Skocz do zawartości

Jak sie pozycjonuje długi ogon

coldpl

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Jako osoba mało doświaczona w SEO mam do Was pytanie: Jak właściwie pozycjonuje się długi ogon? Czy robi się to inaczej niż frazy główne, gdzie szukać katalogów akceptujących podstrony i jak się wogóle za to zabrać.

Do tej pory pozycjonowałem swoją stronę na kilka głównych fraz, ale po filtrze ktoś powiedział mi, że lepiej wziąć się za długi ogon. Co o tym myślicie?

Zapraszam na mojego bloga finansowego. Znajdziesz na nim m.in kurs seo dla blogerów i dowiesz się co to jest faktoring?

Długi ogon:

- prywatne zaplecze blogi, innego rodzaju stronki

- SWL

- linkowanie wewnętrzne na stronie pozycjonowanej i przede wszystkim dobra optymalizacja

- presell page

- wpisy w katalogach, które akceptują link w treści wpisu dodatkowo (wtedy można dać podstronę)

...

Do tej pory pozycjonowałem swoją stronę na kilka głównych fraz, ale po filtrze ktoś powiedział mi, że lepiej wziąć się za długi ogon. Co o tym myślicie?

najlepiej zrób sobie mix z długich i krótkich fraz. I pozycjonuj jakościowo a nie ilościowo bo ilościowo to często to nie są dobrej jakości linki i google i tak ci je "nie policzy".

Polecam blog o pozycjonowaniu stron w Niemczech - pozycjonowanie Niemcy. Na tym blogu pisze też na temat pozycjonowanie stron w google.de

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności