Skocz do zawartości

Czy narzędzie disavow link sprawdza się?

zxczxczxc

Rekomendowane odpowiedzi

Po skorzystaniu z narzędzia strony dopiero spadają :)

Może przy jakis niszowych frazach i małej ilości linków danej www się sprawdza, ale dla średnich i wiekszych serwisów to Dis to harakiri, no i człowiek dodatkowo przy okazji staje się konfidentem i w ogóle jest nie fer bo najpierw spamuje szuka cudownych narzędzi do dodawania linków a potem je podkablowuje hehe.

Ale dobrze kablujcie strony i tak czesciej spadają później niż rosną po skorzystaniu z tego narzędzia :)

A potem i tak wrócicie na pio i zaczniecie wszystko od nowa robić tylko z wieksza dramaturgia :D

Może nie uzupełniasz utraconych linków nowymi linkami dlatego Ci spada?:)

Mnie interesuje przede wszystkim to kiedy linki przestaną być widoczne w webmaster Tools od momentu gdy usunąłem je poprzez disavow.

Skoro stwierdziłeś, że po skorzystaniu z tego narzędzia strony spadają to znaczy, że powinieneś zaobserwować zniknięcie linków w webmastersach - może pamiętasz kiedy linki zniknęły?

Z góry dziękuję za odpowiedź na moje pytanie :)

Mnie interesuje przede wszystkim to kiedy linki przestaną być widoczne w webmaster Tools od momentu gdy usunąłem je poprzez disavow.

Sledź pozycje strony w serpach jak zacznie spadać to znaczy że dis zaczęło działać :)

Udupiłe.m swoje zaplecze i pare stron bardzo bardzo spamowych łacznie 117 linki na 12 tys które posiada z tym że w tych 117 linkach było ponad 73 na anchor 1 i reszta na anchor 2, po 72h jak za dotknięciem różdżki na te dwa anchory strona poleciała po za top plus frazy powiązane z nimi pozycje tez poszły w dół Wiem pare linków nie powinno zrobić różnicy przy 12 tys ale te usunięte to były strony z dobrym pr i bl , co dalej w sumie nie tłumaczy tego , ja obwiniam dis i z tego gów...na już nie skorzystam jeden subiektywny test mi wystarczy.

Najlepszym rozwiązaniem jest nie usuwanie niczego i poprostu dalesze linkowanie , jak się zdobędzie dobra ilośc nowych linków to one zamaskują te niby złe i tego sie będe trzymał. :)

Teraz testuje te zaplecze dodane raz do dis czy linki na nim do innej strony zaszkodza jej czy nie ciekawe czy stronki już raz dodane nie sa na dodatkowym celowniku google :)

Może nie uzupełniasz utraconych linków nowymi linkami dlatego Ci spada? :)

Skoro stwierdziłeś, że po skorzystaniu z tego narzędzia strony spadają to znaczy, że powinieneś zaobserwować zniknięcie linków w webmastersach - może pamiętasz kiedy linki zniknęły?

Z góry dziękuję za odpowiedź na moje pytanie :)

Linki nie znikają z GWT - wujaszek G nakłada na nie NF-a.

Linki są analizowane wtedy gdy dotrze do nich pająk Google co może trwać nawet dobre pół roku.

Antysz akysz

https://piaseczno.eu/

Linki nie znikają z GWT - wujaszek G nakłada na nie NF-a.

A jak wytłumaczysz to, że gdy dodałem jedną domenę do pliku disavow to po kilku dniach ta domena zniknęła mi z webmaster tools z listy domen linkujących? :)

Prowadziło z niej kilka tysięcy linków...

Linki nadal są na tej domenie jak były?

Nie, linków nie ma na tej domenie - zostały usunięte.

Zostały usunięte na długo przed użyciem narzędzia disavow.

Sugerujesz, że zniknięcie tej domeny z listy domen linkujących nie było spowodowane użyciem narzędzia disavow, a po prostu usunięciem linków z tej domeny?

Nie sugeruję, jest to oczywista oczywistość. Disavow słuzy do podpier*ala*ia miejsc, najczęsciej nie swoich miejsc z linkami, których nie możesz ruszyć, a nie do usuwania sobie linków z GWT.

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Nie sugeruję, jest to oczywista oczywistość. Disavow słuzy do podpier*ala*ia miejsc, najczęsciej nie swoich miejsc z linkami, których nie możesz ruszyć, a nie do usuwania sobie linków z GWT.

Czyli, że użycie narzędzia disavow nie jest równoznaczne ze zniknięciem linków w GWT? Mogę sobie usuwać do woli, ale jeśli te linki nadal będą opublikowane na danej domenie to ta domena nie zniknie z listy domen linkujących w GWT?

Czyli, że użycie narzędzia disavow nie jest równoznaczne ze zniknięciem linków w GWT? Mogę sobie usuwać do woli, ale jeśli te linki nadal będą opublikowane na danej domenie to ta domena nie zniknie z listy domen linkujących w GWT?

Skoro link istnieje to nie ma podstaw do jego usunięcia z GWT. Zostanie na niego nałożony jedynie nofollow.

Antysz akysz

https://piaseczno.eu/

jest to oczywista oczywistość. Disavow słuzy do podpier*ala*ia miejsc

i tworzenia przez google darmowej listy domen którym nalezy się baczniej przyjrzeć.

Domena z kórej mają być usunięte linki też trafia na listę domen cenzurowanych, bo skoro raz były linki na niej takie to mogą i być w przyszłości.I nie liczył bym na to że google sobie rozróżnia takei domeny i nasza i te z których ida rzekome złe linki pewnie sa wrzucane to tego samego worka domen cenzurowanych .Więc korzystając z niego nie dal że innym szkodzimy to jeszcze sobie i stajemy sie dodatkowo pieprzonymi kapusiami .Nie zdziwił bym się tez jakby się taką stronę trudniej pozycjonowąlo później w przyszłości.dla mnie dis to taki swoisty rodzaj filtra jak raz się tam znajdziesz już zostajesz tak jak z odciskami palców.

A wszystkim którzy kasowali linki radzil bym skopiowanie anchorów jakie linkowały do nas z tych stron i sprawdzenie po kilku dniach pozycji na te frazy :D

Najlepszą metodą moim zdaniem to jest linkowane i linkowanie , nie korzystanie z narzędzi google wiekszości tylko zewnętrznych i dalej linkowanie i linkowanie bez zbędnego zastanawiania się a te linki są dobre dla strony a te nie.

Strona A ma 100 linków dobrych i 100 spamowych

Strona B ma te same 100 linków dobrych i nic więcej (albo linki złe usunięte z dis)

Strona B nie ma szans prześcignięcia strony A :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności