Skocz do zawartości

Narzędzie do zmiany proxy

tobeadv

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Proszę nie usuwać wpisu jeśli nie trafiłem z tematem lub powielam temat. Nie znalazłem odpowiedzi w google.pl więc może ktoś używa takiego narzędzia i problem rozwiąże się w 5 minut.

Potrzebuje programu, narzędzia do zmiany mojego proxy na proxy wybranego kraju - chciałbym wejść na stronę google.com, google.de, google.co.uk z ip dla danego kraju i sprawdzić tamtejsze wyniki wyszukiwania - istnieje takowe narzędzie?

• 8 lat później...

witam,

Mam kilkanasice kont gmail. chcę z nich dać opinie z jedego laptopa. potrzebuję jakąś wtyczkę do przeglądarki żeby zmieniała mi adres iP. znalazłem już wtyczki ale tylko takie które zmieniają iP na inne zagraniczne. Ja wolałbym żeby ip było zmienione ale na jakieś polskie iP.... Czy znacie taką wtyczkę??

A może znacie jakiś darmowy program kótóry zmienia iP ale na Polskie iP....??

Usługi budowlane, okna sprzedaż: okna , usługi geodezyjne: geodeta , budowa i projektowanie domu: architekt. Portale budowlane.

Cześć @Maciejus

1. Internet mobilny - po każdej opinii reset i jedziesz dalej lecz ta metoda jest dosyć... uboga.
  2. VPN - wirtualna sieć prywatna. Ogólnie nie polecam darmowych przez wzgląd na zbierane dane analityczne jednak nie powinno zaszkodzić jeśli tylko do opinii.
    • Darmowy lub z okresem próbnym VPN (do ciebie należy weryfikacja dostępnych planów):
      • Windscribe
      • hide.me
      • CyberGhost
      • Surfshark
      • PrivateVPN
      • IPVanish
      • Hotspot Shield
  3. Proxy czyli serwer pośredniczący. To taki ubogi VPN i z tego co wiem hide.me również udostępnia bramkę proxy. Listę darmowych proxy masz tutaj: https://free.proxy-sale.com/pl/

Jednak pamiętaj, że google ma zabezpieczenia, bo z internetu korzysta codziennie kilka miliardów ludzi (źródło), więc dobrym pomysłem będzie też zmiana useragenta jak i ochrona fingerprint (odcisk palca przeglądarki).

Wtyczka UserAgent-Switcher pomaga zmienić User Agent przeglądarki. Dzięki zmianie UA możesz oszukiwać, że korzystasz z innej przeglądarki niż faktycznie. Pomaga podczas walki z profilowaniem.

Do ochrony fingerprint nada się inna wtyczka Canvas Fingerprint Defender – dokładniej, to ochrona przed HTML5 Canvas i tworzeniu za pomocą 'fingerprint'.

Przydać się też może wtyczka Multi-Account Containers, która jest oficjalnym dodatkiem do Firefoxa wydany przez Mozillę. Pozwala korzystać z izolowanych kontenerów na potrzeby równoległego korzystania z wielu kont w tych samych serwisach, np facebook.

Kolejny plugin, który może okazać się pomocny, to Decentraleyes – blokuje wysyłanie zapytań m.in do Google Hosted Libraries, Microsoft Ajax CDN, Cloudflare, MaxCDN.

Niestety nie są to wszystkie możliwe opcje, bo zdradzić mogą cię pliki cookies, które dzielą się na kolejne 3 kategorie (każda gorsza od poprzedniej), więc przed każdą opinią POLECAM dogłębne czyszczenie, zmianę UA i nowe połączenie (VPN/proxy). Idealnie byłoby, gdyby każdą opinię dodatkowo pisać z innej przeglądarki ze zmienionym UA. Akurat przeglądarek nie brakuje - lista 120 przeglądarek - więc jest z czego wybierać ale nie daję gwarancji, że będą miały wyżej polecane wtyczki czy ich alternatywy ;)

Pozdrawiam serdecznie

Edytowane przez Harry
  • Like 1
  • Thanks 3

Pomogłem? Podziękuj punktem reputacji ->

dzięki