby na pewno ciebie wybiorą ;)

Uwaga testuje sygnaturę mechanik samochodowy Kraków

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

Może mi tak statystycznie powiedzieć ile trzeba mieć tekstów w danej kategorii, aby codziennie choć 5 się sprzedało?

Jak najwięcej w każdej kategorii, bo sprzedaje się wszystko - nawet teksty o rurach wydechowych, które wrzuciłem od niechcenia, żeby mieć limit zapełniony do statusu SA :P Tu nie działa zasada "mam 100 tekstów o pozycjonowaniu, więc codziennie sprzeda się 5".

• 2 tygodnie później...

"Autor nie będący zarejestrowanym podatnikiem VAT otrzyma kwotę pomniejszoną o dodatkową prowizję w wysokości 18.7% oraz zaliczkę na podatek dochodowy.

Widzę, że jest już stałą prowizja naliczana przy wypłacie, spora...

"Autor nie będący zarejestrowanym podatnikiem VAT otrzyma kwotę pomniejszoną o dodatkową prowizję w wysokości 18.7% oraz zaliczkę na podatek dochodowy.

Widzę, że jest już stałą prowizja naliczana przy wypłacie

Widać że nie wypłacałeś nic z GT (przynajmniej w ostatnim czasie). Ja w serwisie jestem prawie od początku, wypłaty mam teraz średnio raz w miesiącu i nic się w tej kwestii nie zmieniło, nadal dostaje dokładnie tyle samo, mimo iż dopiero jakiś czas temu dodali ten zapis. Wg mnie jest on po prostu doprecyzowaniem kwestii podatkowych.

spora...

można łatwo się domyślić i policzyć dlaczego ta prowizja pobierana jest tylko od osób prywatnych i wynosi akurat 18.7% :)

W serwisie trzeba podawać kwotę brutto więc przykładowo chciałbym sprzedać artykuł za 100zł brutto, z czego zostanie mi 81.3zł netto minus podatek dochodowy. Dlaczego 81.3zł ? bo 100 - 18.7% = 81.3.

A 81.3 + 23% VAT = 100zł czyli moja cena początkowa. Podatek VAT musi być wliczony we wszystkie ceny jeśli teksty sprzedaje firma, dlatego wypłata copywritera pomniejszana jest o 18.7%, które trafi do fiskusa, a nie kieszeni administratora.

Byłoby łatwiej gdyby wszystkie ceny były netto, a VAT doliczany na końcu...