Skocz do zawartości

Problem z firmą seo - spadek wyników

Gość dromski

Rekomendowane odpowiedzi

@Lexy Moim zdaniem pierwszy wypowiedź wyklucza drugą.

Chyba się nie zrozumieliśmy. Pozycjonowanie jest nieprzewidywalne, ale ściemnianiem jest moim zdaniem tłumaczenie ostatniego updatu tym, że "większość działań to random". Updaty zawsze wymagają od nas ustalenia, co się zmieniło i jak się dostosować do tych zmian, aby przywrócić wysokie pozycje. A dopóki jesteśmy w stanie przynajmniej częściowo wpływać na SERPy to znaczy, że działania te nie są całkowicie losowe, skoro wiemy, co robić, aby poprawiać pozycje.

Pozycjonowanie jest nieprzewidywalne, ale ściemnianiem jest moim zdaniem tłumaczenie ostatniego updatu tym, że "większość działań to random".

Trudno się nie zgodzić; jeśli ktoś twierdzi, że to "random", to znaczy, że nie nadąża za zmianami i nie potrafi znaleźć czynników, które na to wpływają. Lexy ma tu rację.

=== więcej herezji o SEO piszę na blogu ===
Contexto - problem z pozycjonowaniem? zgłoś się do nas:)

Ja mam dziwne uczucie, że te "updaty" to nic innego jak łatanie bugów po modyfikacjach w algorytmie , o ile wcześniej testowali na "ćwiczebnych DC" tak teraz operują pacjenta na żywca a potem łatają mu dziury ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Witam

Wczoraj się z nimi spotkałem, no i przez 3 h wszystko przeaanalizowaliśmy, schemat działań, jakie linki, co konkretnie było robione, pokazali kejsy z innymi klientami, no i jednak random - bardzo zbliżone metody, dla 10 stron, różne branże - zazwyczaj mega konkurencja, trzy wylot, siedem jeszcze mocniej w TOP. Te same schematy itp itd.

Musimy działać dalej, no i jeszcze potem na lunchu się trochę śmialiśmy, jak jeden z nich zasugerował w dowcipie, że nie trzeba było zdejmować na te frazy adwordsów, a za adwordsy słono płacę ok 30K miesięcznie, tylko w styczniu skręciłem budżet. Ale to raczej już teoria spiskowa, nie chce mi się wierzyć, aby googiel był tak perfidny.

90% fraz spadła poza TOP300 16/17 stycznia - wcześniej przez ponad 2-3 miesiące wszystko fajnie się utrzymywało.

Firma tłumaczy się, że spadki spowodowane są przez Googla i ich zmiany w algorytmie, gdzie w dużym uproszczeniu większość działań to random, i niestety nie mogą mi nic innego zaproponować jak próba odbudowy pozycji, lub zaniechaniu prac.

Czy faktycznie Google i pozycjonowanie to taki chwiejny biznes?

Tak to prawda, Google ostatnio na masową skalę stara się niszczyć już nawet nie tylko pozycjonowane strony, ale ogólnie komercyjne i zarabiające licząc, że uda im się zmusić część ludzi do kupowania ich reklamy Adwords. zjawisko to dotyczy nie tylko Ciebie ale ogólnie tysięcy stron na całym świecie. Jednak nie rozpatruj efektów w krótkich okresach, bo patrząc na to jak bardzo mieszają w algorytmie i jaki syf obecnie serwują wyniki Google jest wielka niewiadomą co za chwile zrobią.

Googiel jest skrajnie perfidny, ale co do wpływu na wyniki zdjęcia reklam adwords to też uważam, że to raczej teoria spiskowa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności