Skocz do zawartości

Powiadomienie o lajkach, których nie ma

BBartek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Stosunkowo często po zalogowaniu się na FB dostaję u góry powiadomienie o nowej osobie lubiącej fanpage. Wchodzę na fanpage i widzę w nowych powiadomieniach imię i nazwisko osoby, ale w nowych polubieniach już go nie ma i ogólna liczba lajków się nie zmienia.

Teoretycznie możliwe jest, że ludzie rozmyślają się i odlajkowują stronę chwilę po jej polubieniu. Czy też macie z czymś takim do czynienia? Tym bardziej jest to dziwne, bo nie mam żadnych ukrytych sztuczek na wyłudzanie lajków. Ktoś z reklamy wchodzi na profil, jeśli mu się podoba, to daje lajka i tyle.

Zastanawiam się, czy to bug facebooka (facebuga), czy może to zupełnie normalne, że ludzie się rozmyślają.

To nie jest odosobniony przypadek, z 15% powiadomień jest bez pokrycia.

Nie chodzi mi o same liczby przy FP, ale o to, że być może pozyskany potencjalny klient, po wykonaniu działania ze swojej strony jest tracony przez jakiś błąd w systemie, albo coś jeszcze innego.

Co myślicie?

Kiedy jestem na przyjęciu staram się dobrze bawić, ale zwracam też uwagę na oświetlenie sal . Tak to już z tymi bankietami jest.

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...

Dokładnie tak jak napisał Matw! U mnie też czasami jedno powiadomienie "wisi" przez kilka dni, ale nie jestem przekonany co do tezy, że ktoś polubił i odlajkował po chwili no chyba że, robisz duży harmider na strumieniu i ktoś odbiera to jako spam. W takiej sytuacji sam kilka razy odlajkowałem, nawet ciekawe tematycznie fanpage'e

Kup mocne linki i zwiększ autorytet swojej strony.

• 2 tygodnie później...

Powiem szczerze że też zauważyłem coś takiego u siebie jakiś miesiąc temu, pokazuje że ileś osób dołączyło, a w okienku z iminienim i nazwiskiem pokazuje mi osoby które np. dołączyły dwa dni temu. Nie chce mi się wierzyć w to że ktoś zalajkuje a później za chwilę odlakuje, sam po sobie wiem, ze jeżeli już coś lajkuje to wcześniej przeczytam co to jest za fanpage, o czym on jest itd.

Teraz coś takiego się nie zdarza, więc wydaje mi się że jakiś bug byl po stronie fb.

Kody rabatowe - https://www.rabatyzadarmo.pl/

Naucz się oszczędzać czas i pieniądze - https://www.naukaoszczedzania.pl/

Dieta i zdrowe odżywianie - https://www.dbajoswojalinie.pl/

• 3 miesiące temu...

podłączę się pod temat, podobny problem, ale odwrotny - jak wyjaśnić takie zjawisko:

zwiększa mi się liczba lajków na FB i wtyczce na www, ale nie mam żadnego powiadomienia w FB kto polubił? :(

zdarzyło mi się to kilka razy już i nie mam pojęcia jak to wytłumaczyć... czy to jest związane z polityką prywatności i ustawieniami indywidualnymi na kontach użytkowników?\

będę wdzięczny za odpowiedź

Miałeś wypadek komunikacyjny? Masz prawo do odszkodowania z OC sprawcy wypadku!

W przypadku zniszczonego auta proponujemy odkup szkody i dopłatę do jego naprawy!

Z tego co wiem, to można ukryć to, że polubiło się jakąś stronę, czyli użytkownik ustawia sobie, żeby nie pokazywać sowich danych na tym page'u (jako lubiący). Nie pamiętam tylko, gdzie tych ustawień jako użytkownik szukać...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności