Skocz do zawartości

grupowanie wg godziny z podziałem na daty

EDDY

Rekomendowane odpowiedzi

5 rano i nie mogę sobię z tym poradzić...

select tytul,date_format(data,\"%d.%m.%y, %k:%i\") from tabela where kategoria=1 order by id desc limit 4

To nam wyświetli coś takiego:

data1, czas

tytul

data1, czas

tytul

data2, czas

tytul

data2, czas

tytul

A ja chciałbym mieć tak:

data1, czas

tytul

czas

tytul

data2, czas

tytul

czas

tytul

itd.

Jak to zrobić najłatwiejszym sposobem?

Polecam linki stałe w Seomatik.pl oraz dopalacz stron Gotlink.pl.

obrazek.jpg

Sprawdz tak:

select tytul,date_format(data,\"%d.%m.%y, %k:%i\") from tabela where kategoria=1 GROUP BY DATE_FORMAT(data,\"%d.%m.%y, %k:%i\") order by id desc limit 4

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

To zmodyfikuj: date_format(data,\"%d.%m.%y, %k:%i\") w SELECT ustawiając w jakim formacie ma być zwracana data - czas. Formatowanie daty

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

$sql="select tytul,date_format(data,\"%d.%m.%y\"),date_format(data,\"%k:%i\") from tabela where kategoria=1 order by id desc limit 4"
$res=mysql_query($sql);
while($tab=mysql_fetch_row($res)) {
if($tab_stary!=$tab[1]) echo $tab[1]." ";
echo $tab[2];
$tab_stary=$tab[1];
echo $tab[0];
}

tak na szybko teraz wymysliłem, nie testowałem :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności