Skocz do zawartości

Strona utknęła na top3

fungi

Rekomendowane odpowiedzi

Nie pisz pierdĂłł dla G. Jeśli użytkownikowi coś jest niepotrzebne, całkiem to wyrzuć. Najważniejsze zostaw u gĂłry: dane, info i tyle, a jeśli potrzebujesz tekstu z keywordami, daj go poniżej, jak będzie komuś potrzebne- przeczyta.

Czyli mam rozumieć, ze np pisanie newsow na tej stronie mija sie z celem?

Najważniejsze dla użytkownika jest na samej górze: nr telefonu. Nic wiecej do tego biznesu nie potrzeba.

:)

• Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Zadaj sobie pytanie: czego szukają moi klienci? jakich informacji poszukują? i to im daj na swojej stronie.

Jakie newsy chcesz pisać? Jeżeli dotyczące firmy to OK. Takie rzeczy są dobre z punktu widzenia PR (chodzi mi oczywiście o Public Reations, a nie pagerank), skracają dystans pomiędzy klientami i firmą, tworzą dobry i pozytywny wizerunek firmy. Jeżeli natomiast chcesz pisać newsy typu co się wydarzyło w twojej miejscowości, ile kradzieży, wypadków, o co zaś się radni pokłócili - to bedzie się to mijało z celem.

Po pierwsze zoptymalizuj stronę, skróć opis i zmniejsz liczbę fraz. Często mniej, znaczy więcej - to samo tyczy się ilości linków wychodzących.

A jeśli muszą być to przynajmniej nofollow. Poza tym rozsądniejszy rozdział i włożenie fraz do h1,h2,h3 oraz sitemapa by się przydała.

O całej reszczie już napisano co streszczę: pozyskaj wartościowe linki i zoptymalizuj stronę!

Jakie newsy chcesz pisać? Jeżeli dotyczące firmy to OK. Takie rzeczy są dobre z punktu widzenia PR

Dokładnie- w newsroomie powinno być to, co jest ważne dla pasażera, np. gdybyś kupił nowy samochód, albo zatrudnił kolejnego kierowcę. Natomiast opisywanie Wieliczki nie ma większego sensu, bo (chyba) w Polsce nie przyjęło się zwiedzanie taksówką.

Przy okazji znalazłem jeszcze coś- może wina leży po mojej stronie, ale na Lubuntu 12.04 z nową Operą mam wybrakowaną czcionkę i dobierane ze standardów ogonki. To tak tylko w ramach drobiazgów. Nawiasem widzę u góry, że mój post też tak wygląda- jeśli to wina mojej strony, wszystkich przepraszam.

Po cholere ten kod?

<noscript><div class='noscript-message admin-message'>
<p>O nie! Ta strona potrzebuje włączonej obsługi języka <strong>Javascript</strong>!</p>
<p>Twoja przeglądarka nie obsługuje tego języka lub ma wyłączoną jego obsługę.
<strong>Włącz wykonywanie kodu Javascript</strong> w swojej przeglądarce internetowej, aby
skorzystać ze wszystkich funkcji strony<br /> lub <strong>skorzystaj</strong> z programu
obsługującego język Javascript, np. <a href='https://firefox.com' rel='nofollow' title='Mozilla Firefox'>
Mozilla Firefox</a>, <a href='https://apple.com/safari/' rel='nofollow' title='Apple Safari'>Apple Safari</a>
, <a href='https://opera.com' rel='nofollow' title='Opera Web Browser'>Opera</a>,
<a href='https://www.google.com/chrome' rel='nofollow' title='Google Chrome'>Google Chrome</a>
lub <a href='https://www.microsoft.com/windows/internet-explorer/' rel='nofollow' title='Windows Internet Explorer'>
Windows Internet Explorer</a> w wersji wyższej niż 6.</p></div>
</noscript>

Po co linkujesz do konkurencji? i dlaczego to są dofollow linki

1359238552-clip-6kb.png

Btw, u mnie jesteś top6...

Pozycjonowanie w Yandex - piszę o pozycjonowaniu w krajach wschodnich

Koledzy, i koleżanki.

Dzięki za sugestie. Cześć z tych linków to sa moje strony. Wymyśliłem, ze skoro i tak to moje działalności (auschwitztaxi.pl, blog-lotniczy.pl) to sobie moze linkowac, ale w sumie macie racje, ze z punktu widzenia SEO jest to niekorzystne. Co do kodu, to niestety Phpfusion sam wkleja kawałki kodu, i chcąc to zmienić musze albo ingerować w strukturę pliku, albo zmieńic cms-a

Co do newsow - chciałem, zeby strona miała content. Wyczytałem, ze im wiecej jest na stronie, tym G lepiej na to patrzy. Dlatego tez to co najważniejsze jest na górze strony, a newsy niżej.

I jeszcze jedno pytanie:

Swego czasu na innym moim portalu założyłem księgę gości,aby klienci wpisywali w niej swoje komentarze po wycieczkach ze mną. Oczywiście moderowana. Niestety jak to bywa, dostaje cała masę spamu SEO. Wymyśliłem zeby to użyć:

Zabieram te wpisy, które niejednokrotnie sa bardzo obszerne, wkładam do Mlynka synononimow i wklejam jako goly tekst na moja stronę w postaci artykułów. Czy taki zabieg ma sens (zdobywam content) czy raczej działa na niekorzyść?

Z góry dzięki za odpowiedz :)

Wyczytałem, ze im wiecej jest na stronie, tym G lepiej na to patrzy

Wyczytać można dużo. Ja nawet gdzieś widziałem, że optymalny stosunek txt/html to 19,56% (szkoda, że źródła nie pamiętam). Masz rację, że Google lubi dużą ilość treści, ale z zastrzeżeniem, że treści sensownej. Sam spójrz krytycznie na stronę i wyrzuć z niej wszytko, co zrobiłeś tylko z myślą o Google. Co zostaje? Z mojej perspektywy sztuczne nabijanie contentu, które proponujesz, nie ma żadnego sensu. Jeżeli naprawdę potrzebujesz treści, opisz swoje usługi: dokąd jeździsz, czym, z kim, kiedy. Gdybym był klientem, guzik by mnie obeszły te newsy, które masz, bo ja nie szukałbym gazety tylko taksówki.

Twój problem z opiniami rozumiem, też to mam, ale spam wyrzucam, a na resztę cierpliwie czekam.

Wiesz, to już było parę postów wyżej- jeśli wyrzucisz newsy, forum, przebudujesz tekst- zmienisz właściwie wszystko. Załóż tam sobie prostą stronę na Joomla albo nawet WP i daj tam tylko to, co jest naprawdę niezbędne. Każdy niewykorzystany element to potencjalna strata pozycji, więc na tym etapie najlepszą decyzją może być budowa nowej strony. Na forum ktoś Ci pomoże, ja sam oferuję pomoc w stawianiu strony i teksty na nią. Nie ma sensu naprawiać tego co jest, bo to zajmie trzy razy więcej czasu.

Dlaczego masz przekierowanie 302 z domeny głównej na news?

Wg. mojej opini powinieneś poprawić:

- Masz za dużo tagów H1

- Zdecydował bym się na wersje z www lub bez www, teraz działają obie (czyli przekierowanie 301)

- Linki do wersji drukowanej dałbym nofollow, a strone wersji drukowanej dałbym noindex, nofollow.

- Meta descriotion 100-200 znaków (teraz masz 400)

- tagi <center> i <font> - zrobić do nich styl w css.

- obrazki do newsów - usunąc znich linki albo dać nofollow

Ok. Postanowiłem postawić serwis na Joomla. Użyje te teksty co do tej pory zrobiłem, a resztę dopisze sam. Wywale newsy, no i nieszczęsnego orzekierowanie 302 - to wymusza Phpfusion niestety.

Teraz pytanie: zmiana silnika potrwa ze 2-3 dni, czy w tym czasie nie wpłynie to negatywnie na pozycje w G jak robot trafi w pustkę ?

Mi coś tu nie pasuje! Przecież TOP2 tez jest Twoje! Domena z pozycji 2giej linkuje do omawianej TOP3

Owszem, jest moje i jest tam link do mnie, ale strona, jak stoi musi zostać. Koncentruje sie na wyminieciu mojej głównej konkurencji czyli top1.

Ok. Postanowiłem postawić serwis na Joomla. Użyje te teksty co do tej pory zrobiłem, a resztę dopisze sam. Wywale newsy, no i nieszczęsnego orzekierowanie 302 - to wymusza Phpfusion niestety.

Teraz pytanie: zmiana silnika potrwa ze 2-3 dni, czy w tym czasie nie wpłynie to negatywnie na pozycje w G jak robot trafi w pustkę ?

Jak chcesz na joomli to polecam Joomla! 2.5.8, Joomla 3.0 w tej chwili to chyba beta.

Zastanowiłbym się na Twoim miejscu nad Wordpressem, jest on raczej typowy pod SEO i fajnie się indeksuje.

Ja osobiście mam joomlę, ale tylko dlatego że mam tam virtuemart, jakbyś potrzebował pomocy w modyfikacji joomli to chętnie pomogę.

Jeśli pozycjonowałeś swoje podstrony i prowadzą do nich jakieś wartościowe linki to zadbaj o to, aby było przekierowanie starych urli na nowe, bo pewnie zmieni się struktura linków po modyfikacji skryptu.

Nie wyłączaj starego skrypu na razie.

Przygotuj nowy i jak już bedzie gotowy, przetestowany to podmień pliki.

Pozdrawiam.

Jak chcesz na joomli to polecam Joomla! 2.5.8, Joomla 3.0 w tej chwili to chyba beta.

Zastanowiłbym się na Twoim miejscu nad Wordpressem, jest on raczej typowy pod SEO i fajnie się indeksuje.

Ja działam na J 2.5.8 (i tak, 3.0 jest testowa) i też nie ma problemów z indeksacją, a dla mniejszych serwisach oba CMSy sprawują się nieźle, poza tym, że WP w zasadzie na każdym serwerze daje przyjazne adresy, a z Joomla nie zawsze działa ze względu chyba na mod_rewrite i index i tak zostaje w linkach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności