Skocz do zawartości

Autorski blog

Kamysto

Rekomendowane odpowiedzi

Blog funkcjonuję tak naprawdę od paru dni. Piszę na nim o różnych rzeczach, na górzę można zobaczyć główne kategorie są to: Film, Media, Nauka, Różne, Świat. Piszę o wszystkim, staram się opisywać wydarzenia kulturalne, ciekawe znaleziska w sieci i w ogóle wszystkiego po trochu. Proszę o ocenę jeśli chodzi o wygląd. Ocena treści też mile widziana.

Autorski blog

Mówi się, że jak coś jest o wszystkim, to jest o... no właśnie ;)

A z tym autorskim nie przesadzaj, bo nawet skórka do gotowego skryptu nie jest twoja :P Jak dla mnie zbyt słabo aktualizowany, aby przyciągnął uwagę na dłuższy moment. Wpis z zeszłego września na głównej, hmm ;)

Pozdrawiam, Paweł Ryszka. Potrzebujesz copywritera? Pisz na kontakt [at] dobreteksty.pl!

Gry komputerowe - najlepsze w sieci! SEO dla początkujących - wejdź! 

Dajcie mi trochę czasu. Od 4 dni dopiero przy nim siedzę. Autorski - z powodu treści - a wydaje mi się, że treść jest najważniejsza. Nie piszę o wszystkim, a o kulturze i nauce głównie, więc powstrzymałbym się z pisaniem, że jak jest o wszystkim to jest o... (a nie do? :P) W każdym bądź razie dziekuję za uwagi.

Wtyczki społecznościowe są po wejsciu na posta. U góry jest Like Button z FB a na dole ikonka Twittera. Na razie tego nie ruszam i zostawiam tak jak jest.

linki w chmurce tagów w kolorze tła mnie przerażają

tTf.png

Sam blog mi się podoba, ale osobiście:

- 2 wpisy na stronę mniej (chyba, że chcesz jeszcze rozszerzyć sidebar i dodać nowe moduły)

- Szablony Woo są ciężkie więc ustaw w kodzie na sztywno odwołania do CSS/JS żeby nie obciążały bazy

- W single.php/page.php usuń link do artykułu w nagłówku tytułu

- Po najechaniu w sidebarze na link do artykułu staje się to mało czytelne

vTf.png

- Linki do Woo możesz spokojnie usunąć z template, a tę reklamę na dole w szczególności :P

- Spolszcz szablon na tyle na ile to możliwe

Jeżeli z czymkolwiek będziesz mieć problem zgłoś się na PW - za darmo Ci mogę pogrzebać do 2h

Jakub Jaworowicz

Zobacz mój Blog o WordPress i Marketingu

Nie piszę o wszystkim, a o kulturze i nauce głównie

To nie robi z niego bloga "autorskiego" ;D Idąc twoim tokiem rozumowania to niemal każdy blog jest autorski ;) Proponuje pozbyć się tego słowa z opisu bo jak widać bardziej śmieszy niż cokolwiek pomaga.

@nrm

Czepiasz sie :P

Blog Autorski rozróżnia zaplecze postawione na WP-ROBOCIE od bloga prowadzonego przez człowieka.

Mi tam sie podoba ta nazwa :P

Jakub Jaworowicz

linki w chmurce tagów w kolorze tła mnie przerażają

tTf.png

Sam blog mi się podoba, ale osobiście:

- 2 wpisy na stronę mniej (chyba, że chcesz jeszcze rozszerzyć sidebar i dodać nowe moduły)

- Szablony Woo są ciężkie więc ustaw w kodzie na sztywno odwołania do CSS/JS żeby nie obciążały bazy

- W single.php/page.php usuń link do artykułu w nagłówku tytułu

- Po najechaniu w sidebarze na link do artykułu staje się to mało czytelne

vTf.png

- Linki do Woo możesz spokojnie usunąć z template, a tę reklamę na dole w szczególności :P

- Spolszcz szablon na tyle na ile to możliwe

Jeżeli z czymkolwiek będziesz mieć problem zgłoś się na PW - za darmo Ci mogę pogrzebać do 2h

Dzięki za Twoje wypociny. Nie wiem czemu zmniejszać ilość wpisów na stronę. Patrząc na AntyWeb to on ma więcej niż mój blog. Reklama Woo, wiem, że tam jest. Docelowo ma tam być reklama z googla, więc już przyzwyczajam czytelników do tego, że coś tam będzie sobie wisiało.

Chmura tagów kolorze tła to nie mój wymysł a programisty który napisał kod tej chmury tagów. Jest ona tak skonstruowana, żeby najczęstzse były u góry a najrzadsze niemal nie widoczne i u dołu. Nie wiem, może i bym zmienił kolory o ile się da tylko żadne by chyba nie pasowały.

"- W single.php/page.php usuń link do artykułu w nagłówku tytułu" a co się wtedy stanie? ;>

"ustaw w kodzie na sztywno odwołania do CSS/JS żeby nie obciążały bazy" Taaa bo ja wiem co mam zrobić ;)

Spolszczenie rzeczywiście mógłbym zrobić.

Do NRM

Fakt jest w tym trochę racji, że każdy byłby autorski, ale cóż. Ja nazywam swój autorski a inni nie, ich sprawa. ;]

Chmura tagów kolorze tła to nie mój wymysł a programisty który napisał kod tej chmury tagów.

Można w CSS, ale dla konkretnego id lepiej jest albo usunąć tę chmury tagów z tam tąd poprzez wsadzenie innego widgetu (bo ten jest standardowy), a chmurę dać pod spód.

a co się wtedy stanie? ;>

usuniesz niepotrzebny link,

zobacz na przykładzie

https://tuturysta.com/zimno-czas-na-kawe-dzis-odwiedzamy-warszawe/

Taaa bo ja wiem co mam zrobić ;)

(...)

Spolszczenie rzeczywiście mógłbym zrobić.

Poszukaj w necie jak przyspieszyć wordpresssa są artykuły lub jak pisałem zgłoś się do mnie

Podaj nazwę szablonu albo wyślij mi hasło to pozmieniam co trzeba :)

Jakub Jaworowicz

Blog Autorski rozróżnia zaplecze postawione na WP-ROBOCIE od bloga prowadzonego przez człowieka.

Zaplecze (czyli na ogół mniejszy lub większy śmietnik) nie spełnia w ogóle założeń bloga więc nawet nie ma czego rozróżniać ;) Blog to jest blog ;)https://pl.wikipedia.org/wiki/Blog

Ja pójdę w stronę "nietechniczną"

Kacprze, pomyśl o celu, dla którego Twój blog powstaje. Kim jest Twój czytelnik? Jak korzysta, odwiedzając Twój blog? Co z niego wynosi?

Osobiście wydaje mi się, że trudno będzie Ci znaleźć większą ilość odbiorców, skoro piszesz o tak różnych sferach. Pomyśl o wybraniu niszy, chyba że zależy Ci po prostu na publikowaniu swoich przemyśleń, bez zwracania uwagi na odbiorców.

Nawet, jeśli część tematyki mi odpowiada, nie wrócę na bloga, który nie jest ukierunkowany, chyba że przypadkiem - podobnie inni ludzie.

Ahh - chodzi Ci o porządne teksty na strony www? Pewnie, zapraszam. Wybierasz te bardziej informacyjne czy z soczystą dawką perswazji?

• 2 tygodnie później...

Ja u sb na blogu turystycznym pisze głownie o turystyce, ale mam dział z recenzjami lokali/hoteli, dział na moje refleksje/lifestyle i "gadżety turysty" gdzie recenzuje sprzęt :)

Tak więc luka zawsze jest.

Jakub Jaworowicz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności