Skocz do zawartości

Strona utknęła na top3

fungi

Rekomendowane odpowiedzi

Czyli temat powinen brzmieć "Strona utchnęła na TOP2"? A może spróbuj usunąć link na stronie która masz na 2giej pozycji? Może się okazać że to pozowli Ci wskoczyć na TOP1. Nie mówiąc już o pozostałych linkach na stronie głównej.

Wpisz się do nowego darmowego katalogu firm !

• Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Czyli temat powinen brzmieć "Strona utchnęła na TOP2"? A może spróbuj usunąć link na stronie która masz na 2giej pozycji? Może się okazać że to pozowli Ci wskoczyć na TOP1. Nie mówiąc już o pozostałych linkach na stronie głównej.

Zaraz zabieram sie za przerabianie stronek.

Na mojej glownej nie dam juz zadnego linka, a z tej z top2 zostawie link do glownej.

Trzmyjacie kciuki za migracje :P

stawiam na Joomla 2.5.8

:)

Blah. Stoje na Joomla 2.5.8

Wiem, jeszcze niedopracowana (kilka godzin pracy i sie udalo mniejwiecej wszystko przeniesc), ale teraz moze macie jakies sugestie?

Chodzi mi glownie o SEO.

Slowa konstruktywnej krytyki mile widziane.

Dzieki z gory :)

Nie sprawdzam wszystkiego dokładnie, więc na pewno nie znajdę wszystkiego. Za to mam sporo spraw technicznych: pierwsze, co rzuca się w oczy na stronie to menu. Przydałoby się jakieś zgrabniejsze (mniejsze), na podstronie z reklamą nie wczytuje mi się obraz, a tylko alt. Absolutnie zbędne jest tytułowanie modułów, z zawartością SOON. Wyłącz ich publikację, no i przy okazji wyłącz moduł Admin Zone, bo zbędny. Ustaw jakieś przyjazne tytuły stron bo /index.php/ct-menu-item-15 nic nie mówi, straszy i w seo nie pomoże. Przy okazji- niektóre pozycje menu dają 404.

Nie sprawdzam wszystkiego dokładnie, więc na pewno nie znajdę wszystkiego. Za to mam sporo spraw technicznych: pierwsze, co rzuca się w oczy na stronie to menu. Przydałoby się jakieś zgrabniejsze (mniejsze), na podstronie z reklamą nie wczytuje mi się obraz, a tylko alt. Absolutnie zbędne jest tytułowanie modułów, z zawartością SOON. Wyłącz ich publikację, no i przy okazji wyłącz moduł Admin Zone, bo zbędny. Ustaw jakieś przyjazne tytuły stron bo /index.php/ct-menu-item-15 nic nie mówi, straszy i w seo nie pomoże. Przy okazji- niektóre pozycje menu dają 404.

Poprawilem wszystko poza menu.

Teraz musze nad sitemap popracowac, ale narazie timeout.

Jak ktos widzi jeszcze jakies bledy to dajcie znac.

Dzieki!

Włącz kompresje strony

Konfiguracja globalna->Server->kompresja

i Pamięć podręczną

Konfiguracja globalna->system->pamiec podreczna

No i zdecyduj sie na wersje np. z www, ten wpis ponizej w pliku .htacces powinien zalatwic sprawe.

RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^taxi-wieliczka.pl(.*) [NC] 
RewriteRule ^(.*)$ https://www.taxi-wieliczka.pl/$1 [R=301,L]
RewriteCond %{HTTP_HOST} https://www.taxi-wieliczka.pl/index.php [NC] 
RewriteRule ^(.*)$ https://www.taxi-wieliczka.pl [R=301,L]

Przeanalizowalem stronę konkurencji (top1)

Analiza konkurencji to nie tylko sprawdzenie ilości BL ale również ich jakości, że nie wspomnę o czynnikach wewnętrznych - jak przychodzi o rozpychanie sie w TOP 3 to trzeba po prostu mieć lepiej a lepiej to nie znaczy zawsze więcej ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Włącz kompresje strony

Konfiguracja globalna->Server->kompresja

i Pamięć podręczną

Konfiguracja globalna->system->pamiec podreczna

No i zdecyduj sie na wersje np. z www, ten wpis ponizej w pliku .htacces powinien zalatwic sprawe.

RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^taxi-wieliczka.pl(.*) [NC] 
RewriteRule ^(.*)$ https://www.taxi-wieliczka.pl/$1 [R=301,L]
RewriteCond %{HTTP_HOST} https://www.taxi-wieliczka.pl/index.php [NC] 
RewriteRule ^(.*)$ https://www.taxi-wieliczka.pl [R=301,L]

Konfiguracja ustawiona, a jesli chodzi o www to wieczorem, bo na tablecie nie mam dostępu do ftp :)

A jesli chodzi o TOP1 to jesli wogole jest to pozycjonowane, to bardzo niesystematycznie. Sprawdziłem - maja raptem kilka BL i witryna na darmowym serwerze z reklamami popup :/

Jeszcze jedno pytanie: odkryłem ze mńie nie ma w katalogu onetu - mea culpa, nie zauważyłem ze mi odrzucili zgłoszenie. Zgłosiłem teraz strone w takim stanie jak jest teraz i tez odrzucili, nie macie pomysłu dlaczego?

Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki za sugestie - bardzo mi one pomagają :)

Nie do końca miażdży bo domena w TOP2 też jest jego. Od razu trzeba było działać z TOP2 i później jak wejdziesz na 1sza pozycję analogicznie popracować nad tą stroną? Miałbyś lepszy zarys wydarzeń.

Podsumowując dołóż link do strony Wieliczki tez TOP3 a później popracuj nad optymalizacja TOP2

Wpisz się do nowego darmowego katalogu firm !

• 2 tygodnie później...

No i wyobraźcie sobie, ze po wprowadzeniu tych wszystkich zmian i zmianie silńika strony.....spadlem z TOP3 na TOP5. Mam nadzieje ze to tylko chwilowe, bo udało sie zdobyć kilka bardzo ważnych linków i mam nadzieje ze strona spowrotem podskoczy :/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności