Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Czy aby otrzymać status Super Autora nadal trzeba mieć zrealizowane 10 zleceń? Ja przez cały czas swojej obecności na serwisie zdołałam zrealizować tylko jedno zlecenie, gdyż jest ich jak na lekarstwo albo są stare. Wychodzi na to, że obecnie otrzymanie tego statusu jest praktycznie niemożliwe, po co więc to ograniczenie?

Tak, nadal.

Ograniczenia są potrzebne, bo status SA pokazuje, że jest to autor "wszechstronny", czyli potrafi pisać teksty na zamówienie, jak i sprzedawać już gotowe. Przy obecnym braku zleceń takie ograniczenie można jednak zmniejszyć, bo faktycznie teraz zrobienie 10 graniczy z cudem.

Proponowałbym również dodanie nowego wymogu - posiadanie wysokiej średniej ocen.

Konto współdzielone. Kup teksty przez GT i z fakturą VAT.

Potrzebujesz tekstów? Pisz na PW albo zajrzyj, a na pewno coś wymyślimy ;)

No ale skoro zleceń nie ma a ich poprawne wykonanie jest konieczne żeby otrzymać SA to coś tu jest nie tak, to tak jakby próbować przekroczyć niemożliwe...

Nowi autorzy choćby nie wiem jak dobrze pisali i jaką mieli średnią i tak nie zdobędą statusu super bo nie mają jak.

Czy tych zleceń jest aż tak mało? Odniosłem wrażenie, że w ostatnim czasie zaczyna ich raczej przybywać. Jednak jeśli administracja nie przewiduje w najbliższym okresie jeszcze większej poprawy pod tym względem, to można trochę limit obniżyć - moim zdaniem obliżenie do 5 jest zbyt duże - wystarczy góra do 7.

Popieram jednak całkowicie zdanie jednego z przedmówców, który napisał, że status SA powinien wiązać się również ze średnią ocen. Nie wygląda to zbyt autentycznie i sensownie, kiedy wyróżnia się osobę ze średnią w granicach 3.0... Napisano tutaj kiedyś, że GT będzie w pewnym sensie odpowiednikiem Allegro dla klientów i autorów tekstów. W tym serwisie aukcyjnym chyba jednak sprzedawcy z niską średnią ocen nie mają szans na zdobycie miana Super Sprzedawcy. Wprowadziłbym wymóg posiadania minimalnej oceny 4.0, która musiałaby być wypadkową co najmniej 5 ocen.

Edytowane przez mks22

Czy przewidujemy poprawe? Wedlug statystyk miesiecznych nasza prowizja ze zlecen oscyluje caly czas wokol tej samej kwoty, nieznacznie sie zwiekszajac lub zmniejszajac od lutego. Oczywiscie ze spadkiem od marca po obnizenu przez nas prowizji do 8%.

Jesli chodzi o sprzedaz gotowych tekstow, jestesmy obecnie w polowie wyniku z czerwca, ktory byl bardzo dobrym miesiacem jesli chodzi o sprzedaz gotowych tekstow. W czerwcu wyrobilismy okolo 90% tego co w maju, ktory byl natomiast rekordowy.

Teraz trzeba brac poprawke na sezon urlopowy.

bok@gieldatekstow.pl | facebook.com/Gieldatekstow.pl

Skoro już zeszliśmy na temat zysków Giełdy Tekstów, to ciekaw też jestem, czy jakieś sensowne dochody przynosi umieszczenie na Waszej stronie reklam Google? Mam nadzieję, że chociaż niewielkie profity to przynosi, które mogłyby być przeznaczane chociażby na dalszy rozwój serwisu :)

Czyli obnizenie wymogu wykonania 10 zlecen np. do 5.

Ja jestem za ale biorąc pod uwagę, że w ciągu pół roku wykonałam jedno zlecenie, to osiągnięcie Super Autora w takim tempie przy obecnych realiach zajmie mi 2,5 roku :)

Co do średniej to nie brałabym jej tak bardzo pod uwagę, zlecający są różni, kiedyś na konkurencyjnym serwisie spotkałam się z oceną 1 za merytotycznego(!) i bezbłędnego precla a nie można sądzić, że wszyscy zlecający wystawiają obiektywne opinie.

Czyli obnizenie wymogu wykonania 10 zlecen np. do 5.

Co do średniej to nie brałabym jej tak bardzo pod uwagę, zlecający są różni, kiedyś na konkurencyjnym serwisie spotkałam się z oceną 1 za merytotycznego(!) i bezbłędnego precla a nie można sądzić, że wszyscy zlecający wystawiają obiektywne opinie.

To nie jest żaden argument akurat w przypadku Giełdy Tekstów. Gdyby nastąpiła taka sytuacja, niesprawiedliwa ocena na pewno zostałaby unieważniona.

Widziałem, że nagle mi drastycznie spadła ocena, dlatego napisałem w tej sprawie do administracji i okazało się, że ktoś wystawił najniższą ocenę, za tekst, który był jakościowo całkiem dobry. Sytuacja miała miejsce jeszcze na początku istnienia GT, więc miałem tylko kilka tekstów wystawionych na sprzedaż.

Nikt nie ma obowiązku monitorowania swoich ocen i sprawdzania średniej po każdym zakupie. Ja nawet na to nie patrzę, chyba że przypadkiem zerknę na dół strony podczas dodawania artykułów i podejrzewam, że zdecydowana część użytkowników robi to samo.

Konto współdzielone. Kup teksty przez GT i z fakturą VAT.

Potrzebujesz tekstów? Pisz na PW albo zajrzyj, a na pewno coś wymyślimy ;)

Oczywiście masz całkowitą rację, nikt nie ma takiego obowiązku. Świetne to działa moim zdaniem w serwisie Textbookers, gdzie mamy pogląd wszystkih ocenionych artykułów oraz możliwość zgłoszenia prośby o unieważnienie oceny.